Ljudi trebam pomoc...
Kupio sam ssd Mushkin Callisto deluxe 60gb koji mi sluzi za windows i pokoju igricu. Medutim, probao sam ja njega malo testirati pomocu HD Tune.a i ATTO i vidio da ne postize niti priblizne rezultate deklariranima. Write mi je 120-124 MB/s a read ide do 200 MB/s
Windows je na frisko instalirani, bez ikakvih drivera i updatea rezultat je isti. Sa instaliranim driverima od maticne, rezultat isti. Sa posebno skinutim driverima za marvell kontrolere, rezultat isti.. ja vise neznam koji mu je kufer..
Maticna je Asrock p55 extreme4, windows 7 ultimate, 64bit, u biosu je podesen AHCI mod prije instalacije sistema...
Provjeri sata kablove,pokušaj spojiti ssd na drugi sata utor na tvojoj matičnoj.
Stavi Intel RST 10.6.0.1002 drivere i kad testiraš u ATTO stavi queue depth na 10 za SSD.
stavio sam novi RST driver i ustekao ssd u sata II utor (3Gb/s) i sad uredno radi.. a kad ga ustekam u sata III (6Gb/s) brzine mi neidu preko 140mb za write i read.. u cemu je fora? zna mozda neko?
Uglavnom, decki big TNX =)
Vjerojatno zato što je napravljen za Sata II (3Gb/s) sučelje.
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Eto ja se moram pohvalit da sve ucestalije imam freezove :(
solid3 sa 2.11fw nadam se da ce se udostojit napravit to da radi jer mislim da sljedeca reklamacija nece proci ovo je 4ti disk :PPPP
Meni Agility3 sa 2.11 (stock koji je došao s njim, FTW) radi savršeno.
Prije njega Corsair F serija sandforce 285/275 i konstantni BSOD-ovi.
do kontrolera bilo:)