Računalo odbija paljenje

poruka: 20
|
čitano: 4.681
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Računalo odbija upaliti se

Dakle, danas ujutro sam htio, kao i uvijek, upalit komp., i otići na BOL...

Ali, komp mi se nije htio upalit, prvo sam mislio da kabeli nisu dobro stavljeni, sve sam izvadio i nanovo stavio, problem je ostao.

Onda sam mislio, posto mi je komp. spojen za UPS, da je UPS otisao, ali, provjerio sam, nije.

Sljedece na redu su bile uticnice, posto su mi radili neki majstori po kuci, mislio sam, iskljucili su privremeno sad ce. E pa nece, jer su svi drugi uređaji radili.

A onda, reko, nazalost je do kompa... sumnjam na napajanje, posto ni ventilatori ne rede, ni oni direktno spojeni....

Dakle, treba mi neko da mi potvrdi problem, da ne bacim 400 kuna u vjetar za novo napajanje koje mi nije potrebno, ili, jos bolje, da mi dokaze da je neka druga kompnenta u kvaru (pogotovo ako je jeftinija {#})

Eventualno, jos u kvaru moze biti i gumb za paljenje, ali ne pada mi na pamet kako da to provjerim bez nekog drugog napajanja :/

DODATAK - napajanje je, koliko vidim, neko cooler masterovo (kao i kuciste) i ako sam dobro vidio 230V (zar nije to premalo)

Hvala unaprijed...

If Microsoft ever does applications for Linux it means I've won. - Linus Torvalds
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.3.2011 16:46 (CRT).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Računalo odbija paljenje

Napajanje radi na 230 V (gradska mreža) i to mu nije snaga. Snaga se izražava u vatima (W). Netreba ti drugo napajanje da provjeriš ispravnost gumba za paljenje. Jednostavno odspoji ga od matične i kratko spoji ta dva pina na matičnoj na koja je inače priključen gumb za paljenje.

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Računalo odbija paljenje

(i inace mjesam watte i volte)

Problem je u tome da uopce ne mogu doci do gumba za paljenje, smeta mi hard disk, onaj mali cooler ispred, i onaj metalni kavez 8imam kuciste cooler master centurion 5)

If Microsoft ever does applications for Linux it means I've won. - Linus Torvalds
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.3.2011 17:00 (CRT).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Računalo odbija paljenje

Meni je bilo tako prosli tjedan.

Dosa rodjak koji zna to radit, vidit o cemu se radi. Bio je neki kratki spoj , nesto sa strujom uglavnom

http://www.youtube.com/user/ICECROATIAN?feature=mhum

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Računalo odbija paljenje

Ali komp. mi je spojen na UPS, logicnije je da mi UPS prije rikne od napajanja.

Postoje samo 10 vrste ljudi - oni koji razumiju binarni sustav i oni koji ne razumiju binarni sustav.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Računalo odbija paljenje

Dali ti se pali i sam gasi?

Nenad, sam svoj majstor za sve vrste računala. :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Računalo odbija paljenje

Ne pali su uopće.

Postoje samo 10 vrste ljudi - oni koji razumiju binarni sustav i oni koji ne razumiju binarni sustav.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Računalo odbija paljenje
CRT kaže...

(i inace mjesam watte i volte)

Problem je u tome da uopce ne mogu doci do gumba za paljenje, smeta mi hard disk, onaj mali cooler ispred, i onaj metalni kavez 8imam kuciste cooler master centurion 5)

Neznam dali sam te dobro razumio, ali ni ne trebaš doći do gumba za paljenje, nego do kontakta na matičnoj ploči na koji je on spojen.

15 godina
neaktivan
Računalo odbija paljenje

Posto mi je cable managment grozan... i nemam bas nekog znanja...

dali mislis na ove kontakte

vidi crveno vidi crveno
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Računalo odbija upaliti se

Nemoraš dolazit do tog gumba..nego imaš na matičnoj pinove u koje se ukopča taj gumb (provjeri manual, tu se također ukopčavaju power LEDice, HDD ledice i restart button) i ta dva pina kratko spoji.

Napajanje možeš provjeriti tako da ga izvadiš van, i iskopčaš iz struje. Zatim uzmi spajalicu i na ATX konektoru njome kratko spoji pin do kojeg dolazi zelena žica s bilo kojim pinom do kojeg dolazi crna žica. Također, spoji bar jedan vent na PSU. Zatim ga ukopčaš u struju i ventovi bi se trebali pokrenuti. Evo kratak video -

.

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
16 godina
neaktivan
CRT kaže...

Posto mi je cable managment grozan... i nemam bas nekog znanja...

dali mislis na ove kontakte

Da, tamo se nalaze.

15 godina
neaktivan
Računalo odbija paljenje

@DamageHigh, mata: hvala na odgovorima, sutra cu probat, sada sam u guzvi, pa vam javim ako uspijem (i ako ne uspijem) {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Računalo odbija paljenje

@Damage: probao sam, ali posto sam lijen, nisam ga izvadio van iz kucista nego sam samo ovaj 24 pinksi (ili koji vec) konektor izvadio iz maticne i to probao, ne daje nikakve rezultate, moram li ga komplektno izvadit iz kucista pa onda probat?

@mata: zbunjen sam, tamu su samo "zenski" utori, neznam kako da ih medjusobno spojim

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.3.2011 11:02 (CRT).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
CRT kaže...

@Damage: probao sam, ali posto sam lijen, nisam ga izvadio van iz kucista nego sam samo ovaj 24 pinksi (ili koji vec) konektor izvadio iz maticne i to probao, ne daje nikakve rezultate, moram li ga komplektno izvadit iz kucista pa onda probat?

@mata: zbunjen sam, tamu su samo "zenski" utori, neznam kako da ih medjusobno spojim

Trebao bi biti muški konektor. Jesi li uopće izvadio kabal što ide iz prednje strane kućišta i spaja se tamo? Izvadi onaj na koji je spojen gumb za paljenje. Kratko spoji (samo na trenutak) ta dva pina. Nakon što to uradiš i ako opet neradi javi pa ćemo vidjeti što dalje (provjera ispravnosti ostalih komponenti).

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.3.2011 19:17 (mata_87).
16 godina

Kako su ženski? Pogledaj na ovoj slici: LINK.

Prvo naravno moraš iskopčati power button. Piše ti u manualu koji su točno pinovi za power button.

15 godina
neaktivan
mata_87 kaže...
CRT kaže...

Trebao bi biti muški konektor. Jesi li uopće izvadio kabal što ide iz prednje strane kućišta i spaja se tamo? Izvadi onaj na koji je spojen gumb za paljenje. Kratko spoji (samo na trenutak) ta dva pina. Nakon što to uradiš i ako opet neradi javi pa ćemo vidjeti što dalje (provjera ispravnosti ostalih komponenti).

cek, cek, da idem savijat te pinove i da ih tako spojim?

btw. kod zenskih sam mislio kable od power buttona

16 godina

Ma ne te kablove i ne svijat!

Spojiš spajalicom, šarafcigerom ili bilo čime što provodi struju ta dva muška pina na ploči.

15 godina
neaktivan
Računalo odbija paljenje

ok, to sam i mislio, al malo je nespretno reko {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Računalo odbija paljenje

NIST, nista se ne dogadja....., sutra cu od prijatelja posudit neko napajanje pa cu vidjet dal ide s time...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Računalo odbija paljenje

Pa, sve upučuje na napajanje..

1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice