Problemi sa novom grafickom

poruka: 21
|
čitano: 3.188
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

ukratko:

pokidala mi se stara nvidia geforce 9800gt (512 ddr2) (izbacivala zelene i crvene linije po ekranu itd)

kupio sam novu at radeon 5670 ( od 1gb ddr3 ne od 512 ddr5)

znaci ubacio sam grafu obrisao nvidine drivere itd instalirao nove (iako sam imao problema jer ima za novu 5670(512ddr5) a nema za moju od 1gb ddr3,(jel mogu ti driveri i za moju?) medutim skinio sam program sa njihove stranice koji sam prepozna i skine drivere)

e sad problem, igrice mi malo trzaju i to skoro sve ne kuzim zasto

vecinu igara igram na 1024-768 i medium postavkama, jel ima veze sto je na maticnoj rami ddr2 a grafa ddr3?

da probam reinstalirati windowse pa ponovo skiniti drivere

nemam pojma sta da radim a bas me zivcira

hvala na pomoci

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.8.2011 20:22 (cibale).

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

navedi ostatak konfe?

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Problemi sa novom grafickom
A ostatak konfe??
14 godina
neaktivan

graf ta ati radeon 5670 ddr3 1gb

maticna je gygabyte ga-ep35-ds3l

2 gb ram-a

procesor intel core2 e8400 znaci 2x3000

napajanje ms od 400w

treba jos sta?

komp je kupljen 2008 godine znaci ima dosta

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.8.2011 20:23 (cibale).

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

probaj nove windowse jer nevidim razlog zašto bi ti s tom konfom sve štekalo na 1024x768.

koji operativni sustav koristiš?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

windows xp, 32

mislim nije to jako da ne mogu igrati ali opet kad igram MP na alteriwu nema smisla

kad udem na server gdje ispisuje broj fps-a

izbaci mi isti kao na staroj grafi zato mi jos nije jasno zasto mi sjecka sliku, porta me po mapi malo

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.8.2011 20:31 (cibale).
14 godina
odjavljen

probaj ponovo windowse instalirati pa javi.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ok, hvala javim kroz 2-3 dana

14 godina

Evo link za download drivera za Ati Radeon HD5670 i windows XP x32:

http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/radeon_xp-32.aspx

Microsoft directx update:

http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=35

Kad instaliraš ovo moralo bi radit glatko.

Kad si pokretal automatski setup za downlad drivera možda ti je dalo krive drivere pa zato ima problema.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.8.2011 21:46 (Valentin17).

1 0 hvala 0
16 godina

Ja sam imao slične probleme kad sam prije godinu dana prelazio sa GeForce 7900GS na ATI Radeon x1950 Pro. Naime, na kraju sam koristio drivere iz 2008. zato što noviji (bilo koja verzija) nisu htjeli prepoznati karticu (a kartica 100% ispravna). Vjerojatno Nvidija (ne)namjerno voli ostavljati iza sebe smeće pa kad se stavi ATI/AMD kartica bude problema.

Ja nisam rušio Windowse ali stvarno probaj pa javi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.8.2011 22:05 (Enzo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
cibale kaže...

ok, hvala javim kroz 2-3 dana

Problem ti je vjerojatno u tome što nisi u potpunosti obrisao stare drivere. To se radi sa Driver Sweeperom, te obrišeš, ali kad brišeš trebaš ući u Windows u Safe Modu. Zatim deinstaliraš normalno drivere, restart kompa i zatim opet Safe Mode pa pokreneš Driver Sweeper i obrišeš kad skeniraš sve što ima veze sa Nvidijom. Onda normalno instaliraš nove driverte za HD 5670 ( imaju samo jedni za tu grafu i nebitno je što je tvoja DDR3  a tamo piše DDR5 jel idu isti driveri ). Prije formatiranja kompa možda nepotrebno, probaj ovako kako sam ti napisao. Što se tiče CPU, nesmije ti ni JEDNA igra trzatsa tom grafom i tvojim CPU-om na rezi koju si spomenio tako da CPU nije sigurno problem. Imaš samo 2GB rama, to je možda u nekim igrama problem. Svakako ti preporučam barem još 1GB rama da ti ram ne predstavlja problem.

14 godina
neaktivan

Nije ti do drivera i toga, pokusaj ako ti frend ima neko jace napajanje, pokusaj sa jacim napajanjem igrat pa ces vidit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Doduše to napajanje je smeće. Ali nisi u pravu iz razoga što HD 5670 troši puno manje od jedne GTx 9800, tako da napajanje nije problem jedino ako je baš sad krepalo nevezano za grafu jel grafa kao što rekoh troši manje od njegove prethodne. 

14 godina
neaktivan

imam hd 5670 al gddr5, proc pentium 4 isto 2gb rama, i napajanje od 500. Sve leti po mojoj konfi kolko moze. A gle ne steti pokusat sa drugim napajanjem ako frend ima da posudi na 2 h

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Što se tiče napajanje kažem da to nebi trebao biti problem ako je radilo sa starom, ali mu svakako savjetujem da ga mjenja što prije, jel je to jako loše napajanje i to kad  izdahne moglo bi ostaviti i neke posljedice {#}.

14 godina
neaktivan

poozz,imam isti takv problem sa isto takvom karticom pa me zanima jesi li rijesio problem!?!hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Izvinite sto se ovako mijesam u ovu temu al danas sam aktivirao profil na forumu pa neznam jos da pokrenem svoju temu.Nadam se da ce mi neko od vas pomoc.Naime kupio sam skoro graficku nvidia GeForce 8600 GT 256 MB nije bila nova bila je nesto kratko koristena.E sad radila mi je perfektno cak sam i igrice za koje nisam mislio da cu pokrenut pokrenuo ladno na najvecim detaljima i rezoluciji,sve do juce.E sad ja i brat smo nesto radili i udarili smo malo jace u kuciste i onda je samo nastala crna slika na monitoru a kuciste i dalje radi,i onda smo ga par puta pokusali restartovat medjutim ista situacija.Ja sam ga onda otvorio i malo ugurao graficku u njen slot mada nije bila ispala i opet je radilo,al sad nemogu da pokrenem neke igrice koje sam mogao prije dosta njih stopa.Ako mozete ikako pomozite.Unaprijed zahvalan :)...i jos jednom sorry sto upadam na temu 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

izvadi grafičku van i ponovo je gurni znaci bas izvadi iz slota i ponovo stavi.... i znam da zvuci glupo ali reinstlairaj drivere.

to se meni jednom desilo na 7600 neznam kakve logike je imalo ali ko da su driveri ostali blokani

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
hocu...hvala ti puno :) javit cu vam ako se desi sta novo :)
13 godina
neaktivan

E uradio sam sve kako si mi rekao i sve se vratilo na staro sad radi perfektno :D...hvala puno :)

15 godina

nema problema :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice