Racunar mi se cudno ponasa

poruka: 20
|
čitano: 2.766
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan

Pozz svima nesto mi se jako cudno desava sa racunarom  u zadnje vreme mi se ugasi i upali kao kao da sam ga reset ocistio sam racunar stavio pastu na  procesor nema grijanja niti graficka isto sta se desava skino sam da testiram graficku kako radi tesitro sam sa FurMark programom nekih 40s ugasi se racunar i upali pustim neku igricu isto tako a grejanja graficke nema memorija je nova kupljena jedino je napajanje staro u racunar ali je od 400w mozda je on prob... Da , je oslabio 

Deki suga

0 0 hvala 0
17 godina

Interpunkcija, dijete, ako želiš da te itko ikada ozbiljno shvati.

Sad kad sam to rekao, nema veze što je memorija nova, testiraj ju sa memtest86+

Who would have thought being hit by lightening would land you in hospital?
Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Druze kakvo ti to ponasanje po cemu sam djete i po cemu nece da me shvate ozbiljno ne razumem 

Deki suga

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Racunar mi se cudno ponasa
deki121 kaže...

Druze kakvo ti to ponasanje po cemu sam djete i po cemu nece da me shvate ozbiljno ne razumem 

Deki121 je*ote po nadimku i po pisanju bez interpunkcije, nemoj da se peniš :)

Zaozbiljno, testiraj memoriju.

9 godina
neaktivan

oky uradicu to no problemi :D a po nadimku nemoj udarati nisam djete ako je djete neko sa 22g onda nzm. kad je testiram msm memoriju sta onda da uradim procesor sam test i graficku samo kad graficku testiram ugasi se i upali kao da napajanje nema snage vise 

Deki suga

0 0 hvala 0
16 godina
Father_Dougal kaže...

Interpunkcija, dijete, ako želiš da te itko ikada ozbiljno shvati.

Sad kad sam to rekao, nema veze što je memorija nova, testiraj ju sa memtest86+

= točke, zarezi,...

Tako će ono što si napisao imati više smisla i razumljivo.

Daj malo više informacija o kompjutoru: procesor, grafička, memorija, matična, napajanje (marka/model), itd.

Ako sam dobro razumio, kupio si novu memoriju i sad ti se dešavaju ovi problemi ili?

Koje su temperature procesora i grafičke - ventilatori se vrte?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
9 godina
neaktivan

Ne druze memoriju sam kupio novu 2 gb 2 su vec bila u njemu a pre toga mi je isto to radio evo i sad sam test ram nema sa njom prob.. Procesor je E3400 na 2.60GHz a speed je na 3.55GHz graficka je gt 430 1gb dr3 ploca AsRock G41M GS3 NAPAJANJE JE neki intel od 400w hard 500gb 

Deki suga

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

A evo i slike druze nema grijanja kao i sams to vidis 

Deki suga

0 0 hvala 0
16 godina

Nekako mi je čudno da na 5V liniji imaš malo preko 4V, imaš kakav "opaki" potrošač koji se napaja sa tom 5V linijom?

Kakvi su kondenzatori na matičnoj, jesu li napuhani/procurili?

Koje Windowse imaš, koliko je stara instalacija?

Je si li instalirao/update-ao kakve drivere zadnje vrijeme?

Ima li koja komponenta uskličnik u Device manager-u, da nema instaliran driver?

Unatrag koliko vremena se računalo počelo tako ponašati?

Ima kakav zapis o grešci u Event viewer-u?

Računalo se prije gašenja smrzne ili se samo naprasno izgasi?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

ne znam skoro nista od navedenog pregledao sam bio plocu msm da je jedan na ploci bas pored procesora malo naduvan ali jako malo ili sam corav ili sam lud nzm sta da dalje win7 64bit ultimate  je star nekih 4 meseca. Drajvere jedino sam nove ubacio za graficku nista dalje sve je sistemsko update je off da mi nebi ubacivao svasta a ovako mi radi pa nekih 3 godine jednom je bio  u servis zbog ovoga ali mi se onda gasio palio sve vreme niti je do sistema mogo da udje upali se pa ugasi odma i majstor mi za to uzo 40e znam da mi je bio menjao ram  memoriju a kuciste ima kulere sve rade grejanja nema sve je u najboljem redu cist pastu sam stavio prije 2 dana sta se tacno desava kad recimo evo pre nekih 1h testirao sam graficku nekih 1m sta se onda desava ne zamrzne nista slicno samo mi na monitor izbaci no signal i ugasi se onda se upali 2s opet se ugasi pa onda treci put se upali i onda udjem u windows to je to 

Deki suga

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Koje napajanje imaš ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Intel demand more acopia 500wati

Deki suga

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Uzmi occt ili neki sličan program, prilikom testa trebao bi imati restart kompa
testiraj sve zasebno cpu ,gpu, psu, rekao bih da je napajanje u pitanju

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2016 23:30 (jigsaw5063).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
deki121 kaže...

Ne druze memoriju sam kupio novu 2 gb 2 su vec bila u njemu a pre toga mi je isto to radio evo i sad sam test ram nema sa njom prob.. Procesor je E3400 na 2.60GHz a speed je na 3.55GHz graficka je gt 430 1gb dr3 ploca AsRock G41M GS3 NAPAJANJE JE neki intel od 400w hard 500gb 

Ček, to je overklokano?

Ako je, daj spusti brzinu na normalnu pa onda vidi.

9 godina
neaktivan

isto i kad sam vratio procesor isto radi nema sta da je msm da je napajanje  

Deki suga

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi, da pocnem... imam jedan jako cudan problem sa racunarom... Racunar normalno radi sve je ok, dok npr radim nesto na internet pregledniku, izadjem, hocu da upalim igircu i tu zablokira totalno znaci ne reaguje nikako, nijednu lampicu na tastaturi ne mogu da upalim i kada cekam malo BSOD se prikaze, i to se jos desvama kada udjem u word bilo kako samo zablokira i to je to, probao sam sistem reinstalirat i ne pomaze, ramovi su novi a i sa starim je bilo isto.

IT is my world...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Neba98 kaže...

Pozdrav ljudi, da pocnem... imam jedan jako cudan problem sa racunarom... Racunar normalno radi sve je ok, dok npr radim nesto na internet pregledniku, izadjem, hocu da upalim igircu i tu zablokira totalno znaci ne reaguje nikako, nijednu lampicu na tastaturi ne mogu da upalim i kada cekam malo BSOD se prikaze, i to se jos desvama kada udjem u word bilo kako samo zablokira i to je to, probao sam sistem reinstalirat i ne pomaze, ramovi su novi a i sa starim je bilo isto.

vjerovatno do drajvera ili same igrice, ukoliko ti ostale igre funkcioniraju 

8 godina
neaktivan

Ne samo kod igrice i u wordu recimo, a inace u svakoj isti slucaj ali ne uvijek, drajveri su najnoviji i za grafiku i ostalo. :)

IT is my world...
14 godina
neaktivan
Neba98 kaže...

Ne samo kod igrice i u wordu recimo, a inace u svakoj isti slucaj ali ne uvijek, drajveri su najnoviji i za grafiku i ostalo. :)

Testiraj ram, hdd, i kablove sa kojima spajaš hdd, resetuj cmos

14 godina
neaktivan
Neba98 kaže...

Provjerite temperature procesora i grafičke, takve stvari se znaju dešavati kod pregrijavanja procesora.

Ako su temperature uredne onda slijedi provjera ostalih komponenti uključujući i napajanje (koje je možda u lošem stanju i pod opterećenjem ima varijacije napona, imao sam takav slučaj).

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice