Prvobitno sam imao Win8.1, pa ga updateovao na Win10. Sve je radilo normalno, drivere nisam ni imao potrebe instalirati. E onda sam nešto zeznuo i sve mi se obrisalo. Tad sam instalirao Win10 i sad mi touchpad ne reaguje. Kad uđem u podešavanje uopšte nemam podešavanje touchpada, kao da ne postoji. Laptop je Dell Inspiron 3542, odem na njihovu stranicu, snimim driver ali on neće da se instalira. Ne znam šta da radim više, ne znam je li problem hardverski ili softverski. Kojim programom bih mogao sve drivere da provjerim i instaliram? Ili da pokušam vratiti na Win8.1?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Vidim da si probao, kako miliš neće da se instaliraju? Izbaci određenu grešku ili?
Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
Išao sam na službenu Dell stranicu, birao svoj tip laptopa i snimio driver (jedini ponuđeni). I kad se treba instalirati samo mi na ekranu ispiše: "This app can't run on your PC"...i to bude to. Zato sam i zbunjen jer ne vidim razlog zašto sa službene stranice ne bi mogao biti instaliran obični driver.
Išao sam na službenu Dell stranicu, birao svoj tip laptopa i snimio driver (jedini ponuđeni). I kad se treba instalirati samo mi na ekranu ispiše: "This app can't run on your PC"...i to bude to. Zato sam i zbunjen jer ne vidim razlog zašto sa službene stranice ne bi mogao biti instaliran obični driver.
Pogledaj na službenoj stranici gdje skidaš taj driver,da li je driver namijenjen za operacijski sustav koji imaš instaliran.
Skinuo sam ovaj Driver Booster, sa njim pretražio, instalirao,restartovao ali touchpad i dalje ne radi
Na njihovoj stranici je ponuđen samo Win10 64bit,, a kod mene u informacijama piše da mi je Win10 32bit...
Najradije bih opet vratio Windows 8.1 čisto da vidim da li će problem biti i dalje...
-Pripazi da ti slucajno touchpad nije isključen (Fn+f9) ili kako je već kod tebe!
-Probaj instalirati drivere 32 bitne od Win 8 ili Win 7,za touchpad!
Nemoj se cuditi ako driveri 10-tke nisu kmpatibilni sa tvojim laptopom,monogi imaju slicne probleme.Nazovimo to "djecjim bolestima" Win 10.
Touchpad na desetki obicno radi po defaultu,nakon sto ona instalira svoje genericke drivere,ali jbg "shit happens"!
Takve stvari obicno rijesi support ili update-naravno,ako imas orginal!
Pitanje:Zašto "patiš" laptop 32 bitnim Windowsima?
Pra'o da ti kažem ne znam. Znam neku opštu razliku 64bitni, 32bitni, ali ne znam zašto ga "patim", nisam stručan toliko. Znam da 64 bitna(tj x86 struktura) može pokretati i 32bitni OS pa sam kontao da je isto :/
Pra'o da ti kažem ne znam. Znam neku opštu razliku 64bitni, 32bitni, ali ne znam zašto ga "patim", nisam stručan toliko. Znam da 64 bitna(tj x86 struktura) može pokretati i 32bitni OS pa sam kontao da je isto :/
Pojmovi 32-bitni i 64-bitni odnose se na način na koji procesor računala, koji se naziva i CPU, obrađuje podatke. 64-bitna verzija sustava Windows barata s velikom količinom memorije s izravnim pristupom (RAM) učinkovitije nego 32-bitni sustav.
Da biste instalirali 64-bitnu verziju sustava Windows, potreban vam je procesor koji može koristiti 64-bitnu verziju sustava Windows. Prednosti korištenja 64-bitnog operacijskog sustava najuočljivije su kad imate veliku količinu memorije s izravnim pristupom (RAM) instalirane na računalu, tipično 4 GB RAM-a ili više. U takvim slučajevima, budući da 64-bitni operacijski sustav može baratati s velikom količinom memorije učinkovitije nego 32-bitni operacijski sustav, 64-bitni sustav brže radi kada izvodi nekoliko programa istovremeno te se često prebacuje između njih.
Nije baš da patiš,ali zašto da ti sve ne bude brže,iskoristivije,kada već imaš konfu koja to moze,koja je napravljena za to!
Isto tako,tvojih 4 BG rama su limitirani na max 3.5 GB sa 32 bitnim operativnim sustavom.