Zanima me što je sve potrebno napraviti kako bi se grafička kartica promijenila? sada u kompu imam staru grafičku (nvidia geforce 6500) i trebao bi uzeti novu...pa me zanima što sve treba napraviti i dali se to može napraviti kod kuće, bez nošenja na servis. npr. trebaju li se reinstalirat winsi i tako...
zbrises stare drivere eventualno pobrises ostatke sa nekim registry cleanerom zvadis staru karticu stavis novu karticu upalis racunalo i stavis najnovije drivere od te nove kartice koji mogu bit sa cd-a koje dobis ali koji su vjerojatno outdate tako da s neta skines nove kako sto sam i ja napravio kad sam novu karticu stavljo
edit :napravio doma sve za 0 kuna nisam trebao vozit u servis do sad sve radi kako treba :))
tnx! to nikad nisam radio pa me zanima...jer se moze nesto tako i ustedit...znaci samo maknes staru, istekas sve iz nje i stavis novu i ustekas sve u nju i to je to! :)
samo treba jossss dosta love za to :(...koju mi grafu preporucujete?
koliko kuna..
Koja konfa? Koja ploča AGP ili PCIe x16?
Moa konfa:
Inter Pentium D 3.00 ghz
1 gb ram
Nvidia GeForce 6500
maticna : 662-tmg/g
200 gb hard
koju mi preporucujete, do 1000 kuna ako moze opce na moju maticnu?
U tu konfiguraciju se ne isplati ulagat niti 300 kuna, a kamoli stavljat grafičku od 1000 kuna! Procesor nedovoljan za bilo koji naslov, ništa memorije.... jednostavno nije isplativo ulagat u taj kompjuter.
ali ako dodan 3-4 gb rama...bili se onda ista moglo?
to ti je isto kao da na fiću staviš OZ felge 17"
nvidia: GT 240
amd: HD 4670, HD 5670
sjor dotur ti je sve odgovorio.
nema tu pomoci,sve je usko grlo.
5450 ili nesto tako uredsko do 300kn.
i mislite da bi normalno radila? znam da je procesor malo jadan...al sta...ima i gorih...
i mislite da bi normalno radila? znam da je procesor malo jadan...al sta...ima i gorih...
radilo bi, ali ne očekivati čuda, no mogao bi pogledati i neki procesor
Pocnes prvo od maticne i procesora, barem po meni, ili skupis jos para i sve odjednom.
jel maticna valja za malo bolji procesor?
Zakaj očeš mjenjat grafu? pa za tih 1000kn si kupi matičnu novu i proc...i odan kasnije skupljaj za grafu...ne isplati ti se imat dobru grafu u toj konfi...
uhh kako vidit napajanje? otvorit kućište pa vidit ili...
doture gdje gledaš te cijene komponenti?
za ugradnju nove matične treba otić na servis...jel tako? to nije jednostavno ugradit...ima li itko iskustva sa time?
ako nisi nikada nista mijenjao sam u pc-u,nemoj ni sada.
kao pocetniku,mozda bi te mucilo nanijeti pastu na procesor i prikaciti cooler na njega,stoga, daj to nekom tko zna (ima prakse).
vec sam jednom odvajao cooler od procesora i vratio ga, i namazao pastom, tako da to znam, ali maticnu nikad nisam odvajao iz kucista
vec sam jednom odvajao cooler od procesora i vratio ga, i namazao pastom, tako da to znam, ali maticnu nikad nisam odvajao iz kucista
odsarafis ju i pazis da pri tom je ne ostetis
da ne otvaram novu temu, na što trebam najviše obratiti pozornost pri kupnji matične ploče? jel samo na model procesora koji podržava ili još nešto?
ddr vrsta ram memorije, jel tako? a sata/ata neam blage...
a što svaka matična treba imati da je vi kupujete? model procesora, vrsta ram memorije...što još? (znam dosadan sam, al da ne otvaram novu temu!)