SkyStar2 2.6B | Win7 | Smrzavanje računala

poruka: 7
|
čitano: 2.730
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
SkyStar2 2.6B | Win7 | Smrzavanje računala

Pozdrav,

Nakon dugo vremena sam ubo SkyStar2 karticu u računalo te sam naravno stavio LATEST drivere. E sad

sa ProgDVB novim verzijama ili ti čak starijim smrzava računalo nakon 1-2 promjene kanala. Tako da moram

hard reset napraviti.

Probao sam u Ubuntu 10.04 x64 radilo ok do danas. Također počela smrzavat računalo. E sad kartica je bila

spremljena u elektro statičkoj "vrečici" tako da pretpostavljam nije SKURENA.

Dali netko još to koristi. U najgorem slučaju će bit Buy a new model.

Info:

CPU: Dual Core Amd 5600

RAM : 4gb ddr2

VGA: HD5770

SkyStar2 2.6B (nije hd model)

-probao BDA

-4.6.0 , 4.5.1 x64

-Win7

-progDVB 4, 5, 6

-dvb dream 2.x

Ubuntu 10.04 x64

-kernel 2.6.32. generic ubuntu

-kaffeine player

The finding of threats to security by a security office is totally predictable, and hence the finding is totally worthless.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: SkyStar2 2.6B | Win7 | Smrzavanje računala
api984 kaže...

Pozdrav,

Nakon dugo vremena sam ubo SkyStar2 karticu u računalo te sam naravno stavio LATEST drivere. E sad

sa ProgDVB novim verzijama ili ti čak starijim smrzava računalo nakon 1-2 promjene kanala. Tako da moram

hard reset napraviti.

Probao sam u Ubuntu 10.04 x64 radilo ok do danas. Također počela smrzavat računalo. E sad kartica je bila

Info:

-probao BDA

-4.6.0 , 4.5.1 x64

-Win7

-progDVB 4, 5, 6

-dvb dream 2.x

Ubuntu 10.04 x64

-kaffeine player

Dati nije palo pamet da grafička pregrijava i ako smrzavanja utječe rad memoriji i hard disk. Memoriju testiraš sa Memtestom a Hdd testiraš sa HD tuneom sa sporim skenom kod error. Provjeri stanje.

Nenad
17 godina

Nisam toliko iskusan s elektronikom da mogu dati konkretni uzrok problema, ali meni se prošle godine dogodilo isto - isto je bila 2.6B revizija Skystar2 kartice; počelo je prvo s takvim zamrzavanjem, da bi naposlijetku sama prisutnost kartice u računalu onemogućavala bootanje. Znači, očito neka komponenta na kartici polako otkazuje (barem je meni bio takav slučaj).

Naravno, prije nego kupuješ novu karticu, probaj još jednom deinstalirati sve pripadajuće drivere i software, ponovno ih instalirati, i probati još u nekom drugom programu (recimo AltDVB, a možda radi i u Windows Media Centeru - ne sjećam se više).

KaeR
14 godina
neaktivan

Blazeni bili win2k pro. Sat entuzijasta od malih nogu i dala mi je skysat mnoge sate uzivancije za feed-ovima. Da njima krepaje nesto hardverski, 3 sam promjenio i presao na kompletno drugu marku. Stedi nerve i kupi novo vjeruj mi ne isplati se jer nije do soft nego je hard u pitanju...

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.9.2012 9:15 (Veseli_Debeljko).
16 godina
neaktivan
Nello kaže...
api984 kaže...

Pozdrav,

hard reset napraviti.

Info:

-probao BDA

-4.6.0 , 4.5.1 x64

-Win7

-progDVB 4, 5, 6

-dvb dream 2.x

Ubuntu 10.04 x64

-kaffeine player

Dati nije palo pamet da grafička pregrijava i ako smrzavanja utječe rad memoriji i hard disk. Memoriju testiraš sa Memtestom a Hdd testiraš sa HD tuneom sa sporim skenom kod error. Provjeri stanje.

Moguće da je zbog rama. Ali tada bi mi Win padao lčešće a također i linux. Sve bilo ok dok nisam počeo kopat po toj kartici. LOL

The finding of threats to security by a security office is totally predictable, and hence the finding is totally worthless.
16 godina
neaktivan
KaeR kaže...

Nisam toliko iskusan s elektronikom da mogu dati konkretni uzrok problema, ali meni se prošle godine dogodilo isto - isto je bila 2.6B revizija Skystar2 kartice; počelo je prvo s takvim zamrzavanjem, da bi naposlijetku sama prisutnost kartice u računalu onemogućavala bootanje. Znači, očito neka komponenta na kartici polako otkazuje (barem je meni bio takav slučaj).

Naravno, prije nego kupuješ novu karticu, probaj još jednom deinstalirati sve pripadajuće drivere i software, ponovno ih instalirati, i probati još u nekom drugom programu (recimo AltDVB, a možda radi i u Windows Media Centeru - ne sjećam se više).

probat ću BDa drivere stavit. UnInstall ovog drugog. Ali mislim da je kartica ošla na kraju.

16 godina
neaktivan
api984 kaže...
Nello kaže...
api984 kaže...

Pozdrav,

hard reset napraviti.

Info:

-probao BDA

-4.6.0 , 4.5.1 x64

-Win7

-progDVB 4, 5, 6

-dvb dream 2.x

Ubuntu 10.04 x64

-kaffeine player

Moguće da je zbog rama. Ali tada bi mi Win padao lčešće a također i linux. Sve bilo ok dok nisam počeo kopat po toj kartici. LOL

Svejedno jesi probao na tom kartici da je vruč? On obično kad zagrije više od normalne pa se zna zaštekat. Reci mi što se događa kad vadiš ta kartica a dali se onda smrzava bez tog kartice?

Ako ne, i sve je OK, onda je kartica krivac. 

Nenad
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice