Smrzavanje kompjutera (instalacija windowsa)

poruka: 9
|
čitano: 4.741
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav znači imamo problem. Frend je nedavno kupio novi kompjuter sve smo super sastavili ali pojavio se sljedeci problem sa instalacijom OS-a. Znači kada namjestimo sve u biosu i krenemo instalirati windows 7, instalacija na kraju svaki puta zamrzne, nekad zna na početku kad se upali i kad dode do loadinga, a nekad u pol instalacije, a nekad na kraju. Ovisi kako mu se svidi. Ovako probali smo i windows 8 instalirati i ista je stvar, zamrzne! Odnesli smo kompjuter na servis da testira i da vidi koje su komponente neispravne i serviser je rekao da je testirao grafičku,hard,memoriju i čitač. Ali procesor i matičnu nije jer nema amd x8 ploču da može vidjet dali je ploča u pitanju. Sad je meni sve to sumnjivo malo, jer imao sam problem sa svojim kompjuterom prije 3 godine i radilo se o hardu, a ovdje zapravo je sve testirano i može biti samo matična ili procesor. Komponente su sljedeće.

Vadili smo bateriju iz ploče i resetirali je, no sve je ista stvar i dalje zamrzava. {#}

maticna je gigabajt ga-990xa ud3

procesor-amd fx8320 x8

ram memorija g-skill ares series 2.4 gb 1600 mhz

hard je wd caviar blue

grafa je ati radeon 4850 hd 1 gb drr5

napajanje je 600 w

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2013 9:39 (razer1911).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nitko nezna??

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

da li ti izbaci neki error kad ti se zamrzne?

tako je bilo i meni , bacio mi je error i bio je problem u RAM plocici.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ne, samo zamrzne i mozes cekat 3 gladne godine.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Smrzavanje kompjutera (instalacija windowsa)
razer1911 kaže...

ne, samo zamrzne i mozes cekat 3 gladne godine.

Uzrok smrzavanje najčešće događa u komponentama.

1. HDD ako ima bad sectori, da bi otklonio sumnju, skini HD Tune kod scan error bez quicka ( neka skenira dokraja).  Ako pojavi crvene kocke tada disk odlazi u vječna lovišta jer se može povečati veči broj bad sectora. I naravno pogledaj pod Health. Molim da tu postaš screnshot (hd tune scan error i health).

Ako ima bad sectori nabavi nov hard disk.

2. RAM ako javlja BSOD (plavi ekran). Skini memtest i skeniraš samo jednu keks memorije neka skenira dokraja, ako ima errore memorija neispravna. Nabavi drugu rami.

3. CPU pregrije se jako, ako se pokazuje visok temperature uz pomoć programa AIDA64 ili HWmonitor. Ako su temperature normalno CPU je ispravna. I najvažnije dali dobro namontiran hladnjak i dali vent pravilno vrti.

4. GPU pregrije se jako, ako se pokazujem visok temperature uz pomoć programa AIDA64 ili HWmonitor, Ako je visok i ima pasivnio hladnjak potrebno je ugraditi odgovarajuči vent.

5. MBO ako se na čipsetu osjet vruč a nema pasivni hladnjak može se namontirat hladnjak i vent. I provjeriti dali je dobro spojen svi kablovi. Ako labavi kabel češto uzrokuje banalni problem.

Ako ima neka kartica npr Zvučna, USB, Mrežna isto može upučuvat problem da je jedna kartica neradi kako treba.

6. PSU napajanje može bit preslab ako se smrzava uz prevelik broj otvorenih programa.

7. Izvršit test; na stol ploča, rami, grafa i proc, te testiran preko bios ako ima temp koji se prati na oko 10 min. Ako se ne smrzava i neraste veči broj temperature znači matična OK, tada spoji hard disk i neka digne i testirat dali se smrzava, ako ne smrzava, ugasi ga , spojiš npr zvučnu karticu i opet podigni i tako redom testiraš sve dok ne nađeš di je kvar.  Treba uzet više vremena za testiranje.  Hirens cd boot ima više alata za testiranja i pouzdane su a na netu skineš i prziš na CD.

Nenad
17 godina
neaktivan

nello zahvaljujem ti na trudu i pomoci, ali problem je u tome sto prvi put je instalacija windowsa. znaci ne mozemo testirat preko programa, kad nema sistema gore, ako kužiš.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
razer1911 kaže...

nello zahvaljujem ti na trudu i pomoci, ali problem je u tome sto prvi put je instalacija windowsa. znaci ne mozemo testirat preko programa, kad nema sistema gore, ako kužiš.

Testiranje u windowsima netreba, Hirens cd boot, botaš kao win ali on čuva u memoriji znači da možeš ući u cd i testiraš sve. Na drugom računalu Skini ovaj program i prži i čim završi odi na prvom raćunalu ubaci cd u čitač i u bios podesi da bota sa cd i moš uć u testiranja. Svega ima.

Nenad
16 godina

Kod mene je uzrok bio UD5 ali sam mogao instalirati windowse i freezing je bio randomly , ploča je RMA.... čekam drugu i nadam se Saberthoot.

17 godina

pogledaj u biosu kakve su temperature te kako je poštelan ram latencije, frekvencije i malo proučite upute iz knjižice od mbo,a ta prastara grijalica od hd4850 nikako se ne uklapa u taj pc

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice