Problemi sa kompom

poruka: 14
|
čitano: 3.142
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Problemi sa kompom

Radi se o starom kompu čiju konfiguraciju imate pod MOJ PC.

Sinoć se kompjuter nije htio upaliti.Pritisnem tipku za paljenje,čuje se da vent radi ali na monitoru nema slike.

Provjerio sam kablove i monitor je bio dobro priključen.Nakon toga sam izgasio komp i ponovno ga upalio-PRORADIO JE

Jutros isti problem samo što nije proradio nakon gašenja i ponovnog paljenja.Isčupao sam kabel iz struje i upalio ga za nekih 2-3 sata.Upalio se bez problema.

Iako mi se činilo da je sve u redu ubrzo su se počeli pojavljaivati dodatni problemi.

Komp se zamrznuo kada sam kretao na bug forum i msn a kada sam otvorio video na youtubeu nestalo je slike na 3-4 sekunde i nakon toga se sve vratilo "u normalu".

Osim toga,jednom je također nestalo slike na 3-4 sekunde samo što je slika nakon toga bila zamućena.

(Ovo su 4 nevezana događaja,nakon svakog sam restartovao komp)

Zaboravio sam napomenuti da mi crvena "lampica" na kompu ne radi u trenutku kad se zamrznuo.

Obično treperi ili svijetli ali u tom slučaju ne svijetli

Zna li itko u čemu je problem ???

Ja sumnjam na napajanje ili HDD

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.6.2010 15:13 (patch123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Problemi sa kompom
patch123 kaže...

Radi se o starom kompu čiju konfiguraciju imate pod MOJ PC.

Sinoć se kompjuter nije htio upaliti.Pritisnem tipku za paljenje,čuje se da vent radi ali na monitoru nema slike.

Provjerio sam kablove i monitor je bio dobro priključen.Nakon toga sam izgasio komp i ponovno ga upalio-PRORADIO JE

Jutros isti problem samo što nije proradio nakon gašenja i ponovnog paljenja.Isčupao sam kabel iz struje i upalio ga za nekih 2-3 sata.Upalio se bez problema.

Iako mi se činilo da je sve u redu ubrzo su se počeli pojavljaivati dodatni problemi.

Komp se zamrznuo kada sam kretao na bug forum i msn a kada sam otvorio video na youtubeu nestalo je slike na 3-4 sekunde i nakon toga se sve vratilo "u normalu".

Osim toga,jednom je također nestalo slike na 3-4 sekunde samo što je slika nakon toga bila zamućena.

(Ovo su 4 nevezana događaja,nakon svakog sam restartovao komp)

Zaboravio sam napomenuti da mi crvena "lampica" na kompu ne radi u trenutku kad se zamrznuo.

Obično treperi ili svijetli ali u tom slučaju ne svijetli

Zna li itko u čemu je problem ???

Ja sumnjam na napajanje ili HDD

ako ti je procesor klokan vrati sve na default...ja sam imo slićan problem pa je to pomoglo...ako ne pomogne onda kako se ćini hard je kriv

naravno prićekaj druge komentare

Other bands play, Rammstein burns-majke mi
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.6.2010 15:19 (kanta).
16 godina
odjavljen
Problemi sa kompom

Napajanje. Najlakše za provjeriti a i najčešći krivac.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problemi sa kompom

I ja mislim da je napajanje...može bit i procesor jer meni npr. se gasio zbog visoke temperature jer je imao cca. tonu prašine u njemu...al to je davno bilo

Avatar...ready....clear a path TNM 4ever login: bug.hr_iwek91
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problemi sa kompom

procesor nije klokan a prašina je nedavno čišćena

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

patch meni to smrdi na grafu ili ramove.

15 godina
neaktivan
exe kaže...

sad je tek postalo super

kada bi se zbrojili svi postovi sumnjivo je:

matična

grafa

ram

napajanje

procesor

hard disk

barem nikome ne smrdi na optiku Smijeh

nije da omalovažavam nečije mišljenje ali svatko sumnja na drugo tako da ne znam šta ću 

16 godina
odjavljen
patch123 kaže...

sad je tek postalo super

matična - lako moguće ali teško provjeriti

grafa - ako su mbo/cpu/ram ok, ona je kriva

ram - memtest86+

napajanje - prime suspect, jako lako se provjeri

procesor - nebi reko baš

hard disk - još manje

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
17 godina
neaktivan

hehe, odgovori su takvi kao i tvoje pitanje, šta mu je, šta ja znam, sve što si probao je to da si provjerio kablove, jel si probao zamjenit rame, grafu ili napajanje. probaj to pa javi pa ak ništa nebude vadim kristalnu kuglu :)

17 godina
patch123 kaže...
exe kaže...

sad je tek postalo super

matična

grafa

ram

napajanje

procesor

hard disk

barem nikome ne smrdi na optiku Smijeh

nije da omalovažavam nečije mišljenje ali svatko sumnja na drugo tako da ne znam šta ću 

Stari komp i staro mozda i šrot napajanje odma je tu sve jasno, ili posudi od nekog ispravno napajanje pa isprobaj da odklonis tu sumnju ili uzmi jedan od ova dva modela dole.Cool

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_150&products_id=5328

http://www.links.hr/?option=artikl&id_artikl=052.740.019

15 godina
neaktivan
Problemi sa kompom

meni je bio sličan slučaj, sve je radilo ali nije bilo slike na ekranu.. ja sam mislio da je grafa ali na kraju se ispostavilo da je RAM..  drugi simptomi mi se nisu pojavljivali..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problemi sa kompom

Ja imam problem sa USB-ovima.Radi samo jedan a drugi nece.Mozete li mi pomoci?Kompjuter sam inace ja slagao i sve radi samo USB nece nikako.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
GARGOYLZTKS1995 kaže...

Ja imam problem sa USB-ovima.Radi samo jedan a drugi nece.Mozete li mi pomoci?Kompjuter sam inace ja slagao i sve radi samo USB nece nikako.

Bilo bi dobro da otvoriš svoju temu ;)

Usb su iza na matičnoj, ili sa prednje strane na kućištu? Ako su ispred, možda nisi dobro spojio

konektore na matičnoj, pogledaj manual od matične..

15 godina
neaktivan
GARGOYLZTKS1995 kaže...

Ako se radi o USB-ovima na prednjoj strani kućišta, ja sam imao isti problem. Mislio sam da sam nešto krivo spojio na matičnoj, ali kad sam ponovo instalirao windows rade oba.

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice