Racunalo se ne zeli bootati

poruka: 2
|
čitano: 644
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav,skoro svaki put kad pokrenem racunalo ono se pokrene i kada dodje na onaj check komponenti,grafika se zavrti na full i onda padnu okretaji ali obavezno napravi jedan dugacki beep i onda nakon restarta se pokrene normalno.Sve je radilo super do jucer  i od onda kad ga upalim non stop se vrti u fullu i proizvodi taj dugacki beep pri paljenju.Pogledao sam u manualu signale za određene errore i ni jedan ne odgovara tom navedenom signalu.Maticna ploca je gigabyte ud3 770-Ta,napajanje od 550 w....

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Mislim da je problem procesor ili grafička kartica. Ako je procesor onda se pregrijava, nesjedi dobro u socketu ili je oštećen. Skini hladnjak i izvadi procesor iz socketa. Dobro ga obriši od stare paste i očisti socket ako je i u njega dospjelo paste. Vrati pažljivo proc natrag u socket - pazi da ga staviš pravilno (vjerovatno ima trokutić u jednom kutu proca i socketa), stavi termalne paste na sredinu proca u obliku kapljice ili malo većeg zna riže. Stavi hladnjak (očišćen od stare paste) na proc i zategni čvrsto ali bez prevelike sile. Grafičku karticu izvadi i očisti od prašine, te promjeni pastu na njoj i vrati je nazad. Ako uđeš u windowse obavezno provjeri temperature grafike i procesora u idile (kad ne radiš ništa) i u full loadu (pod opterećenjem).

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice