Računar se zaledi pri opterećenju

poruka: 6
|
čitano: 1.286
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Problem se sljedeći, računar pri opterećenju (igrica ili benchmark), uglavnom kad potegne jače grafičku, računar se jednostavno zaledi, ventilatori i dalje rade, niti ubrzavaju niti usporavaju, konstantno se vrte pri brzini kad se zaledi. Jedino ga mogu ugasiti na dugme sa kućišta, ništa ne reaguje, bilo koju tipku da pritisnem, ništa.

To se desi odma prvih par sekundi kad počne da radi igra ili benchmark.

Što se tiče temperatura, nisu problem, ne dostigne ni 60C grafička kada zablokira, procesor isto tako ispod 50C.

To se samo dešava u igrama ili benchmark, internet, filmovi i ostalo sve normalno, nema problema.

Šta bi se moglo ispiti, da li neki program ima za ispitivanje komponenti. Da li postoji šansa, da neko  kablo sa napojne napravi spoj ili neki od kablova iz kućišta.

Hvala unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Neko??

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

...zamjeni tj. probaj sa drugim napajanjem...

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.6.2015 22:46 (lion002).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Računar se zaledi pri opterećenju

A jbg, tu je problem, nemam gdje naći drugu napojnu..

13 godina
neaktivan

Da li ima kakav program za ispitivanje ispravnosti komponenti.

Danas propuhao kuciste od prasine, ocistio, kablove provjerio da koji nije gdje naslonjen pa da pravi spoj.

Situacija opet ista, nakon kratkog benchmarka kompjuter se jednostavno zaledi i pri tome na zvucnicima se cuje kao da je nesto pecnulo.

Moze li ikakva mala pomoc, nisam u mogucnosti provjeriti sa drugim napajanjem ili grafickom, tako da sam u problemu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Računar se zaledi pri opterećenju

Ako nisi u mogućnosti provjeriti s drugim napajanjem onda nemaš puno mogućnosti...

Danas svako kućanstvo ima najmanje 1 komp, pa ako ne želiš uložiti toliko truda da zamoliš susjeda, rodbinu, prijatelja... da ti posudi napajanje, odustani odmah...

Preko foruma ti nitko ne može popraviti komp, pomozi si pa će ti i bog pomoći.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice