Računalo se samo ugasilo - ne reaguje

poruka: 19
|
čitano: 3.020
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Računalo se samo ugasilo!!!Nema povratka!!!!

Pozdrav svima

Nažalost ne pišem sa svog računala jer je u banani.

Problem je ovakav

OS je Ubuntu i sve je vrtilo odlično mjesec dana..Računalo je staro 6-7 godina s tim da je mjenjana grafička,RAM memorija i matična prije 3-4 godine.Danas najnormalnije surfam netom i komp se jednostavno ugasi....koda je nestalo struje...čuo se je neki čudan neindentificiran zvuk i više ga nisam mogao upaliti.....koda tipka power nije nigdje spojena...znači ni ne pokušava se dići OS..

Pomoćć :))  HVALA UNAPRIJED

Prije sam bio umišljen sad sam savršen
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Očito je nešto riknulo. Vjerovatno napajanje ili matična. Pravac servis.

2 0 hvala 1
16 godina
protjeran
RE: Računalo se samo ugasilo!!!Nema povratka!!!!
Hrvojestr kaže...

Pozdrav svima

Nažalost ne pišem sa svog računala jer je u banani.

Problem je ovakav

OS je Ubuntu i sve je vrtilo odlično mjesec dana..Računalo je staro 6-7 godina s tim da je mjenjana grafička,RAM memorija i matična prije 3-4 godine.Danas najnormalnije surfam netom i komp se jednostavno ugasi....koda je nestalo struje...čuo se je neki čudan neindentificiran zvuk i više ga nisam mogao upaliti.....koda tipka power nije nigdje spojena...znači ni ne pokušava se dići OS..

Pomoćć :))  HVALA UNAPRIJED

Moguce da je otislo napajenje kad nista ne reagira.

★★★★★ Super moderator.I live to die another day
16 godina

Krepalo napajanje 100%. Imao sam niz takvih slucajeva prije par godina i svaki put je bio PSU.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

inač  znači nikako nemogu doma dijagnosticirati kvar...

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.10.2010 11:32 (Hrvojestr).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Kad i stisnes tipku za upaliti pc nista ne reagira jer je napajenje poslo i nema ti sto slati struju u pc.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

puno hvala na brzim odgovorima :)))  moram onda to riješiti...na žalost nemam nikakvih napajanja doma tak da ću morati ipak na serviss da utvrde koji mu je

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran

ja mislim ovako,kad si ti nadograđivao rame grafu i td. nisi promijenio napajanje,a pc je trazio vise struje jer si ga nadogradio i jednostavno je napajanje riknulo a tako ti je mogla prigort i maticna i sve

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

moguće da....ali nadogradnja je bila prije cca  3 godine....i da je tek sada kihnulo napajanje??

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Hrvojestr kaže...

moguće da....ali nadogradnja je bila prije cca  3 godine....i da je tek sada kihnulo napajanje??

Ovisi sto si radio,mozda si radio nesto i zbog toka su grafa ili rami trazili vise struje i riknulo,tako da ne mora odma prigorit.

17 godina
neaktivan

Nisam ništa radio..na ubuntu sam i jedino šta radim je fejs,muzika i surfanje

e sad stvarno neznam....otvoih kutiju i malo pročačkao unutra gledam vamo tamo....i idem spojiti opet da probam....i normalno se uplalii...WTF???? i evo sad normalno radi...bar se OS normalno potigao......WTF

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.10.2010 11:44 (Hrvojestr).
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina

Ja sam imao isti problem prošle godine. Meni se ispostavilo da mi je otišao kabal od napajanja (onaj koji ide iz napajanja u struju).

Samo sam promijenio kabal i opet je sve radilo kako treba.

EDIT: nisam vidio da ti se napravilo. Molim zanemarite ovaj post Neodlučan

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.10.2010 11:50 (maniak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

stvarno neznam šta mu je....evo sada pišem s tog kompa i sve je kao prije...ali zanima m što je to moglo biti...i što će kihnuti....jel se može sada kakav test napraviti koji bi otkrio mogući kvar

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Hrvojestr kaže...

komp se jednostavno ugasi....koda je nestalo struje...čuo se je neki čudan neindentificiran zvuk i više ga nisam mogao upaliti.....koda tipka power nije nigdje spojena...znači ni ne pokušava se dići OS..

-da, bio je 'nestanak'... par minuta, uz prekid linija.

edit:

ovisno o gradu-kvartu, prekid je bio par sec. (-do min). .. što je dovoljno za gašenje PCa, koji se ako je takvo napajanje-BIOS (kao alarm-osigurač) možda nemože upaliti idućih nekoliko minuta (ili odspajanje i reset..)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.10.2010 12:30 (ihush).
17 godina
neaktivan

nije bilo nestanka struje jer je lampica monitora ostala blinkati...odma sam išao uplatiti svjetlo i bilo je struje....zatim sam probao komp i nisam mogao!!!! ????

Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Znalo se i meni par puta dogoditi da se nije dao upaliti ili ako se upali i dođe do onog POST screena pa izbaci neki error, nakon toga sam ga malo pročačkao, izvadio RAM-e, malo ispuhao, stavio nazad, isto s grafičkom, malo kablove scimao, možda gdje izgubili kontakt i probao opet upaliti i proradi. Možda samo neki kontakt. Ali bilo bi dobro da napraviš provjeru komponenti.

http://3.141592653589793238462643383279502884197169399375105820974944592.com/index314.html

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

aha..budem probao....a nemogu napraviti provjeru kad mi je to jedini komp ...trebao bi nositi frendu pa sve po redu isprobavati..jel ima koji softwere za to ;)

Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Ja znam jedino za stresslinux, ali to ti bi moglo biti komplicirano. Pričekajmo, možda netko od forumaša zna neke druge alate.

http://3.141592653589793238462643383279502884197169399375105820974944592.com/index314.html

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

puno hvala...ajde pričekat ćemo malo pa čemo vidjeti....komp je stvarno star al me ok služio do sada..tako da stvarno neznam šta bi moglo biti.. :D :D

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice