Računalo se odbija upalit

poruka: 8
|
čitano: 3.009
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pokušajem oživit staro računalo koje doniram članu familije. Skupljalo je prašinu u špajzi već godinu dana. Očistio ga dobro od prašine, pobrisao staru termalnu pastu sa procesora koja se bila potpuno osusila i stavio novu coolermaster high performance hkt-002 pastu. Stavio novu pločicu ddr 333mhz radne memorije od 512mb, staru plocicu (256 MB DDR 400mhz) vec od prije donirao frendu. 

Komponente su: MBO: GIGABYTE K8 Triton 

CPU: AMD Athlon 64

VGA:Sapphire HD RADEON 4650

RAM: 512 MB DDR 333mhz.

PSU: Codegen 400W 

Pretpostavljam da je napajanje šrot, al vent od napajanja se vrti kad upalim računalo, led svijetla na prednjoj strani kucista svijetle. Doduse svijetli i crvena lampica ispod plavog led svijetla, koja bi obicno samo zasvijetlila pri bootu. Procesor (koji je prije zujao kao avion), nakon primjene nove paste je jako tih, gotovo necujan kad zatvorim stranicu. Ventilator na grafickoj se ne vrti i sumnjam da je grafa urokana. Jer vent od proca radi, vent od napajanja radi, i cini mi se kao da je pc upaljen, a grafin vent se ne vrti i slika na monitoru je crna. Također neki mali čudni pinovi na matičnoj su odspojeni od svojih konektora, tako da maticna ne bipa i nije mi jasno jeli pc uopce butao u windowse. Evo slika sta je odspojeno: 

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.9.2012 14:54 (cecenac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Re: Računalo se odbija upalit

Pospajaj sve kako treba. Izvadi grafičku, ako treba očisti i ponovo vrati. Resetiraj bios (bateriju van na par minuta), ...

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
14 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Pospajaj sve kako treba. Izvadi grafičku, ako treba očisti i ponovo vrati. Resetiraj bios (bateriju van na par minuta), ...

Kako ću znat šta ide po redu od ovih odspojenih vragova sa matične?

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
14 godina
cecenac kaže...
191x7 kaže...

Kako ću znat šta ide po redu od ovih odspojenih vragova sa matične?

pa pise ti na na maticnoj!

Ako imas nedoumicu oko + i -,na svakom kabalcicu nacrtan je maaaaaali trokutić-e to ti je +!

15 godina

ovak bijeli ili crni su ti minus, a ovo obojani +, sad pogledaj na maticnoj(mozda i pise) pw sw,reset sw, pw led,hdd led, a ak ne skini uputstva od maticne s neta i peglaj :)

btw i ako krivo okrenes nemre se nikaj desit vec ti se samo pc nebu upalio/restarto

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.9.2012 16:14 (sinkee).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Provea sam sat vremena trazeci manual i spajajuci ove glupe crne konektore na pinove da bi skuzia da je to usb2 od front panela od kucista, koji je namjerno otkopcan jer je sprijeda potrgan usb. Dakle u tome nije problem. Grafu izvadio, pocistio od prasine spojio nazad, cmos bateriju izvadio vratio nakon par minuta. Vent od grafe se sad vrti nakon startup-a. Opet spojio pc na monitor, pokusam upalit, racunalo upaljeno slike nema na monitoru. Pokusao sa hdmi, pokusao sa vga, pokusao sa vga to dvi. Niste ne ide. Jel to znaci da je grafa urokana? Sestra je nedavno koristila stari pc za pisat maturalni rad. Sve je najnormalnije radilo osim sto je slika bila zelena, tako da sad sumnjam da nije grafa otkazala?  

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Barem je to lako provjeriti - isprobaš grafičku u drugom računalu ili drugu u tom.

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Barem je to lako provjeriti - isprobaš grafičku u drugom računalu ili drugu u tom.

Stavio zamjensku graficku (ne ovu radeon 6790, ta je preduga i ne bi stala jer HDD smeta) vec od rođaka posudio njegovu staru radeon 4650 (ironicno istu karticu) i upalim racunalo i vent joj se ne vrti, bas kao sto se nije vrtio vent bivsoj grafici dok je nisam ocistio od prasine. Pa je moguce da je pci slot an maticnoj malo maka.. uglavnom ide jos pokusaja.. ispalit cu s ovim..

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice