Imam problem taj posto imam u starom pc 512 mb ram i prikazuje ga kao 256mb u windows... Samo je jedna koca na maticnoj ta 512mb i prije je radilo sve ok ao 512mb i onda nakon rusenja windowsa pokazuje 256mb i ja sam sve pokusao dizao opet windowse i resertirao bios al opet isto... Grafica je HD3450 512mb , nije integrirana... sta da radim ?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ili da provaš zamjenit memorije pa da vidiš
u biosu pokaze 256mb a keks je od 512mb...
Slotove sam cistio i sve mjenjao poziciju keksa al opet isto
nemam od nikog za posudit. jedino da kupim al jedan keks od 512mb je 200kn, zato ---------------
pa pc3200 ram neces naci 512mb nigdje jeftino
to je tesko naci... ovaj ram je star dosta i neznam zasto je ovako na cijeni
Samo ištekaj ram pločicu očisti konektore na njoj i na matičnoj sa četkicom i vrati pa provjeeri
jesam al opet isto.
ja sam reinstallo windowse i ovo mi se desil. ram nisam ni vadio prije nego sto ce mi se desit ovo
ocisti komp pa ces vidit da ce se vratit izvadi rame i propusi utore na maticnoj trebalo bi se vratit tako je i mom braticu....
EDIT:sad sam procito da si cistio sry :D
meni u cpuz vidi da je 512mb ali na windowsima pise 256, i pimjetim da mi sve koci i ide slabije
meni u cpuz vidi da je 512mb ali na windowsima pise 256, i pimjetim da mi sve koci i ide slabije
nebi znao...bar ja...
koje windowse imaš snimi service pack
Grafa ti je vjerojatno uzela 256 Mb memorije. Pogledaj da grafa nije neka HyperMemory ili tako nešto. To je prije bilo zgodan marketinški trik.
Skini GPU-z i provjeri.
ma sve je radilo prije ... Nije do grafe
Promijeni utor tj. uštekaj u drugi utor, ako imaš više memor pločica različitog proizvođača isto ne valja. Na kraju krajeva formatiraj disk
Promijeni utor tj. uštekaj u drugi utor, ako imaš više memor pločica različitog proizvođača isto ne valja. Na kraju krajeva formatiraj disk
pa imam jedan kekes i sve sam slozove (utore ) isporbao i formatirao disk 2 puta. daj procitaj postove dok pocmes pisat prvo
pa imam jedan kekes i sve sam slozove (utore ) isporbao i formatirao disk 2 puta. daj procitaj postove dok pocmes pisat prvo
Nemam vremena čitat, možda je na pločici čip otkazo mada mi se to čini nemogućim