Ram problem- radi 700 mhz

poruka: 11
|
čitano: 2.722
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Ram
pozdrav ekipa

imam problem s ramom, imam maticnu m3a-ucc i ram corsair xms3 2x2gb

vrtio sam posljednjih dana testove i skuzio da su dosta slabiji i zanima me dal je to do rama?

radi na glupih 700 mhz a treba na 1600 mhz? kako da to uradim

graficka mi npr. maloprije bila na 800mhz core (GTX 470) a opet slabije odvrtio od nekih drugih tipa gtx 460...

evo od cpu-z ss: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2208126

proc inace radi na 3.5 ghz al kad je u idle mi stavi na 800mhz no s ramom nije tako

ako netko zna bio bih jako zahvalan
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
nitko nezna? promjenio sam latencije kako bi po "defaultu" trebale biti al opet je sporo.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ram ti ne radi na 7oo nego to množiš sa 2 jer je ddr skračenica od  double data rate pa ti tako rami rade na 1400mhz a kaj se tiče proca koji radi na 800 u idlu nisi ugasio power managment opcije u biosu tipa cool&quiet i sl. stvari.

$inke
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Na validaciji ti piše da RAM radi u single channel, provjeri u BIOS jel uključen double channel i onda pogledaj na koliko ti radi RAM

Basically any Mac is now an overrated/overpriced PC...
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Re: Ram

Kao što je kolega rekao, radi se o DDR memoriji, što znači da je takt RAM-a 1466 MHz u tvom slučaju.

Problem kod tvoje memorije je što radi u Single Channelu. Dakle, RAM-e na matičnoj postavi u stazice iste boje, ili ako već jesu, potraži u posavkama u BIOS-u da ti nije isključen Dual Channel.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
15 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

Kao što je kolega rekao, radi se o DDR memoriji, što znači da je takt RAM-a 1466 MHz u tvom slučaju.

Problem kod tvoje memorije je što radi u Single Channelu. Dakle, RAM-e na matičnoj postavi u stazice iste boje, ili ako već jesu, potraži u posavkama u BIOS-u da ti nije isključen Dual Channel.

evo upravo prestekao rame na prva dva utora i jeste dual channel al sad me zanima jos mi u cpu-z u memory pise 440mhz dram frequency? to znaci da mi radi sve skupa na 880 mhz?

i to za cool n quiet rijeso i sad radi punom parom :)

16 godina
Sheeva kaže...

evo upravo prestekao rame na prva dva utora i jeste dual channel al sad me zanima jos mi u cpu-z u memory pise 440mhz dram frequency? to znaci da mi radi sve skupa na 880 mhz?

Tako je. Namjesti ručno u BIOS-u defaultnu frekvenciju RAM-a.

Što se cool'n'quiet-a tiče, ja ti osobno ne bih preporučio isključivanje. Smanjuje potrošnju i zagrijavanje u idle-u, a kada treba, proc je na full-power.

15 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
Sheeva kaže...

Tako je. Namjesti ručno u BIOS-u defaultnu frekvenciju RAM-a.

Što se cool'n'quiet-a tiče, ja ti osobno ne bih preporučio isključivanje. Smanjuje potrošnju i zagrijavanje u idle-u, a kada treba, proc je na full-power.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2209333

kakvu deff freq? pa imam tamo 4 opcije pise bla bla i maks pise 800 mhz? il jel dobro sad neznam?

i latencije su mi se restartale i sve to posto sam u medjuvremenu 10 put radio cmos..

16 godina
Sheeva kaže...

kakvu deff freq? pa imam tamo 4 opcije pise bla bla i maks pise 800 mhz? il jel dobro sad neznam?

i latencije su mi se restartale i sve to posto sam u medjuvremenu 10 put radio cmos..

Default frekvencija RAM-a. U tvom slučaju 1600 MHz, tako da možeš slobodno postaviti na 800 MHz (2 × 800 = 1600).

15 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
Sheeva kaže...

Default frekvencija RAM-a. U tvom slučaju 1600 MHz, tako da možeš slobodno postaviti na 800 MHz (2 × 800 = 1600).

evo stavio na 800 mhz i eto sta se desi, black screen tj. ne boota se

cmos opet odradio svoje

16 godina
Onda ostavi na 666 MHz. Ta razlika je ionako neprimjetna. Bitno da su proradili u Dual Channel-u.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice