Matična ploča ima takve konekcije jer je standardizirano.
Napajanja nemaju takav standard, tu je problem.
Npr. Corsair (netko ga je tu naveo) uredno u svom uputstvu navodi: If this power supply uses modular cables, use only manufacturer supplied cables.Other cables might not be compatible and could cause serious damage to yoursystem and power supply.
Evo kako ljudi mogu bit glupi, ja da to vidim i pročitam i da vidim da mi odgovaraju kabeli sa starog napajanja, moj zaključak bi bio da su to napisali samo da se ograde od nekih gluposti, a da je to sve isto, jer je kabel ko kabel isti. Isti konektor na obje strane, odgovara utoru, ne vidim zašto bi bilo išta drugačije. Naravno, ne bi gledao gdje koja žica ide i tu bi napravio istu pizdariju kao i kolega, te spržio sebi PC. Bez ikakvog problema. Naravno, moja greška bi bila i bez upozorenja na napajanju, a s tim upozorenjem bi bila ne samo moja greška, nego i moja ogromna glupost.
Zašto bi bio tako glup možda? Zato jer sam više puta na raznim uređajima vidio slične natpise, pa bi ja svejedno koristio neki svoj kabel od napajanja ili interkonekt i sve je uvijek bilo OK, jer su takve stvari skoro uvijek standardizirane, kao naponski kabel za PC, koji se može koristit i za razne audio uređaje, a svi dođu sa svojim kabelom i često s upozorenjem. Nisam nikad na modularnom napajanju napravio takvu grešku, jer srećom nisam nikad imao više modularnih napajanja doma.
Ljudi griješe, ljudi mogu bit i glupi, pa je super stvar kad su proizvođači pametni i naše gluposti uzmu u obzir, te odmah spriječe sve moguće probleme. Ako već nema standarda, ona je najbolje da je na napajanju neki skroz čudni konektor, tako da ti kabeli mogu samo u to jedno napajanje i gotovo.