Procesor, napajanje ili RAM?

poruka: 29
|
čitano: 5.199
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Procesor, napajanje ili RAM??

Kad palim računalo zvučnik u kućištu mi piska 3 puta po 2sec. Kad se monitor uspije upaliti označena je radna memorija...

U HG spotu su mi rekli da je to zbog napajanja, u Vemilu zbog RAM-a a u "zitu" zbog procesora...

moja konfiguracija: mbo gigabyte m52s-s3p, proc: amdx2 4400+, 1x1GB kingston i 1x1GBkingmax, napajanje: bluestorm 400w i grafička HD4870. U vemilu su mi rekli da je to napajanje dosta jako i da nema potrebe za jacim. Komp mi dalje radi normalno i ne gasi se niti smrzava.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Koje marke je to napajanje mozda Fortron!?

Athlon 64 LE-1620 (3.0ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 800 (960mhz) - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Procesor, napajanje ili RAM??

Ja mislim da je ipak napajanje... Imao sam 4870 i Coolermaster na 460 W i jedva je izvuklo snagu (potrebu) grafičke u loadu. Temperatura na mjestu napajanja je prelazila svojih 80° ako se ne varam... Lol I ne mislim da je Bluestorm toliko jači od Coolermastera - i efikasniji.

Q6600 , EX38-DS4, OCZ DDR2 4GB 1000MHz, HD4870 1G
16 godina
neaktivan

da

17 godina
neaktivan

Ovako, probaj s jednim keksom rama, zatim ako nece radit, izvadi taj i probaj s drugim keksom, provjeri da li si ustekao u grafu dva molex-a za napajanje, pogledaj oko procesora da li je upiknuto atx napajanje za plocu....

Ako ti jos nece radit probaj uc u bios (drzi insert prilikom paljenja kompa da promijenis sve postavke  na default) i provjeri na koliko ti trenutno memorija radi, na kojoj frekvenciji, ako si klokao mozda je memorija otisla malo predaleko pa ti zato pisti, bar je meni tako pistalo, po 2 sec kad sam previse dignuo memoriju...

gigabyte p35 ds3, q6600 2.4@3.2, asus hd 4850 @ 700/2200 512mb, 4gb @ 800 mhz, Wd 640gb, Vista 64bit
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.1.2009 22:00 (gymboy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sto se tice napajanja ne mora biti, ja imam q6600 @ 3.2, 4850 @700/2200, 4gb.... i sve radi ko urica na 435W hiper-u type S, ali kod njega hmm, mozda je ali sumnjam.

gigabyte p35 ds3, q6600 2.4@3.2, asus hd 4850 @ 700/2200 512mb, 4gb @ 800 mhz, Wd 640gb, Vista 64bit
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Vidim da imaš 2 gigabajta rama, 1x1 gb.

Ugasi računalo i izvadi jednu pločicu rama iz utora, upali komp i ako opet to radi ugasi ga.

Zatim izvadi ovu pločicu rama i stavi onu drugu, opet upali komp , i ak ti sad radi dobro,,1gb rama ti nije ispravna.

Napajanje bi trebalo biti dosta jako.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.1.2009 22:03 (Xero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
gymboy kaže...

Ovako, probaj s jednim keksom rama, zatim ako nece radit, izvadi taj i probaj s drugim keksom, provjeri da li si ustekao u grafu dva molex-a za napajanje, pogledaj oko procesora da li je upiknuto atx napajanje za plocu....

Ako ti jos nece radit probaj uc u bios (drzi insert prilikom paljenja kompa) i provjeri na koliko ti trenutno memorija radi, na kojoj frekvenciji, ako si klokao mozda je memorija otisla malo predaleko pa ti zato pisti, bar je meni tako pistalo, po 2 sec kad sam previse dignuo memoriju...

Pretekao si me.
17 godina

Napajanje ili memorija to su glavni sumnjivci!Cool

Athlon 64 LE-1620 (3.0ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 800 (960mhz) - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Vranoxxx kaže...

Kad palim računalo zvučnik u kućištu mi piska 3 puta po 2sec. Kad se monitor uspije upaliti označena je radna memorija...

U HG spotu su mi rekli da je to zbog napajanja, u Vemilu zbog RAM-a a u "zitu" zbog procesora...

moja konfiguracija: mbo gigabyte m52s-s3p, proc: amdx2 4400+, 1x1GB kingston i 1x1GBkingmax, napajanje: bluestorm 400w i grafička HD4870. U vemilu su mi rekli da je to napajanje dosta jako i da nema potrebe za jacim. Komp mi dalje radi normalno i ne gasi se niti smrzava.

Jesi oc-o proc?
Napajanje je po meni too weak. Bluestorm II 500w bi vuklo i corsair cx400w, ali ovo tesko.
Taj 4400+ neiskoristi ni 50% te graficke!
Konfa: athlon x2 5000+ BE @3,0Ghz / HD4870 2D(300,250)- 3D(780,950) / 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / ASUS M2N-privremena/ logitech x-530 LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr
17 godina

Napravi test sa S&M kako sam naveo u ovom postu pa javi kako bude!!!Cool

http://www.bug.hr/forum/topic/kucista-napajanja/testiranje-napajanja/14998.aspx

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vranoxxx kaže...

1x1GB kingston i 1x1GBkingmax

Poželjno je da su moduli RAM-a istog proizvođača ,naravno i frekvencije.
16 godina
neaktivan

nisam ga digo, mislim kupiti 6000+ jer 7750+ ima socket AM2+

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Taj 6000+ ti je totalno neisplativ pokraj 7750 X2 koji je malo skuplji a neusporedivo bolji no tebe koci maticna jer na nju ne ide 7750 X2 steta!Plač

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Procesor, napajanje ili RAM?
Vranoxxx kaže...

nisam ga digo, mislim kupiti 6000+ jer 7750+ ima socket AM2+

LOL! To bi ti bila najgluplja stvar u zivotu! Pa ovog oc-as na 3,0 bez problema!

Ak mislis nesto jace nebi trebao ici ispod x2 7750 ili athlon x4 na 2,6GHz, zato bolje malkoc cekaj i kupi si gigabyte 770-ds3 i stavi athlona(propus jezgra).
Konfa: athlon x2 5000+ BE @3,0Ghz / HD4870 2D(300,250)- 3D(780,950) / 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / ASUS M2N-privremena/ logitech x-530 LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr
17 godina
Vranoxxx kaže...

ako je do napajanja i nesmeta ti kako će komp izgledati evo jednog priručnog rješenja!

pa za neku siću možeš to rješiti, spoji graf na jedno napajanje a na drugo ostatak kompa.
kućne radinosti kućne radinosti
17 godina
neaktivan
sokre kaže...
ako je do napajanja i nesmeta ti kako će komp izgledati evo jednog priručnog rješenja!

pa za neku siću možeš to rješiti, spoji graf na jedno napajanje a na drugo ostatak kompa.
 to je investicija

http://ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=7710012

ili das do 400 za neko napajanje koje drzi sve osim graficke :p
Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
17 godina
sokre kaže...

daj ti meni reci na koji nacin gasis komp onda? jer ako ides na shutdown ugasi ti se ono napajanje koje je spojeno na plocu i one komponente koje su spojene sa tim napajanjem. recim da ovo drugo napajanje koristis samo za grafe sta one ostanu radit il sta ne kuzim ?
Asus P5N-T Deluxe | Intel C2D E7300 | 2 x 2gb Kingston HyperX DC | 2 x 9800gtx 512mb | WD 320gb + HITACHI 500gb| Fortron 650w| 22" Benq Wide Screen
16 godina
neaktivan
sokre kaže...
Vranoxxx kaže...

i uz to nemoj nikoga puštat u svoju sobu ili komp sakri u ormar, da ti se nesmiju... jer ovo užas izgleda
Intel E8400@3.6GHz , 4 GB (2x2GB A-DATA 800MHz) , GA-P31-DS3L , Gainward HD4850GS
17 godina
neaktivan

Sto jednostavno kad moze komplikovano... uzmi upustvo od maticne ploce i tu bi ti trebalo pisati..

Jeste li vi kad culi za POST.... Power on self test!!! To je prikladna pomoc pomocu tih zvukova da moze da se otkrije koja je komponenta u kvaru... (karakteristican zvuk u karakteristicnom intervalu)... znaci upustvo od maticne i trazi....

Sve što možeš sad ostavi za kasnije

0 0 hvala 0
17 godina

hehe i je u polici sa vratima Smijeh

ma bitno je da radi, nedira me estetika.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.1.2009 17:12 (sokre).
17 godina
toxic kaže...
sokre kaže...

daj ti meni reci na koji nacin gasis komp onda? jer ako ides na shutdown ugasi ti se ono napajanje koje je spojeno na plocu i one komponente koje su spojene sa tim napajanjem. recim da ovo drugo napajanje koristis samo za grafe sta one ostanu radit il sta ne kuzim ?
 hm nisam niti razmišljao o tome, jednostavno kad ugasim komp još i ugasim sklopku na produžnom preko koga je sve spojeno.
17 godina
sokre kaže...
toxic kaže...
sokre kaže...

hm nisam niti razmišljao o tome, jednostavno kad ugasim komp još i ugasim sklopku na produžnom preko koga je sve spojeno.
 imas opake srece sta ti nesto nije riknulo sam da ti kazem.
Asus P5N-T Deluxe | Intel C2D E7300 | 2 x 2gb Kingston HyperX DC | 2 x 9800gtx 512mb | WD 320gb + HITACHI 500gb| Fortron 650w| 22" Benq Wide Screen
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.1.2009 17:13 (toxic).
17 godina

ovako već preko 1 godine radi.

evo jedne stranice sa linkovima kako spojiti više napajanja. pa tko voli..Smijeh.

http://forums.extremeoverclocking.com/showthread.php?t=310962

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.1.2009 17:39 (sokre).
16 godina
neaktivan

dajte mi neko napajanje   za oko 500 kn koje bi bilo najbolje za mene...

meni se trenutno svidja hiper 530w za 450kn u hgspotu

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ovo piše za tvoju matičnu:

1 short: System boots successfully
2 short: CMOS setting error
1 long, 1 short: Memory or motherboard error
1 long, 2 short: Monitor or graphics card error
1 long, 3 short: Keyboard error
1 long, 9 short: BIOS ROM error
Continuous long beeps: Graphics card not inserted properly
Continuous short beeps: Power error

Ja  tu  ne  vidim  3  long.  Ako  je  više  dugih  onda  je  grafička  ili  napajanje  od  grafičke  problem.

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

AWARD BIOS

1 kratak beep -> sistem se normalno podiže, sve je OK
2 kratka beepa -> greška u postavkama CMOS-a/BIOS-a
1 dugi & 1 kratak beep -> greška s DRAM memorijom
1 dugi & 2 kratka beepa -> problem u grafičkoj kartici ili monitoru
1 dugi & 3 kratka beepa -> greška s tipkovnicom
1 dugi & 9 kratkih beepova -> ROM greška
dugi ponavljajući beep -> DRAM memorija nije pravilno umetnuta
kratak ponavljajući beep -> problem u napajanju

AMI BIOS

1 kratak beep -> DRAM flash greška
2 kratka beepa -> greška u provjeri DRAM ECC memorije
3 kratka beepa -> DRAM memorija nije pronađena
5 kratkih beepova -> CPU greška
6 kratkih beepova -> greška s tipkovnicom
8 kratkih beepova -> problem u memoriji na grafičkoj kartici
9 kratkih beepova -> ROM greška
1 dugi & 3 kratka beepa -> DRAM memorija u kvaru
1 dugi & 8 kratkih beepova -> problem u grafičkoj kartici ili monitoru

Biti prilagođen u duboko bolesnom društvu nije mjerilo zdravlja. - J. Krishnamurti

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

graficka definitivno nije kad sam dp prije mjesec dana imao x1650pro, a sad imam hd4870 i sve je isto, ram nije jer sam pokrenuo komp sa svakom plocicom i uvijek isto, cak i sa susjedovom koja normalno radi, ja mislim da je napajanje, koje vi preporucujete???

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

kupio sam novu maticnu, sada sve radi normalno...

ali u staroj maticnoj nema problema, s bilo kojom drugom konfom radi normalno...

valjda neka nekompatibilnost

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice