Treperenje slike u igrama

poruka: 18
|
čitano: 3.195
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Imam komp star godinu dana a vec neko duze vrijeme me muci sto mi slika u igrama zna treperiti, prvo se desavalo u GTAV, pa u BFV i eto sad zadnje u Codu... Probao sam staviti nove windowse, ocistiti komp, mjenjati paste itd ali izgleda da nis ne pomaze.
Slika treperi uglavnom na pocetku ili u lobijima i meniu... vec sam pomalo lud jer nemam pojma kaj da napravim.. FPS je fiksan u menuiu na 60 a u igri varira od 100-144. imam upaljen gsync na monitoru..
Snimio sam par sekundi iz lobija i moze se primjetitit titranje i iu svako titranje slike kao da i zvuk za treperi..

msi GTX1070TI 8gb
i5 8400

gigabyte ga-b360m

3000mhz 16gb

fortron 7502 napajanje

na pocetku je neki freeze pretpostavljam zbog pronalaska lobbia al nakon 7 sekunde se moze primjetiti treptanje slike i zvuka...

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.11.2019 17:47 (sokre2896).

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Si probao ugasiti gsync?

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Treperenje slike u igrama

ma jesam njega sam zapravo i naknadno upalio u nadi da bude prestalo..

15 godina

Nisam 100% ziher, al sumnjam u prvo u napajanje ili drugo grafa hebe, a moguće je i monitor.

to je bio moj problem, zamjenio grafulju i to je to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
protjeran
sokre2896 kaže...

Svaki g/free sync monitor imaju odredeni min i max vrijednosti na kojima doticni radi, sve iznad i ispod ti se desava ovo o cemu pricas!

15 godina
odjavljen
sokre2896 kaže...

A si probao zamijeniti kabel, ili port na grafičkoj?

MaximumBugovac kaže...
sokre2896 kaže...

Svaki g/free sync monitor imaju odredeni min i max vrijednosti na kojima doticni radi, sve iznad i ispod ti se desava ovo o cemu pricas!

Pa ne baš ovako drastično, još kaže da mu i zvuk šteka.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
13 godina
rokonja kaže...

Nisam 100% ziher, al sumnjam u prvo u napajanje ili drugo grafa hebe, a moguće je i monitor.

to je bio moj problem, zamjenio grafulju i to je to.

kolega ovo kod tebe su bili artifekti, 90% slucajeva je tu uzrok grafa.

ovo kod kolege bi najbolje bilo da proba zamijeniti napajanje tj. probat ga posuditi u nekog da se ne zalijeće s kupovinom

14 godina
neaktivan

dal mi je najbolje mozda odnjet komp u adm posto sam ga tamo kupio pa nek se oni bave s tim ? odnosno dal bi mi oni uopce kaj rjesili posto im nebi znao reci sto je tocno problem..

13 godina

Jesi uzea komplet sastavljenu konfu kod njih? ako jesi sigurno imas jos garanciju na nju stoga ti ne bi trebali nista naplatit a rijesit kvar.

ako si uzimao komponentu po komponentu tad bi trebao im mislim platit dijagnostiku, al nisam siguran, mozda ce drugi kolege znati

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ma da sve je kod njih al sam ga ja rastavio i cistio u medjuvremenu tak da budu mi tu dijagnostiku naplatili al nije ni to mi problem vec nemaznam kolko vremenski im treba da to da se nebi to oduzilo na mjesec ili vise...

5 godina
protjeran

Boze pa sta nemas nekog strucnijeg prijatelja da ti to pogleda, a i ljudi su ti u temi predlozili sta da napravis jesi barem nesto od toga probao?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ugasio sam gsync... kaj mogu drugo nemam nikakvo drugo napajanje da zamjenim i isprobam a eto nit mi se koji frend bavi tim stvarima da pogleda

14 godina
neaktivan

dal je moguc bottleneck ?? vidim da mi je cpu usage dok igram stalno na 100% a grafa ni 40-50%, fps u codu varira izmedju 144 i 30 i uzasna je igrivost..

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

Pretpostavljam da imas FreeSync monitor, na kojem ti polovicno radi GSync.

Makar taj monitor bio na listi certificiranih monitora, ne mora znaciti da ce raditi.

Nikad ne znas koji panel dobijes u kojoj seriji monitora.

Ako je monitor GSync - reklamiraj ga, mora raditi. Ako je FreeSync, nemas srece,

kupi RX 5700 XT ili slicnu karticu za FreeSync.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

da free sync je monitor i dok sam ga kupovao nije imao navedeno da je sposoban za gsync al nakon updatea nvidie pojavila mi se mogucnost i pise da ipak je, al to postavku drzim iskljuceno, ono sto mi nije jasno je da treptanje slike u tim situacijama prati i treptanje zvuka...

8 godina
protjeran

To ti ne znaci nista, ako nije stabilno. Dakle nije sluzbeno podrzano, al moze se probati.

Ak ide ide, ak ne, nista od toga.

Imas ovdje par listi:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1YI0RQcymJSY0-LkbjSRGswWpJzVRuK_4zMvphRbh19k/htmlview?sle=true#

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Ej9mOe5NamLldpfyFfXrqvLMZP-aG2Zi1su7QzPRNJY/edit#gid=0

Pa vidi sta pisu za tvoj model (ako je na listi).

Moj PC  
1 0 hvala 0
6 godina
neaktivan
Čitatelj kaže...

To ti ne znaci nista, ako nije stabilno. Dakle nije sluzbeno podrzano, al moze se probati.

Ak ide ide, ak ne, nista od toga.

Imas ovdje par listi:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1YI0RQcymJSY0-LkbjSRGswWpJzVRuK_4zMvphRbh19k/htmlview?sle=true#

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Ej9mOe5NamLldpfyFfXrqvLMZP-aG2Zi1su7QzPRNJY/edit#gid=0

Pa vidi sta pisu za tvoj model (ako je na listi).

Kaže čovjek da drži ugašeno to, pa tako možemo zaključit da free/G-sync ne uzrokuje trzanje, a i zvuk isto trza. Nešto drugo je u pitanju.

Live long and prosper.
6 godina
neaktivan
sokre2896 kaže...

dal je moguc bottleneck ?? vidim da mi je cpu usage dok igram stalno na 100% a grafa ni 40-50%, fps u codu varira izmedju 144 i 30 i uzasna je igrivost..

U svakom slučaju nije dobro ako ti je CPU na 100% cijelo vrijeme. To mi moralo uzrokovat povremeno trzanje, ali kako sam na poslu, ne mogu gledat videa (probao na mobitelu, kaže: If the owner of this video granted you access, please sign in), pa ne mogu vidit točno kako ti trza i jel to ono klasično trzanje kad CPU nema snage. Isto tako mi je čudno da ti baš toliko variraju fps-ovi, od 144 do 30 je ogroman pad/skok.

Bojim se da bi kod tebe moglo bit nešto hardwerski, nešto na matičnoj ili čak napajanje.

Ajmo od osnova. Jesi li resetirao BIOS? Jesi li overklokao CPU? Resetiraj BIOS i ne OC-aj ništa. Najnoviji driveri, flashat novi BIOS od ploče. Bilo bi divno kad bi i instalacija Windoza bila nova, bez ikakvih dodataka, driveri, igra i samo ono što igra traži. Kad to napraviš, onda si bar taj dio eliminirao.

Dalje se ide na testiranje hardwarea. Memoriju možeš istestirat s memtestom, ali 99% sam siguran da ti ovo nije do RAMa, jer bi se rušila igra i/ili cijeli sustav. Isto tako ne mislim da bi diskovi ovo mogli uzrokovat.

Napajanje je najjednostavnije provjerit, samo svoje ukloniš, novo poštekaš gdje šta ide. Problem je što ti treba posuđeno napajanje da istestiraš.

I najteže i najgore je testirat matičnu, gdje bi trebalo sve iz PC-a prebacivat na novu ploču...

Javi jesi li provjerio išta od ovoga i kakvi su bili rezultati.

Live long and prosper.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice