Temperature procesora

poruka: 16
|
čitano: 4.316
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Temperature procesora

Pozdrav!

Imam pitanje za sve vas!

Došlo je ljeto, ovdje kod mene u Zadru je 35 stupnjeva u hladu.Samim time, meni je temperatura procesora doslovno podivljala.Sada je oko 80 stupnjeva, a prije je bila 40-60 stupnjeva.Imam pitanje:

Kučište je izloženo suncu donekle.

Dali bi bilo dobro kučište staviti na otvorenije mjesto, jer ono je sada smješteno u radnom stolu.Dakle, ako znate one klasicne radne stolove sa jednim dijelom bas za kuciste.Sirine nekih pola metra i tolike visine, otvoreno je samo sa stražnje i prednje strane.Pa se pitam, bili bilo dobro kučište izvaditi iz toga, i staviti na otvorenije mjesto.Bili temperature opale? 

hvala.

1 1 hvala 0
15 godina
Re: Temperature procesora
AtomicBomb kaže...

Pozdrav!

Imam pitanje za sve vas!

Došlo je ljeto, ovdje kod mene u Zadru je 35 stupnjeva u hladu.Samim time, meni je temperatura procesora doslovno podivljala.Sada je oko 80 stupnjeva, a prije je bila 40-60 stupnjeva.Imam pitanje:

Dali bi bilo dobro kučište staviti na otvorenije mjesto, jer ono je sada smješteno u radnom stolu.Dakle, ako znate one klasicne radne stolove sa jednim dijelom bas za kuciste.Sirine nekih pola metra i tolike visine, otvoreno je samo sa stražnje i prednje strane.Pa se pitam, bili bilo dobro kučište izvaditi iz toga, i staviti na otvorenije mjesto.Bili temperature opale?

hvala.

Da, svakako ga stavi na neki otvoreniji prostor.

Nije ništa čudno što su takve temperature... stavi ga na neko otvorenije mjesto da može disati ''punim plućima'', vjerujem da će se temperature barem nešto sniziti... inače dodaj (ugradi) dva-tri venta u kućište da bude bolja ventilacija te strujanje zraka (ako već nisi)... to će mu itekako pomoći.

15 godina
AtomicBomb kaže...

Pozdrav!

Imam pitanje za sve vas!

hvala.

Imaš li stock hladnjak ili neki drugi kada si mijenjao termalnu pastu i kada si zadnji puta čistio od prašine

16 godina
neaktivan
Temperature procesora

I kod mene su temperature procesora porasle za 6 stupnjeva, jer je otoplilo kod mene u sobi. Tak da mi sad temperature CPU dođu do 56 C. Pod operećenjem, a kad mi je temperatura sobe  do 25 C onda mi temperature ne prelaze preko 49 pod loadom.

Inače ventilator na CPU mi je na levelu 7  u Biosu od mogućih 9. Dakle vrti mi se na 1562 RPM od mogućih 2009 RPM.

F.C LIVERPOOL
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Praetorian1 kaže...

I kod mene su temperature procesora porasle za 6 stupnjeva, jer je otoplilo kod mene u sobi. Tak da mi sad temperature CPU dođu do 56 C. Pod operećenjem, a kad mi je temperatura sobe  do 25 C onda mi temperature ne prelaze preko 49 pod loadom.

Inače ventilator na CPU mi je na levelu 7  u Biosu od mogućih 9. Dakle vrti mi se na 1562 RPM od mogućih 2009 RPM.

da li si ga clockao 

16 godina
neaktivan
Temperature procesora

Ne, ali kod mene u sobi je sad preko 33 stupnja, kuham se.

F.C LIVERPOOL
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Temperature procesora

Ista stvar kod mene.

Ciscen od prasine, ima mjesec dana, cak sam ostavio otvoren jedan dio kucista.Temperature su prije ovih valova vrucine varirale izmešu 40 u normali, i 60 stupnjeva pod opterećenjem.

Sada kad gledam youtube podivljaju na 80.

0 0 hvala 0
15 godina
Temperature procesora

Evo moje i meni je negdje oko 30 u sobi 

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.7.2011 15:33 (Ivanjino96).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Temperature procesora

Moje su u Idleu 39 CPU, 38 jezgre. Inačew su mi niže i za 5-6 stupnjeva kad je normalna temperatura u sobi, evo sad sam stavio u Biosu level vrtnje CPU na 8 i sad su mi temperature 51 C. Inače kad je temperatura sobe 25 C, temperature mi nikad ne dođu do 50.

F.C LIVERPOOL
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.7.2011 15:49 (Praetorian1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Temperature procesora

Trebutno u sobi 29,7 C. , upravo izašao iz GTA4 ,jezgre u everestu na 60 C.!

srco
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Temperature procesora
Ja sam se opet igrao servisera, i evo 5 dana zaredom, temperatura nije veća od 50 stupnjeva.Zadovoljan sam.Dakle, malo sam kučište oslobodio od prašine, i podigao ga malo iznad...

0 0 hvala 0
16 godina
Temperature procesora

Kad ništa ne radim temperatura procesora mi je 47°C. Kad surfam onda ide do 65°C, a kad upalim neku složeniju aplikaciju koja troši puno resursa onda se penje i do 75°C. Kompjuter je potpuno očišćen i pasta je mijenjana. Čak sam maknuo bočnu stranicu kućišta i usmjerio jedan ventilator u unutrašnjost. To mi je smanjilo temperature za par °C.

Mogu li još išta napraviti da smanjim temperature? Stvarno ne znam zbog čega su ovoliko visoke.

Procesor je Intel Core 2 Duo E6300 1.86 Ghz i nije overclockiran.

capttawish@gmail.com

0 0 hvala 0
16 godina
captain_soap_McTawish kaže...

Kad ništa ne radim temperatura procesora mi je 47°C. Kad surfam onda ide do 65°C, a kad upalim neku složeniju aplikaciju koja troši puno resursa onda se penje i do 75°C. Kompjuter je potpuno očišćen i pasta je mijenjana. Čak sam maknuo bočnu stranicu kućišta i usmjerio jedan ventilator u unutrašnjost. To mi je smanjilo temperature za par °C.

Mogu li još išta napraviti da smanjim temperature? Stvarno ne znam zbog čega su ovoliko visoke.

Može li itko što preporučiti?

capttawish@gmail.com
15 godina

Može li itko što preporučiti?

Kupi si još par ventova i stock coolerom zamjeni sa katanom 3

15 godina
protjeran
Temperature procesora

skini ovi program i jako ti je dobar

Josip1811Matković
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Ivanjino96 kaže...

Kupi si još par ventova i stock coolerom zamjeni sa katanom 3

Trenutno zbog određenih razloga bilo kakvo kupovanje novih komponenti(pa čak i tako jeftinih poput katane 3) ne dolazi u obzir:(. A čak i kad bih kupovao novi hladnjak, katanu 3 i sl. hladnjake bi bilo praktički nemoguće pronaći u mojoj okolici. 

Uglavnom mogu li išta još napraviti da smanjim temperature? Bi li pomoglo da izvadim sve komponente van kućišta i tako ih držim?

capttawish@gmail.com
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice