SD kartica od 4gb problem pod XP-om

poruka: 4
|
čitano: 1.897
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
SD kartica od 4gb problem pod XP-om

SD kartica problem

Imam SD memorijsku karticu od 4 Gb i problem je taj što nigdje (probavao sam na više računala odnosno čitača kartica) gdje je instaliran Windows XP (bez obzira na SP) ne mogu da je očitam, dok na Visti ista radi bez problema!?

Da li je netko imao sličan problem i postoji li način da kartica proradi pod XP-om?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: SD kartica od 4gb problem pod XP-om

Pod "ne možeš je očitati na XP-u" misliš na:

a) računalo je uopće ne prepoznaje

ili

b) računalo prepoznaje karticu, ali ne možeš na nju zapisivati podatke, čitati s nje niti je pokrenuti

Kao rješenje, padaju mi na pamet 2 stvari:

a) potrebni su neki driveri koje dolaze s Vistom, ali ne i s XP-om, pa ih treba ručno instalirati

ili vjerojatnije

b) kartica je formatirana u exFAT sustavu kojeg koristi Vista, ali ga XP ne podržava. Ukoliko je ovo slučaj, a na kartici nemaš ništa važno snimljeno, onda jednostavno formatiraj karticu u FAT32 sustav.

16 godina
neaktivan

Mislim na to da je uopće ne prepoznaje, već sam je formatirao u FAT32 i opet isto, od jednog kolege sam čuo da je mogući problem onaj isti što XP ima kada je u pitanju očitavanje 4 Gb RAM-a?!

16 godina
neaktivan

problem je bio u čitačima kartica, kupio sam čitač kartica novijeg izdanja i sve radi bez problema!!!!!!!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice