Problemi sa podacima na hard disku

poruka: 7
|
čitano: 2.629
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Problemi sa particijama na hard disku

Imam već duže vrijeme instaliran windows 7. Jučer sam stavio XP ali kod instalacije mi se kompjutor resitirao i sad mi baca grešku
BOOTMGR is missing.
Evo korake što i kako sam učino
1. Imam windows 7 i hard disk od 500gb (tri particije koristim, c (na toj je windows 7), d, e i 80 gb nisam još formatiral)
2. stavio sam cd od xp-a i bootao sam sa cd-a
3. prilikom instalacije odabrao sam novu kopiju xp-a na dio hard diska koji nije još formatirani (onih 80 gb.)
4. windows xp je tu particiju formatiral kao NTFS i krenula je instalacija
5. sad se javlja veliki problem
   kompjutor mi se resitirao na oko 10% instalacije
6. nakon što se restartao, na hard disku postoje samo 3 "particije" (c, d i e koja je bila za windows 7 je "ujedinjena"
i piše da je unallocated space od skoro 400 gb) druga particija je ona "nova" gdje je windows xp (80 gb ali instalacija nije završila pa xp ne radi)

a treća je 100mb unallocated space

Na nekim forumima sam našao da je moguće to rješiti tako da napravim repair windows 7, ali meni ne prepoznaje kod repaira da postoji neka verzija windows-a.

Da li je moguće vratiti te stare particije?

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.4.2010 1:13 (slunjac).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Meni je isto sa tim particijama bio problem... Stavio sam 100GB C:\ i 200GB D:\, ALI ispalo je 99,9 i 198,9.. Ono sve ošlo u unnlocalated space...

Ako ti je netko pomogao klikni ispod potpisa HVALA!///www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre./// Ako gori zeleno, ne znači da sam tu!///B:BC2 nick: DomBaaa

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Problemi sa podacima na hard disku

Nije meni problem u tome, to je normalno.

Meni je problem što su particije C, D i E postale jedna i ne mogu više pristupiti podacima na njima

15 godina
protjeran
slunjac kaže...

Meni je problem što su particije C, D i E postale jedna i ne mogu više pristupiti podacima na njima

možeš! winse nanovo, obriši sve šta ti piše tamo samo ostavi unnlocalated space i napravi tri od te jedne

Ako ti je netko pomogao klikni ispod potpisa HVALA!///www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre./// Ako gori zeleno, ne znači da sam tu!///B:BC2 nick: DomBaaa
17 godina
I Am Alive kaže...

Meni je isto sa tim particijama bio problem... Stavio sam 100GB C:\ i 200GB D:\, ALI ispalo je 99,9 i 198,9.. Ono sve ošlo u unnlocalated space...

To je nesto sasvim normalno. 

slunjac kaže...

Kazes da ti kad ubacis cd od WIN7 ne prepozna da postoji win na kompu? Ako je tako onda ces tesko repair, mislim nemoguce.

Da nisi slucajno formatirao ovu di ti je bio win7?  Za to se prvo snima XP pa onda 7.

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.4.2010 8:45 (goodye).
16 godina
neaktivan
RE: Problemi sa particijama na hard disku
slunjac kaže...

Imam već duže vrijeme instaliran windows 7. Jučer sam stavio XP ali kod instalacije mi se kompjutor resitirao i sad mi baca grešku
BOOTMGR is missing.
Evo korake što i kako sam učino

...

Na nekim forumima sam našao da je moguće to rješiti tako da napravim repair windows 7, ali meni ne prepoznaje kod repaira da postoji neka verzija windows-a.

Da li je moguće vratiti te stare particije?

Prvo odgovor na tvoje zadnje pitanje: Vjerojatno je moguće sa nekim od disk alata ili se uzdati u windowse.

Opcija 1: S obzirom da ti je sistem raz*e*an, mora biti standalone alat (bootabilni disk/USB).

Na pamet mi pada: EASUS partition recovery, Partition Recovery, ali su to sve komercijalni alati. I naravno, radiš na vlastiti rizik.

Opcija 2: S druge strane, trebao si se malko bolje pripremiti za kreiranje dual-boot scenarija. Naime, win XP je stariji SW od Win 7 i pregazio ti je masterboot tablicu. Postoji mogućnost da trebaš samo popraviti MBR i da će svi problemi netragom nestati. Microsoft support link

Inače, kako instalirati XP u dual boot uz postojeću win 7 instalaciju: Link

Kako instalirati Win 7 uz postojeću instalaciju XP/Vista: Link

Nadam se da će ti pomoći nešto od ovoga.

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.4.2010 15:34 (Zura).
17 godina
neaktivan

First thing first. Da li imaš nekih potrebnih podataka na tim windows 7 ili ostalim particijama na tom disku? Bojim se da za njih nećeš imati spasa, da ćeš morati preforamtirati kompletan disk, jer ovako je neuptrebljivo.

Ako ipak želiš isprobati spasiti podatke, skini Hiren's Boot CD, kad se bude bootao, odaberi Start MiniXP, zatim, kad ih podigne, poštekaj USB device i prekopiraj što ti treba. Ova metoda u tvom slučaju je most unlikely, jer se prilikom tvoga formata nešto zadesilo i sad je disk (vjerojatno) potpuno neupotrebljiv.

Ja sam nakon windows7 instalirao XP, bez nekih problema. Nakon instalacije XP-a, skini repair disk win7, zatim pogledaj ovo, kako koristiti. Sad ćeš samo bootati windows7. posljednje što moraš skinuti je Vista boot pro i posetupirati da imaš 2 OS, njihova imena i particije. To je to. Good luck.

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice