Problemi u normalnom radu

poruka: 17
|
čitano: 3.158
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Nakon par mjeseci opet je komp poceo zezat.U zadnjih par dana blokira i na otvaranje IE-a ili Opere,a neki put se uopce niti ne upali nego dodje do ucitavanja Windowsa i onda se restarta dok ne upali.

Probao sam testirati RAM-e,bez greske.HDD isto bez ijednog bad sectora,samo S.M.A.R.T ocitava da je greska u kabelu.No to ocitava samo u HD Tune PRO,dok u ostalim programima S.M.A.R.T. ne prikazuje tu gresku.Probao sam promjenit SATA kabele,nema promjene.Nazalost nemam HDD za probat,ali barem nesto okvirno jer me izludjuje.

I da jednom kad upali,radi normalno.Temperature u igrama su normalne,kao sto su i prije bile i idleu isto su dobre.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Problemi u normalnom radu
ivanoile kaže...

Nakon par mjeseci opet je komp poceo zezat.U zadnjih par dana blokira i na otvaranje IE-a ili Opere,a neki put se uopce niti ne upali nego dodje do ucitavanja Windowsa i onda se restarta dok ne upali.

Probao sam testirati RAM-e,bez greske.HDD isto bez ijednog bad sectora,samo S.M.A.R.T ocitava da je greska u kabelu.No to ocitava samo u HD Tune PRO,dok u ostalim programima S.M.A.R.T. ne prikazuje tu gresku.Probao sam promjenit SATA kabele,nema promjene.Nazalost nemam HDD za probat,ali barem nesto okvirno jer me izludjuje.

I da jednom kad upali,radi normalno.Temperature u igrama su normalne,kao sto su i prije bile i idleu isto su dobre.

Znam da se čini banalno no probaj skinuti CCleaner i počistiti registar(važno) i cookie kao i povijest pretraživanja.Također preporučam chrome ako se ne ljutiš.Isto tako jesi li provjerio za kakve zastavice u Device manageru?

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
15 godina
neaktivan
ivanoile kaže...

U zadnjih par dana blokira i na otvaranje IE-a ili Opere,a neki put se uopce niti ne upali nego dodje do ucitavanja Windowsa i onda se restarta dok ne upali.

Mislim da je neki problem sa diskom, potraži na stranici proizvođača HDD-a, diagnostic tool za hdd pa provjeri sa njime.

15 godina
neaktivan

Daj mi reci kad si zadnji put napravio formatiranje diska i stavio nove windowse? Sa vremenom se zna nakupiti puno smeća što usporava rad računala.

Prvo sam posumljao na HDD no ako je skeniran sa HD Tune na full scan onda nije do njega. Može biti i napajanje, probaj posuditi od nekog i isprobati.

15 godina

Znam da se čini banalno no probaj skinuti CCleaner i počistiti registar(važno) i cookie kao i povijest pretraživanja.Također preporučam chrome ako se ne ljutiš.Isto tako jesi li provjerio za kakve zastavice u Device manageru?

Pocistio sam sve,inace to radim redovito(svaki tjedan-dva).Nisam gledao nikakve zastavice u Device manageru

mario1990 kaže...
ivanoile kaže...

U zadnjih par dana blokira i na otvaranje IE-a ili Opere,a neki put se uopce niti ne upali nego dodje do ucitavanja Windowsa i onda se restarta dok ne upali.

Mislim da je neki problem sa diskom, potraži na stranici proizvođača HDD-a, diagnostic tool za hdd pa provjeri sa njime.

Provjerio sam sa alatom od WD-a,bez greske.Cak i njegov S.M.A.R.T. pise da nema brige od HDD tj. da je "zdrav".

Brian kaže...

Daj mi reci kad si zadnji put napravio formatiranje diska i stavio nove windowse? Sa vremenom se zna nakupiti puno smeća što usporava rad računala.

Prvo sam posumljao na HDD no ako je skeniran sa HD Tune na full scan onda nije do njega. Može biti i napajanje, probaj posuditi od nekog i isprobati.

Windowsi su od nove godine,2012.Ali to se dogadjalo od pocetka sa njima,a i sa prijasnjom Vistom,zato i jesam presao na 7 jer sam mislio da nije do Viste.

E sad mozda zvuci glupo,ali kada se komp ugasi i pocne opet paliti samo cujem neki zvuk(vjerovatno HDD) kako pisti,ali ne pistanje kao od MBO nego onako kao da pokusava nesto,ali nemoze.

13 godina
neaktivan

Windowsi su od nove godine,2012.Ali to se dogadjalo od pocetka sa njima,a i sa prijasnjom Vistom,zato i jesam presao na 7 jer sam mislio da nije do Viste.

E sad mozda zvuci glupo,ali kada se komp ugasi i pocne opet paliti samo cujem neki zvuk(vjerovatno HDD) kako pisti,ali ne pistanje kao od MBO nego onako kao da pokusava nesto,ali nemoze.

Koji od ovih zvukova imaš piše ti za svaku marku http://datacent.com/hard_drive_sounds.php.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.6.2012 20:46 (Ikarus01).
15 godina

Svakako ovaj prvi kod WD-a.Koliko sam preveo sa engleskog,znaci da mu je glava otisla?(desktop drive with bad heads clunking).

Slican takav zvuk cujem,isti ritam mozda malo pistaviji,ali to je to i to se ponavalja u beskonacnost.

13 godina
neaktivan
ivanoile kaže...

Svakako ovaj prvi kod WD-a.Koliko sam preveo sa engleskog,znaci da mu je glava otisla?(desktop drive with bad heads clunking).

Slican takav zvuk cujem,isti ritam mozda malo pistaviji,ali to je to i to se ponavalja u beskonacnost.

To mi nije jasno clunking znači lupkati a koliko ja znam igla ne dodiruje disk već je par nanometara iznad njega(3).Znači kad bi igla dirala disk bili bi fizički bad sectori za koje ti tvrdiš da ih nema.Sad sam stvarno zbunjen.{#}.

15 godina
neaktivan

Rješenje za taj problem ne znam (možda ga ni nema) ali ako imaš važne podatke na disku spremi ih, pitanje vremena kad možeš ostati bez njih. :)

13 godina
neaktivan
mario1990 kaže...

Rješenje za taj problem ne znam (možda ga ni nema) ali ako imaš važne podatke na disku spremi ih, pitanje vremena kad možeš ostati bez njih. :)

Mislim da za ovo trebamo pozvati Sum of all fears.Ovo je njegova branša.

15 godina
Ikarus01 kaže...
mario1990 kaže...

I onda na kraju cemo pozvati cekic ;)

A nista hvala,refreshat cu backup i malo pogledat za novi HDD.

15 godina
neaktivan

Slažem se, treba čuti što misle ljudi koji više znaju o diskovima, među njima i kolega @ihush

17 godina
Ikarus01 kaže...
ivanoile kaže...

To nema uopče veze s takvim problemom,{#} Registry nikad nije problem u ovak nečemu i od njegovog čiščenja opčenito nema nikakve koristi.Kad je u Registry nekaj smrdano nema tu usporavanja, več se radi o puno očitijim problemima znatno teže naravi ali uglavnom opet isto od čiščenja Registry onak usput nema nikakve koristi.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
13 godina
neaktivan
rambox kaže...

To nema uopče veze s takvim problemom,{#} Registry nikad nije problem u ovak nečemu i od njegovog čiščenja opčenito nema nikakve koristi.Kad je u Registry nekaj smrdano nema tu usporavanja, več se radi o puno očitijim problemima znatno teže naravi ali uglavnom opet isto od čiščenja Registry onak usput nema nikakve koristi.{#}

Meni je pomoglo prije je chrome redovito blokao i ništa osim CCleaner nisam koristio.Također pogledaj niže postove i reci što misliš o njima.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.6.2012 21:51 (Ikarus01).
13 godina
neaktivan

Probaj jos jedino bez ocanog hardvera.

Smejem se a plače mi se,tražim lepu minu,minu da odletim u p**** materinu
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.6.2012 21:53 (WrongType).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
WrongType kaže...

Probaj jos jedino bez ocanog hardvera.

Nista nije OC-ano.Sve radi na stocku.

16 godina

- HDD se testira utilsom proizvođača. Skini (sve je besplatno) .. wd-diag, ili i (praktičnije) nabavi Hirens CD, na njemu su svi potrebni alati.

- sve se (kad-tad) mora pokvariti, obično nakon isteka garancije, tako da je to 'predviđeno'. Zvuci (chunkovi? = klikovi, grebanje, ..) nisu dobra stvar. Sve osim inicijalizacije (spinup) je loš zvuk i po tomu se sumja na HDD (mada može i nešto drugo biti uzrok, kabel, temperature, chipset, RAM..)

- u opsiu PCa, naveden je OC, testiraj na normalnim postavkama.

- ako možeš, tastirati HDD na drugom (100% ispravnom) PCu, tad bi najbrže došao do zaključka.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

2 0 hvala 2
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice