Prolivena voda po kompu

poruka: 17
|
čitano: 4.293
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Prolivena voda po kompu

Eto ja majmun sam prolio cijelu casu vode po kompu, ovome pod Moj PC

Voda je dosla po maticnoj, malo po grafickoj, napajanju i po ventu od procesora.

komp se odmah ugasio sam od sebe, ja sam ga odmah iskopcao van iz struje i izvadio sve kopmonetne van, osušio ih wc papirom.

koliko da cekam da se osusi, i dali ima kakve sanse da je pc jos ziv?

I always tell the truth, even when I lie.
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.12.2015 12:01 (mato007).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Prolivena voda po kompu

Baš i nema šanse da je živ. Jako jako malo, skoro nikoliko. Dok se komp ugasio, znaci da je voda napravila kratak spoj negdje

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Re: Prolivena voda po kompu
Tony1999 kaže...

Baš i nema šanse da je živ. Jako jako malo, skoro nikoliko. Dok se komp ugasio, znaci da je voda napravila kratak spoj negdje

ali moguce je da je neki safety shut down ili neki shit takav

13 godina
Očisti te djelove 100% alkoholom.
Marija,daj mi jednu pivu ubi me ova gravitacija
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
mato007 kaže...

ali moguce je da je neki safety shut down ili neki shit takav

Nema takve stvari. Imaš osigurače koji štite od šlusa i to je to. Šanse su astronomski nikakve da je MBO preživjela. Pusti da se osuši i nadaj se da je što manje toga krepalo.

I da je nekim čudom samo kakav osigurač izgorio, dobar električar će izgubiti čitav dan da dozna koji i je li samo osigurač.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
11 godina
protjeran
Prolivena voda po kompu

lipo sve u špaher po minute na 200 i izmoli par ocenasa.

jedino je moglo zviznit napajanje , sve ostalo su niske voltaže di voda i nije neki problem a ni otpor, ako nije neki specifićni ćip spojilo.

Moj PC  
1 3 hvala 0
16 godina
Prolivena voda po kompu

Kupi ovaj spray i sve posprejaj, ostavi da se osuši i ako nije nište izgorjelo, proradit će ponovo. Vodu ne možeš ukoniti 100% iz svih rupica, a kad se osuši, ostaje kamenac. U mom slučaju na laptopu se ovaj sprej dobro pokazao. Laptop ponovo radi iako je bio poliven vodom koja je završila na MB i oksidirala neke kontakte.

Za zahvalu klikni na Hvala
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Prolivena voda po kompu

Znaci, ovako:

Sad kad se sve osusilo, (nije ostalo kamenca jer sam svu vodu upio sa maramicama i štapicima za uši) stavio sam novu termalnu pastu na proc, sve prespojio i probao dal radi.

Nažalost, ne radi, komp se upali, sve fanovi rade, hdd se loada, svi normalni zvukovi startup-a, al nakon 5-7 sec komp se ugasi, nakon 2 sekunde se ponovo pokrece, itako u loop.

Probao sam staviti drugo napajanje, isti shit.

Tako da bi zakljucio da je mbo u pitanju, mada cu jos navecer isprobati ram.

EDIT: Nisu rami, znaci maticna je osla.

Moguce da je proc prezivio? nemam druge ploce sa istim socketom doma da isprobam

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.11.2015 15:34 (mato007).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Teško prijatelju da će to proraditi jer je došlo do kratkog spoja to znaš i sam. Da si bogdom prolio vodu dok je komp bio ugašen imao bih puno puno više sreće,jer onda bih mogao dobro osušiti sve komponente i sve bi radilo bez beda a ovako na žalost :(

11 godina
protjeran
Prolivena voda po kompu

ma ubaci maticnu u spaher

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
darijoman kaže...

Teško prijatelju da će to proraditi jer je došlo do kratkog spoja to znaš i sam. Da si bogdom prolio vodu dok je komp bio ugašen imao bih puno puno više sreće,jer onda bih mogao dobro osušiti sve komponente i sve bi radilo bez beda a ovako na žalost :(

WTF? Pa nisi ti prolio vodu po upaljenom PC-ju?!

Znaš kako kažu za internet – muškarci su muškarci, žene su također muškarci, a klinci su tajni agenti. – Lastan, travanj 2010.
16 godina
neaktivan
Prolivena voda po kompu

negdje je ipak ostalo vlage. pogasi sve, poslušaj ovaj savjet za alkohol u raspršivaču i poslije sve posuši fenom. a nije ni ovaj savjet s pećnicom i očenašima za baciti (plan B). 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Prolivena voda po kompu

Kada upalim pc bez procesora, "radi" (pod radi mislim da se ne ugasi nakon 5 sec nego napajanje i svi fanovi rade) se ne ugasi, cim stavim porcesor, ondaa se opet gasi nakon 5-10 sec.

ili je oso proc, ili dio maticne koji se bazira na rad procesora.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Prolivena voda po kompu

Testirao sam jednog takvog, s tim da je bio ugašen, ali uštekan i ostao mokar do jutra.

Matičnu nisam nikad ni testirao jer ne bih stavljao ispravan procesor u matičnu kojoj je možda naponska kompromitirana. Procesor je sigurno mrtav (isprobano na drugoj matičnoj), a ostale komponente preživjele.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Prolivena voda po kompu

Meni je u slicnom slucaju otislo napajanje i grafa ... ostalo je prezivjelo i jos koju godinu radilo. Grafu odmah vadi van jer ona tako nezgodno stoji da je PCB prema gore okrenut i sve ti na nju curi ... cak i ako ima backplate.

Hdd bi trebao biti ok, proc takodjer ... cd i ostalo isto ... e sad ... rami, maticna, grafa i napajanje ... grafa je 100% vrisnula ... napajanje vjerojatno, maticna mozda - kao i rami ... 

*dobitnik i7-4790K!, battlelog: B4stardo_CRO
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Prolivena voda po kompu

Kao što sam reko, nekim cudom su bas rami i graficka prezivjeli, i trenutno ih koristim u drugom pc-u.

oba hdd-a su prezivjela takodjer, sad jedino neznam dali je proc ili maticna u kvaru, jer kad upalim pc bez procesora komp se ne ugasi nakon 5 sec, vec ""radi"", a kad stavim procesor komp se ugasi nakon 6 sec, moze biti da je do procesora ili do dijela maticne koji se "bavi" radom procesora. Stavit cu na njuskalo oboje za 150 kn ba nek se netko igra s tim ko ima volje

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Prolivena voda po kompu

Tu ti se kod takvog kvara ne isprati riskirati osim ako je procesor neki skupi, pa ga probati u najjeftinijoj matičnoj koja ga prima. Matična, čak i ako je skuplja je daleko riskantnija jer je veća šansa da matična spali procesor nego obrnuto, a matična može djelovati ispravno i crknit nakon par dana ili tjedana.

Samo napomeni na njuškalu da su komponente bile u dodiru s vodom da ne bismo čitali na forumu "podvalio mi mokru matičnu, palila mi pola kompa".

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice