Problemi s kompom

poruka: 16
|
čitano: 2.068
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Problemi s kompom

Evo ovako više neznam šta da radim potpuno ću izluditi. Prije sam imao Windows XP i sve mi je normalno radilo. Kasnije sam htjeo install Vistu(orginal DVD) i nisam mogo botat. Probo sam i Windows 7 isto nisam mogo botat. Odneo sam hard kod frenda i kod njega sam install Vistu. Kad sam nazad vratio hard Vista mi radi, ali nemogu pokreniti DVD ni CD, usb mogu pokreniti, ali kada stavim prijenosni hard disk od 160GB opet komp zablokira kao i kad ubacim DVD. DVD mi je ispravan 100% vec sam promjenio dva, tako da do DVD nije problem sigurno. Molim vas pomozite mi do cega bi to moglo biti problem???
Konfiguracija kompa mi je
MB Gigabyte m56s-s3, sAM2, nVidia

DDR2 4GB Aenon
Powercolor Radeon HD3870 512MB DDR4

HDD 320GB

AMD athlon 64 X2 Dual core Processor 5400 3.00GHz

0 0 hvala 0
16 godina
Problemi s kompom

mozda do biosa,pokusaj resetirati bios

Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problemi s kompom

probo sam ali opet imam iste probleme. Pa zar nitko neznam zbog cega mi je to. Pa jel normalno da kupim novi komp to mi neradi a Vemil zatvori svoju poslovnicu????

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problemi s kompom

ajme pošteno si zeznija stvar. windows si instalira sa njegovim komponentama, tako da ti sad ne prepoznaje tvoj kompjuter. to je sad malo zeznut postupak, treba se nešto igrat po biosu, ali ne znam točno kako. traži malo po googleu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Problemi s kompom

dali normalno boota xp ?

ako da ,onda mora isto i visti ili win7

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problemi s kompom

normalno bota xp, i kada sam iso na Vistu nisam mogo ni Windows 7, tek onda sam otiso kod frenda. Jel to mozda do nekog djela u kompu da kupim novi ili sta??? Mislim da je u biosu sve uredu jel nisam nis diro.

0 0 hvala 0
16 godina
Problemi s kompom

ako buta jedan os mora i druge,osim akose radi o piratskom os-u koji nije snimljen kako trba

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Problemi s kompom

orginal Vistu sam probo i nece botat stvaro vam kazem pa da mi je sve uredu nebi vas molio za pomoc. A XP mi je boto malo sporije se install neznam je to zbog kompa ili tako treba, ali je boto i install sam, ali ovo nemogu.

16 godina
Problemi s kompom

u biosu podesi da prvo radi boot sa cd-a,a hdd kao drugu opciju

ubaci cd od os-a i pritisni neku tipku kad ponudi press any key

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hrco80 kaže...

orginal Vistu sam probo i nece botat stvaro vam kazem pa da mi je sve uredu nebi vas molio za pomoc. A XP mi je boto malo sporije se install neznam je to zbog kompa ili tako treba, ali je boto i install sam, ali ovo nemogu.

...a jesi namjestio postavke Biosa? Ako ti bez problema boota XP onda za instalaciju windowsa 7 ili viste

moraš promjeniti  u BIOS-u pod advanced native mod sa IDE u SATA odnosno sa compatible u enchanced...

...ako sam ja dobro razumio tvoj problem...Nevinašce

...kaos...
15 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

u biosu kaže da ti je wd800bb boot disk,

a ti si naveo da imaš 320gb disk u kompu...

Daj tu misteriju, molim te, mi rasvijetli?

Never interrupt your enemy when he is making a mistake. Napoleon Bonparte
16 godina
neaktivan

Kakvo napajanje imas

Paty
15 godina
neaktivan
Problemi s kompom

napajanje mi je chieftec 550w

0 0 hvala 0
17 godina
Problemi s kompom

Ma di ti bila pamet da odeš kod frenda i instaliraš os??????????

Kako ti zamišljaš da će to radit pa na hardu su postavke drugog kompa i biosa.

riješenje problema,first boot dvd ,naštimat u biosu naravno

format svih particija i clean instalaciju XP

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

a jesi pametan... PA NECE DA MI BOOTA pa prvo sam i radio na svom kompu i Vistu i Windows 7 nece da mi BOOTA ljudi razumite NECE!!! Normalo sam install XP i nece mi Vistu i tek sam onda oso kod prijatelja i on mi je install i sada mi Vista radi ali neprima dvd i prijenosno disk(usb).

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.11.2009 20:26 (Hrco80).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice