Toshiba se ne želi upaliti

poruka: 20
|
čitano: 19.878
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ovo je pitanje vezano za laptop. ali je baš tehničko pitanje, a ne pitanje kupnje, usporedbe ili nešto slično, pa se nadam da će tu ostati.

Naime, šta se dešava: Toshiba Satellite A210 se neće upaliti. Kada se upali, pojavi se ova crni ekran (vidi sliku). Šta god da stisnem, ništa se ne dešava. Nakon što ga jedno  pola sata-sat resetiram, uspije se dignuti sistem. OS je Win7 x86. To se danas počelo dešavati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nešto glupo : da nisi nešto mijenjao u biosu? flash?  "System CMOS checksum bad - Default configuration  ......   Baterija na ploči-oslabila ili.... stisneš F1 i  radi normalno?

I pitanje je odgovor
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.2.2011 9:49 (TONYA_).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Flasha si BIOS? Mislim da ti je baterija riknula.

Pročitaj i ovo.

No need to run and hide It's a wonderful, wonderful life No need to hide and cry It's a wonderful, wonderful life
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.2.2011 9:53 (username).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

BIOS nisam prčkao. A što se tiče baterije, laptop je star 3,5 godine, što mi se ne čini puno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Toshiba se ne želi upaliti
the_dammed kaže...

BIOS nisam prčkao. A što se tiče baterije, laptop je star 3,5 godine,što mi se ne čini puno.

Ne da je riknula, nego oslabila..... pa i piše na slici lijepo "system cmos.........."

I pitanje je odgovor
16 godina
neaktivan

Pročita sam maloprije da se ta baterija može napuniti ako se laptop ostavi na punjaču 20-40 sati. Sad da li je to istina i hoće li pomoć ne znam.

No need to run and hide It's a wonderful, wonderful life No need to hide and cry It's a wonderful, wonderful life

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
username kaže...

Flasha si BIOS? Mislim da ti je baterija riknula.

Pročitaj i ovo.

{#} Pa ovo je užas!

16 godina

-odspoji priključene uređaje, jer moguće da oslabljena baterijea nema dovoljno jaku struju kod paljenja (u tom trenutku je max.)

-dali je vrijeme-datum kad ga upališ točno? Ne gledati u windowsima jer oni mogu preko sinkronizacije pokupiti točno vrijeme. Uđi u BIOS i provjeri.

Inače ta poruka je za promjenu konfiguracije, oslabljena CMOS baterija bi bila uzrok tomu (ako nije neki kvar). Da je uzrok resetiranja recimo pregrijavanje, tad bi se to desilo u radu, ne kod paljenja.

Kad uđeš i BIOS i provjeriš te stvari, -> save and exit... tad bi se morao normalno upaliti, jer reset ne traži toliko struje kao paljenje.

edit:

the_dammed kaže...

Baterija je izvađena, na punjaču je samo laptop. Kad je uključena baterija, onda radi laptop gluposti pri resetiranju, gasi se.

- govori se i o CMOS bateriji, što si od navedenog pokušao? BIOS, Datum-vrijeme!

-Tek sad daješ dodatni podatak (problem s baterijom), pa možda u idućem postu kažeš sitnicu da je recimo zaliven cocacolom..

-da bi se pomoglo, trebaš dati dovoljno preciznih infoa i odgovora što si pokušao.. (nemam kristalnu kuglu).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.2.2011 10:21 (ihush).
16 godina
neaktivan

Baterija je izvađena, na punjaču je samo laptop. Kad je uključena baterija, onda radi laptop gluposti pri resetiranju, gasi se.

15 godina
neaktivan

NE baterija od laptopa, NEGO od biosa(matične)

I pitanje je odgovor
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma znam da govorite o CMOS bateriji, za glavnu sam samo napomenuo, makar ona nema veze s time. Laptop je radio i bez nje najnormalnije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
the_dammed kaže...

Ma znam da govorite o CMOS bateriji, za glavnu sam samo napomenuo, makar ona nema veze s time. Laptop je radio i bez nje najnormalnije.

-.. bla-bla  ...bla?

Dobro, sad znamo da znaš o čemu govorimo. Idemo dalje? UGASI, upali (da ti se ponovi poruka sa slike) i uđi u BIOS!  vidi vrijeme-datum, podesi, sejvaj...

16 godina
neaktivan

Vrijeme u BIOSu je ok, provjerio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Znači možeš ući u BIOS? Stavi onda restore to default settings i onda vidi je li to pomoglo?

0 0 hvala 0
16 godina
the_dammed kaže...

Vrijeme u BIOSu je ok, provjerio.

(gašenjem-paljenjem, pojavila se ista poruka F1, F2?), to znači da je CMOS baterija ispravna, da je BIOS detektirao promjenu ili kvar. Promjena može bit uzrokovana USB diskom.

Sumnjivije mi je sama snaga koju daje kod paljenja (starenjem se to dešava)... recimo da nemože zavrtiti-inicijalizirati HDD.

Ako je eliminirana neka pogrešna postavka BIOSa, pokušaj kad se ta poruka F1-F2 pojavi, resetirati preko CTRL+ALT+DEL, ako tad prođe bez poruke, to bi dio dokaz više za slab napon.

Drugi test koji bi eliminirao HDD, odspoji ga i pali-gasi... ako poruke nema, može se provjeriti i SMART status, ali tad je HDD pri kraju (opet, moguće slabo napajanje..).

16 godina
neaktivan

Nisam stigao, javim dal sam uspio kaj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

imam toshiba satellite L305D-S5900

AMD Athlon 64 X2 dual-core mobile

processor TK57

3GB SDRAM

250GB HDD

Kad ga upalim na monitoru nema nista-plavo i strelica misa

prije je normalno radio

molim pomoc

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
jasna kaže...

imam toshiba satellite L305D-S5900

AMD Athlon 64 X2 dual-core mobile

processor TK57

3GB SDRAM

250GB HDD

Kad ga upalim na monitoru nema nista-plavo i strelica misa

prije je normalno radio

molim pomoc

Koji windowsi?

Jel mozes preko safe moda uci?

16 godina
jasna kaže...

..Kad ga upalim na monitoru nema nista-plavo i strelica misa

prije je normalno radio

molim pomoc

- OS (win7?)

- znaš li ući u BIOS?

- imaš li install medij ili mogućnost pristupa internetu za download raznih alata (LiveCDa).. itd.

btw, svi uređaji rade normalno, dok se nešto ne pokvari. Umijeće je znati-otkriti što. Za to je potreban feedback-podatci.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.3.2011 10:28 (ihush).
14 godina
neaktivan

hvala na savjetima

odnijela sam toshibu na servis

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice