Računalo ne diže windowse

poruka: 18
|
čitano: 12.654
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Komp dođe do windows loga i zatim se zacrni ekran. testirao sam RAM, graficku i hard. RAM je jedan sprzen bio kojeg sam bacio, graficka radi (probao kod frenda), sa harda mogu ucitat i kopirat podatke. pokusao sam dici nove windowse, ali se onda pojavio problem da kada zavrsi instalacija da se racunalo restarta i tako u krug. hvala na pomoci :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Računalo ne diže windowse
T-bro kaže...

Komp dođe do windows loga i zatim se zacrni ekran. testirao sam RAM, graficku i hard. RAM je jedan sprzen bio kojeg sam bacio, graficka radi (probao kod frenda), sa harda mogu ucitat i kopirat podatke. pokusao sam dici nove windowse, ali se onda pojavio problem da kada zavrsi instalacija da se racunalo restarta i tako u krug. hvala na pomoci :)

Ako si instalirao dokraja i on mora restartat ali bez klikom on će sam dalje nastavi instaliravat drugi dio. Nisi naveo koji je operativni sustav instaliravaš?

13 godina
neaktivan

mislim da dode do onog zadnjeg reboota nakon cega bi trebo kao postavit desktop. e i onda dode do toga reboota se. onda me trazi ono do you want windows to start normally i sta god odaberem samo se reboota i tak u krug. instaliravam x86 ultimate.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
T-bro kaže...

mislim da dode do onog zadnjeg reboota nakon cega bi trebo kao postavit desktop. e i onda dode do toga reboota se. onda me trazi ono do you want windows to start normally i sta god odaberem samo se reboota i tak u krug. instaliravam x86 ultimate.

A da pogledaš upute kod instalacije sedmicu? Klikni na KLIK

13 godina
neaktivan
znam instalirat windowse.. racunalo dode do koraka di treba unijet ime racunala i to. e i onda se sam restarta.. i tako u krug. ocito je neki losi sektor? ili? ja bi najprije reko da je hard problem.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
T-bro kaže...
znam instalirat windowse.. racunalo dode do koraka di treba unijet ime racunala i to. e i onda se sam restarta.. i tako u krug. ocito je neki losi sektor? ili? ja bi najprije reko da je hard problem.

Moguće, skini hirens cd boot pa imaš na linku i pogledaj pod HDD tune ili HDD scan. Pa testiraš na hdd dal ima bad sector.

14 godina
odjavljen

Može biti da ti je još koja od komponenata neispravna, jer prije nego se pojavi desktop učitavaju se driveri koji ti, kako si napisao, ruše windowse. Probaj još napraviti CLR CMOS.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
hard mi radi. sta drugo preostaje? maticna?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
evo bas sam gledo detaljno sto se dogada. ovako... reboota se jednom komp onda dode do koraka completing instalation, zatim ne javi nikakvu poruku da se treba rebootat nego to napravi sam od sebe, onda mi se javi Windows error recovery. ako odem na start windows normally samo se opet restarta i opet se pojavi Windows error recovery. napravio sam sve sto ste mi rekli, koji bi bio iduci korak :P hvala puno na pomoci :)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Jesi instaliral iz biosa?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
sori nisam preveliki strucnjak za kompove :) instaliro sam sa CD-a. u bios-u sam podesio da boota prvo sa CD-a.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

A da pokušaš sa drugim cd/dvd-om mozda je pogreška na njemu?

15 godina
neaktivan
T-bro kaže...

A da se vratiš opet na test rama? Safe mode si probao? Probaj neku Live Ubuntu verziju dignuti

I pitanje je odgovor. Sporo tipkam i znam da kasnim na odgovor radi toga
16 godina
neaktivan
T-bro kaže...
evo bas sam gledo detaljno sto se dogada. ovako... reboota se jednom komp onda dode do koraka completing instalation, zatim ne javi nikakvu poruku da se treba rebootat nego to napravi sam od sebe, onda mi se javi Windows error recovery. ako odem na start windows normally samo se opet restarta i opet se pojavi Windows error recovery. napravio sam sve sto ste mi rekli, koji bi bio iduci korak :P hvala puno na pomoci :)

Kolega, ako kod instalacije približava pri kraju i sam se resertira? To znači da na čipset kontroler pregrijava i zato prekida pri instalaciji. Čipset kontroler se obično nalazi u blizini kod utora ide i sata kabela.

Probaj ponovno instalirat ali ovaj put dali se prstom osjeti jel vruč na čipsetu ako da možeš namontirat vent da upuha čipseta jer taj način hladi.

16 godina
neaktivan

Može biti svašta.

Vjerojatno je u pitanju BSOD pa ti se automatski restarta.

Prilikom izlaska iz BIOSA kuckaj na F8 da dobiješ menu (advanced boot options) pa odaberi "Disable automatic restart on system failure".

Ako je BSOD u pitanju windows se neće više automatski restatat, pa slikaj BSOD ili zapiši o čemu se radi i postaj ovdje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2011 15:02 (ivo_svetrice).
16 godina
neaktivan

Računalo ne diže windowse. Pojavi se ovo i nakon toga se restarta. Tako ide u krug u nedogled. Ne mogu ući u safe mode. Kad odaberem safe mode isto ovo se prikaže. Što da radim?

0 0 hvala 0
14 godina
titan kaže...

Računalo ne diže windowse. Pojavi se ovo i nakon toga se restarta. Tako ide u krug u nedogled. Ne mogu ući u safe mode. Kad odaberem safe mode isto ovo se prikaže. Što da radim?

Tebi je instalacijski medij u ku..., probaj s drugim.

Valentin
16 godina
neaktivan
titan kaže...

Ubaci instalacijski dvd (ili system repair disk ,ako ga imaš) ,pokreni PC s njega ,kad se podigne klik na Shift i F10 zajedno da ti se pokrene Command Prompt.

Dalje - KLIK

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice