Radeon 4550 ne radi na hp dc7700 računalu

poruka: 10
|
čitano: 2.121
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

pozdrav!

Imam sljedeću konfu

Intel® Pentium® D processor 945 dual-core 3.40 GHz 4 MB

Chipset Intel® Q965 Express

memorija 2 GB DDR2 SDRAM

napajanje LC power 400W

grafička - neka Intel integrirana

Uglavnom, prije ugradnje sam integriranu grafu disejblao u winsima i u bios-u, no nakon što spojim novu grafu na monitoru mi se ništa ne vidi, niti se komp želi startati. Ne čuju se nikakvi beep-ovi, samo lampica na kućištu svijetli crveno (ne ona od harda, nego "ona druga"). Nova grafa je ispravna, isprobano na drugom računalu, radi bez problema

molim pomozite ako netko ima kakav pametan savijet, nemam pojma što da pokušam...

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Radeon 4550 ne radi na hp dc7700 računalu

jesi uninstallo drivere od stare grafe? ako nisi,uninnstalaj njih pa probaj onda.

18 godina
neaktivan
shroud kaže...

prije ugradnje sam integriranu grafu disejblao u winsima i u bios-u...

Ja prije ugradnje grafičke nisam nikad ništa disejblao, nego sam jednostavno ugasio komp, stavio novu grafičku, spojio monitor na nju i podigao windowse (XP). Nakon što su oni stavili svoje divere instalirao sa odgovarajuće od proizvođača.

16 godina
neaktivan

sada fino resetiraj BIOS na defoltne postavke ( vađenje baterijice na MBO i drži pritisnitu tipku za pokretanje kompa par sekundi), a novu grafičku ostavi uštekanu u MBO i monitor spojen na nju.

ukoliko je sve OK kod POST-a će je komp sam detektirati kao aktivnu jer je monitor na njoj i pokrenuti sistem sa generičkim driverom koji kasnije nadogradiš na noviji {#}

sve se mijenja, samo mi je google konstanta...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ne ide niti tako, kada mi je nova grafa uštekana komp se gasi nakon 3 sekunde, kada ju izvadim normalno se boota i sve 5...

16 godina
neaktivan

pokušaj posuditi napajanje pa onda isprobati sa uključenom tom grafičkom karticom...

sve mislim da imaš najslabiji lc psu 400W ima oko 160- 180W na 12V railu pa zato nema dovoljno snage da pokrene komp.

edit:

proizvođač ti preporuča nadogradnju sa jedino grafičkom male potrošnje NVIDIA Quadro NVS 290, a prema nekim testovima ta ne povlači preko 30ak W

tvoja 4550 ima modela koji znaju i 130W povući iako se većina deklarira po potrošnji isto do nekih 30ak W

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.12.2010 18:14 (scaramush).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

hvala na pomoći, no ako je 12V rail onaj 6-pinski kabel što se spaja na grafu kao dodatno napajanje, toga niti nemam, na njoj je pasivno hlađenje te nema gdje za piknut dodatno napajanje...

dali je moguće da mi je pregorio pci-e port?

16 godina
neaktivan

ne bi znao da li je pci-e port pregorio, ali...

na linku imaš manual za riješavanje problema za tvoj komp.

skini manual i pogledaj stranice 57, 58, 59...

tamo imaš točan opis grešaka vezan za blinkanje dioda na kompu, pa možda pomogne.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

problem riješen (sarkazam) - lampica trepne 6 puta, ne mogu "reseat graphic card", imam samo jedan pci-e port, ne želim "replace graphic card", grafa je ok jer je istestirana na drugom računalum, morati ću "replace system board"...

hvala na pomoći...

16 godina
neaktivan

eto barem do toga došli...

svejedno probaj izvaditi tu grafičku karticu, i ako je ikako moguće probati očistiti dosjede na pci-e utoru i zatim ih još ispuhati.

utaknuti grafičku karticu i još jednom probati bootati sistem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice