Dli je dobro za računalo da je u toploj prostoriji.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nije, sto toplija prostorija to se vise komponente griju.
Koliko toploj?
Ako boraviš u toj prostoriji zašto ne. Kada moja baba zakuri svoju amiti pečku na drva onako lagano u kuhinji temperatura je oko 28 pa i nekad dosta više, komp je na 1.5metara od peči pa si misli i to radi več godinama.
Termostat od centralnog je na zidu 3.5metara dalje i zid ga malo hladi ko i svaki a i ne mjeri iznad 30 pa probaj pogoditi koliko peč nakuri kad me nema.
I sve joj radi nikad ne zapinje čak nam psina spava u hodniku jer mu je tamo prevruče a to je mali mops.
Nije pitao dali ce raditi u toploj prostoriji nego je pitao dali je dobro za kompjuter. NIJE dobro za kompjuter.
Komp mi je 2 metra od peći i tem je oko 25 nekad i 20.
Naravno da je bolje da je računalo u što hladnijoj prostoriji, ali nećeš se ti sad ić smrzavat na balkon s računalom samo zato da se komponente ne ugriju.
Sve komponente su radjene da mogu izdržat takve uvjete, tako da ne brini u vezi toga.
Naravno da je bolje da je računalo u što hladnijoj prostoriji, ali nećeš se ti sad ić smrzavat na balkon s računalom samo zato da se komponente ne ugriju.
Sve komponente su radjene da mogu izdržat takve uvjete, tako da ne brini u vezi toga.
hvala sve su mi tem oko 35 c ali jedino grafa je jedino 45-55.
Koliko ventilatora imaš u kućištu?
Ako nije problem stavi nam screenshot svojih temperatura.
Hoće li pomoći da stavim jedan vent odzadi na komp jer imam još jedan utor na matičnoj za vent
Naravno da hoće.
Takodjer očisti kućište od prašine. Mislim, iznutra ga očisti. haha
Nisu to loše temperature.
Samo izgleda da se grafička malo pregrijava.
Probaj stavit taj još jedan vent, očisti grafičku i ostatak kućišta od prašine pa onda opet stavi temperature.
HDD na 41 stupanj, ventilatori rade na 3000rpm,
graficka ide do 85 stupnjeva, i idle 60.
Mislim da to nisu zdrave temperature, jedino se procesor cini uredu ali sumnjam u tocnost tog podatka u odnosu na temperature ostalih komponenti.
Ali zasto se ja brinem
Ako radi nek radi dok radi, a onda ces popravljati 
P.S. Tomek hvala na TD 
Ovo su normalne temperature i to clockan sa 2.8 na 3.45GHz
Temperatura
Matična ploča 30 °C (86 °F)
CPU 33 °C (91 °F)
1. CPU / 1. jezgra 33 °C (91 °F)
1. CPU / 2. jezgra 30 °C (86 °F)
1. CPU / 3. jezgra 33 °C (91 °F)
1. CPU / 4. jezgra 30 °C (86 °F)
GPU dioda 30 °C (86 °F)
WDC WD10EALS-002BA0 29 °C (84 °F)
Mislim da to nisu zdrave temperature, jedino se procesor cini uredu ali sumnjam u tocnost tog podatka u odnosu na temperature ostalih komponenti.
Ali zasto se ja brinem
P.S. Tomek hvala na TD 
Pa to su sasvim normalne temperature..
Ali zasto se ja brinem
P.S. Tomek hvala na TD 
Pa to su sasvim normalne temperature..
Kako kome 
Bitch please.
Svatko ima svoje mišljenje.
Ja smatram da su ovo sasvim solidne temperature, ali nek još stavi taj jedan vent, očisti prašinu i nek se javi.
Vidim da imaš 3TD, a nijedan nije od mene.
Pa malo razmisli.
Bitch please.
Svatko ima svoje mišljenje.
Ja smatram da su ovo sasvim solidne temperature, ali nek još stavi taj jedan vent, očisti prašinu i nek se javi.
Vidim da imaš 3TD, a nijedan nije od mene.
Pa malo razmisli.
Molim te suzdrzi se od djecijih komentara 
Razmisljam da netko ima vise profila na forumu 
Ne mora značiti da su mu temperature CPU-a i GPU-a visoke zato što je računalo u prostoriji s nekih 28 C.
Bit će da je problem u nečem drugom. Ventilatori i na CPU i na GPU se prilagode okolini pa samostalno pojačaju rad da bi održale temperature u razumnim granicama.
Neka ga iznese pu dvorište, na balkon pa neka onda provjeri.
A TD kao što znamo samo znači "ne slažem se" a ne "glup si odgovor dao", tako da se oko toga ne treba sekirati 
btw;
sad sam tek pogledao sličicu i GPU je pasivna ili integrirana i njoj je potpuno normalna temperatura u "mirovanju" 60 celzija (nema ventilator) i to joj uopće ne smeta.
Ostale temperature su čist OK.
Naravno.
Napravio sam 5 profila da dajem ljudima TDove kad imaju drukčije mišljenje od mene.
Što se tiče tvojih normalnih temperatura.
Uzmi u obzir da ti možda imaš i7 procesor, CPU Cooler od 300kn, 5 ventova u kućištu, kućište od 1500kn s najboljim protokom zraka, a on ima drukčije komponente i ostatak kompjutera. Tako da nemožeš usporedjivat svoje temperature s nečijim drugima.
Pa ako su ventilatori na 3000rpm onda je davno presao razumnu granicu.
Naravno.
Napravio sam 5 profila da dajem ljudima TDove kad imaju drukčije mišljenje od mene.
Što se tiče tvojih normalnih temperatura.
Uzmi u obzir da ti možda imaš i7 procesor, CPU Cooler od 300kn, 5 ventova u kućištu, kućište od 1500kn s najboljim protokom zraka, a on ima drukčije komponente i ostatak kompjutera. Tako da nemožeš usporedjivat svoje temperature s nečijim drugima.
Uredu, to stoji. Ali temperatura procesora mu se neslaze sa ostalim temperaturama.
A sve ostale su povisene i ventilatori rade na max okretajima, znaci da je prevruce.
Kupit ću vent i stavit pa vidjet hoće li biti bolje
hoće li biti bolje ako ga stavim u hladnjiu prostoriju hoće li se tem smanjiti
Naravno da hoće, ali kažem ti da nema potrebe da se ideš smrzavat u hladnu prostoriju zbog 5 °C razlike.
Mozda da promjenis i termalnu pastu na CPU, GPU i bridgevima,
ako vec uzimas ventilator uzmi i Arctic MX-2 termalnu pastu za 30ak kuna i ocisti cijelo kuciste.
Naravno da hoće, ali kažem ti da nema potrebe da se ideš smrzavat u hladnu prostoriju zbog 5 °C razlike.
zar će se temp smanjit samo za 5 c ak odem u hladnu prostoriju
zar će se temp smanjit samo za 5 c ak odem u hladnu prostoriju
To sam bubnuo, ali neće ti bit velika razlika.
Ne isplati se bezveze smrzavati.
Ma nemas se sta brinut temperature su u granici normale makar bi bilo dobro da stavis 1 ventilator..

Negdje na ovom forumu sam pročitao da je jedan forumaš htio staviti kutiju van uz prozor i to u zimu, a onda to pokriti da nekim poplunima , dekama i šta ti ja znam.
A nisu to velike temperature osim grafe što je netko već spomenuo malo su veće ako je u idlu 60 C onda to nije baš poželjno.
Ispuhati prašinu iz kutije i promijeniti pastu na cpu i gpu mx2 arctic pastu i trebalo bi titi ok.