Starije računalo - nema zvuka

poruka: 13
|
čitano: 4.765
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Starije računalo - nema zvuka

Pozdrav!

Složio sam prošli vikend jednoj osobi staru konfiguraciju:

- MBO: ASUS CUBX-E

- CPU: Intel Pentium III 600 MHz

- RAM: 384mb RAM-a

- GPU: Matrox G400 16mb

- ODD: CD-RW uređaj LG

Na tu konfiguraciju instalirao sam Windows XP SP3 na hrvatskom i radi bez problema,osim jedne stvari:

Nema zvuka.

Da objasnim:

Matična na sebi nema ulaz za zvuk,nego je potrebna dodatna PCI kartica.

Potražio sam kod sebe i našao Creative Sound Blaster 128 PCI karticu.

Na internetu sam skinuo driver za nju,za XP.

Instalacija se završi u roku sekunde-dvije.

U cevice manageru su pod upitnikom:

-Audio & Multimedia Controller

-PCI Device input

Može mi netko reći gdje mogu skinuti više drivera jer ta osoba kući nema internet da bi kod nje mogao skidati s interneta,a  i navedeni kompjuter nema ulaz za internet.

Zahvaljujem na odgovorima.

EDIT: Probao preko asus stranice - nema ništa osim Intel chipset drivera.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2011 22:57 (mstaglicic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Starije računalo - nema zvuka

Jel ovaj driver?

http://support.creative.com/downloads/download.aspx?nDownloadId=255

(Moras kliknuti na Agree da bi ti zapoceo download)

Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2011 23:04 (rustweaver).
15 godina
neaktivan

Ne radi link - otvori početnu stranicu.

Naziv programa (drivera) koji sam skinuo :

SBPCI128Setupus_w2k  (4.6 mb)

piše da je za Win 2000 / Win XP

A u device manageru je pod sound,video and game controllers sve ok i nema ! i ? ,asli zato pod Other devices su PCI input device i Audio & Multimedia Controller.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2011 23:07 (mstaglicic).
16 godina
neaktivan
mstaglicic kaže...

Ne radi link - otvori početnu stranicu.

Naziv programa (drivera) koji sam skinuo :

SBPCI128Setupus_w2k  (4.6 mb)

piše da je za Win 2000 / Win XP

A u device manageru je pod sound,video and game controllers sve ok i nema ! i ? ,asli zato pod Other devices su PCI input device i Audio & Multimedia Controller.

Ne znam zasto ti link ne radi, meni uredno radi, ali da. To je ista datoteka i velicina se podudara. PCI input device i Audio & Multimedia Controller ti imaju usklicnike zato sto nemaju drivera. Ako se driver i instalirao onda se iz nekog razloga nije uspio ucitati. A moguce je cak i da se nije instalirao.

Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?
15 godina
neaktivan

Računalo se restartalo nakon instalacije (ručno restartanje),pokrenut je Winamp i VLC Media player koji pokrenu sliku ali zvuk ne .

Pod Sounds u Control Panelu je zatamnjeno sve,dakle kao da nije instaliralo kako treba.

A gdje skinuti prikladan driver za ta 2 problema - Audio&Multimedia Controller i PCI Input device ?

Bi li AC 97 driver rješio problem sa Audio&Multimedia Controllerom?

16 godina
neaktivan

Jesi li ga pokusao raspakirati nekim arhiverom? Unutra ce te zateci jos jedna datoteka koju trebas raspakirati i tek nakon toga ces imati setup.exe i ostale potrebne datoteke. Tada pokreni setup.exe

16 godina
neaktivan
mstaglicic kaže...
A gdje skinuti prikladan driver za ta 2 problema - Audio&Multimedia Controller i PCI Input device ?

To je sve dio istog uredaja Sound blaster pci 128. Znaci za sve ti sluzi taj isti driver, kad ga instaliras pravlino svi usklicnici ce nestati.

mstaglicic kaže...
Bi li AC 97 driver rješio problem sa Audio&Multimedia Controllerom?

Naravno da ne. Sound blaster PCI nema veze sa ovim integrusama za koje inace sluzi taj driver.

15 godina
neaktivan

Vidiš,to nisam znao.Hvala.

Samo sam pokrenuo taj program koji bi nakon sekundu napisao nešto kao Information saved ili nešto sl. i iz kompjutera bi se začuo kratki beep.

Misliš da bi to riješilo oba 2 problema te da bi zvuk morao proraditi?

EDIT:

Sad tek vidio tvoj odgovor.

Probat ću sutra otići kod te osobe i instalirati ga kako si rekao. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2011 23:38 (mstaglicic).
16 godina
neaktivan
mstaglicic kaže...

Vidiš,to nisam znao.Hvala.

Samo sam pokrenuo taj program koji bi nakon sekundu napisao nešto kao Information saved ili nešto sl. i iz kompjutera bi se začuo kratki beep.

Misliš da bi to riješilo oba 2 problema te da bi zvuk morao proraditi?

Samo pazi to nisu klasicne arhive, nego takozvani SFX (self-extracting executable), nedaj se zbuniti ikonom programa, samo ga otvori u winraru ili winzipu ili necem trecem (ja sam upravo 7zipom raspakirao obje datoteke dok nisam dosao do setup.exe i pratecih datoteka). Tada to sve otpakiraj (nemoj pokretati iz arhivera nego sve datoteke raspakiraj u neki folder) te nakon toga pokreni setup.exe u tom folderu.

Nista ti ne jamcim, ali to je ono sto bih ja pokusao na tvom mjestu. Htio sam ti vec savjetovati i da instaliras rucno driver preko device managera, ali vidim da su inf datoteke i ostale komponente drivera upakirane u install shield arhivu, a to se ne moze otpakirati bez specijalnih programa tako da ta ideja otpada.

Sretno ;)

15 godina
neaktivan

tnx.

Raspakirao sam sve u jednu mapu i probat ću sutra instalirat.

Jel ima iti jedan drugi program ili driver da skinem prije (ako ovo ne uspije) nego što odem do osobe to instalirati ?

16 godina
neaktivan

Bojim se da nema, ovaj driver sto ti imas je poslijednji driver koji je izasao za tu karticu. Mozes provjeriti i na Creativeovim stranicama. Bilo bi idealno da imas internet konekciju kada tako isprobavas drivere, da bi brze sve to skupa islo. Ali sto je, tu je.

15 godina
neaktivan

A kad to računalo nema ulaz za internet,nego je potrebna mrežna PCI LAN kartica,ali i to će se kupiti,prije toga treba u B-Net otići potpisat ugovor.

Inače,namjena tog računala je gledanje serija,rad u word/excelu i eventualno surfanje.

Youtube pokreće bez ikakvih problema kao i sve filmove.

Skinut ću ja i DirectX za windowse za svaki slučaj.

15 godina
neaktivan

Sve instalirano i ostao je upitnik za PCI Input Device,a zvuka nema.

Ima li tko kakvo rješenje,tj.program/driver?

EDIT:

Sve riješeno - trebalo je za PCI Input Device instalirati nešto od drivera za zvučnu i proradio zvuk.

Zahvaljujem na odgovorima.

Može Close !

Pozdrav! 

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.3.2011 19:48 (mstaglicic).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice