Ajd ispuni nam želji i uslikaj taj proc...i dalje mi ne ide kako si ga mogao siliti da savijes sve nozice...
To bar nije neki problem, nožice su tanke pa se lako potrgaju.
Ajd ispuni nam želji i uslikaj taj proc...i dalje mi ne ide kako si ga mogao siliti da savijes sve nozice...
To bar nije neki problem, nožice su tanke pa se lako potrgaju.
Znam da su tanke ali do sada sam stavljao dosta procesora sto svojih sto tudjih i nijedan nisam savio...imam jedan stari celeron kuci sa pinovima i nije bas tako lako saviti nozice.
Znam da su tanke ali do sada sam stavljao dosta procesora sto svojih sto tudjih i nijedan nisam savio...imam jedan stari celeron kuci sa pinovima i nije bas tako lako saviti nozice.
Može se svinut samo samo ako nehotice padne na stol i od udarca malo iskrivi pin a nekad i pukne. I jednom sam prelemio spoj na p4 on intela i radi sve OK, a bez njega ne. Treba samo malo vrlo tanka žice i na vrh umaka cinol mast i malo lemit tinol žice i lemit na proc čim lemit lem i dok ne čvrsne i sve ok koda nije baš dogodilo. Za rad treba imat mirne ruke jer su dosta sitni teško lenit. A ja imam povečala pa nije ni problem lemit.
Nisam ni ja, ali očito nismo svi spretni.
A di je plastični pokrov na utor CPU????? Bez njega nesmiju stavit proc. A kod proca uzmi pincetu i polako i smireno poravnat pinove.
hmmm... nikad nisam razmisljao o lemljenju pinova. Desilo mi se puno puta da ih savijem ali da puknu nikad...
zanimljivo... mozda provam, virujem da se moze. Ipak je puknuce pina cisti fizicki problem. uz prave ruke, i dobru volju virujem da bi se i moglo zalemit...
Nisam ni ja, ali očito nismo svi spretni.
A di je plastični pokrov na utor CPU????? Bez njega nesmiju stavit proc. A kod proca uzmi pincetu i polako i smireno poravnat pinove.
Šta ti ne umiješ čitati? Pa lijepo je napisao da je slomio nogicu dok je stavljao CPU na ploču!
Ili čekaj, ti stavljaš procesor sa plastičnim pokrovom na ploču pa si zato takvo pitanje postavio... Znaš da se taj pokrov makne kada se procesor umeće na ploču?
Ajmo ljudi malo čitati prije nego što izvagnete ovakvu glupost...
Haha oce meni neko reci di kupiti taj 8320 za 1000kn, kupujem odma i dajem svoj procesor sa potrgane dvije nozice
Ja sam legi na Phenomu II B50 zalemio pin,pukao mu je bio pin i napravio sam mu drugi pin tj. zalemio no ako neznaš lemit i nemaš mirne ruke bolje se ostavi toga jer ćeš još više ga uništit,legi još uvjek radi CPU bez problema.
Ja sam legi na Phenomu II B50 zalemio pin,pukao mu je bio pin i napravio sam mu drugi pin tj. zalemio no ako neznaš lemit i nemaš mirne ruke bolje se ostavi toga jer ćeš još više ga uništit,legi još uvjek radi CPU bez problema.
Na kojoj se temperaturi lem otopi? Jer što za vrijeme zagrijavanja procesora, otapljanje?
Mislim da se lem topi na 230-240 stupnjeva, tako da je teoretski moguće zalemiti.
Na kojoj se temperaturi lem otopi? Jer što za vrijeme zagrijavanja procesora, otapljanje?
Napisao ti je kolega mile,cpu će kod mene završiti na lemljenju,zalemim poslikam vam svima vratim cpu vlasniku.
Edit
Evo gdje je autoru posta otišao pin.Bit će lagano.
Link na sliku u full rezoluciji
Baš je na nezgodnom mjestu, sretno. Stavi rezultate. Koliko inaće naplaćuješ lemljenje?
Zalemio 3 nožice! i bilo je 10tak savinutih,evo sad je sve kako treba biti,sutra šaljem starom vlasniku.
Slike malo kasnije.
kolika ti je cijena takvog uratka ?
pravi si prijatelju
kolika ti je cijena takvog uratka ?
Ako je poput ovoga onda je 200tinjak kn,ispod mi se neisplati,na ovome sam radio 3 sata i evo uspio,samo da nađem prokleti usb kabl od mobitela pa prebacim slike.
da vam kazem ekipa da se zapravo uopce nije gasio zbog puknutih nozica vec zbog prasine, ipak sam imao toliko srece da pogodim nepotrebne nozice. ali sam svejedno nakon mjesec dana uzeo fx8320