POZDRAV
Želio bih da iznesem ovdje jedan problem sa memorijom. Naime ima 2x po 2GB RAMA ukupno 8GB
1. Kingstone 2 GB DDR2 *KTD-DM8400C6/2G* dva modula
2. G-SKILL - F2-6400CL5S-2GBNT PC2-6400 dva modula
E, a sada ova četiri modula rade zajedno odnosno radili su do nedavno
kada sam imao problema sa SATA kablovima jer sam uvodio 1TB WD cavira green HDD pa sam zamjenio kabele.
Bilo je sve OK do maloprije , kada sam uveo WD Caviar Green 500 GB HDD u kombinaciji sa pomenutim kao arhiva diskom
Memorija je počela da "zeza" a evo i kako.Upario sam u žute slotove kingstone pa u crne slotove G-SKILLove pa hoće neće
pokazuje samo 6GB RAMA umjesto 8.Zamjenim mjesta isto se ponavlja.Izvadim Kingstona pa ostavim G-Skill i radi normalno
pokazuje 4GB RAMA.Isto ponovim sa Kingstonom izvadim G-SKILLove i opet radi normalno.Medjutim uvijek se javlja nakon tih zamjena
poruka press F1 for BIOS or F2 to default and continue.Pritiskao sam svaki put F1 i provjeravao u BIOSU da ploča očitava RAMOVE uredno.
Nakon što stisnem F10 ugasi se komp na nekih 5 sekundi a potom se upali ponovno kao da je doživio promjenu zvanu overclocking m ada
to niti znam niti radim sa pločom ili procesorom.
Ploča je ASUS P5K a CPU je Intel 8400 CORE 2 DUO na 3GHZ sa po 6MB Casha u jezgrama
Muči me to da možda nije sukob 6400 i 8400 memorijskih frrekvencionih oznaka, ili da zamjenim RAMOVE G-skill za identične KINGSTONOVE
Pozdrav.

Samobor je lepa varoš :))