Problemi sa hardwerom ili necim drugim:D

poruka: 19
|
čitano: 2.624
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

e ljudi imam jedan ozbiljan problem . Kad sam podigao sistem , i pokusao da ga  pokrenem (pri paljenju) nije htio da ga ocita.Izbacio mi je jednu listu  da izaberem Safe Mode, Safe mode with Networking, jos neki Safe Mode, Last known congiguration i Start windows normaly. Sta god da sam izbrao on se samo restartuje i tako iznova i iznova. Provjerio sam da nije do RAM a ali nije, RAM je ispravan. Kada sam probao na drugom kompu sve je bilo ok, sistem se pokrenuo normalno.... HITNO!!!! .......:/

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Problemi sa hardwerom ili necim drugim:D

Nije pomoglo niti Last Known Good Konfiguration?

Kako si to "isprobao" na drugi PC? Izvadio si disk i ukljucio na drugi PC?

Geek For Hire!! >>Will Work For Bandwith!!<<
14 godina
neaktivan

bilo je ........ 

izvadio sam HDD iz tog kompa i stavio ga u drugi i radilo je sve normalno, da li postojij mogucnost da je do maticne?

17 godina
neaktivan
dzigi kaže...

bilo je ........

izvadio sam HDD iz tog kompa i stavio ga u drugi i radilo je sve normalno, da li postojij mogucnost da je do maticne?

Ako ga BIOS vidi onda sumnjam da je maticna. Moguce je da je neki driver u pitanju. Mozda si deinstalirao nesto. Zasto ne pokusas bootati sa Ubuntuom da vidis da li PC voza?

Reinstalacija Windowsa ili Repair?

Geek For Hire!! --Will Work For Bandwith!!--
14 godina
neaktivan

problem je u tome sto  sam ja pokusao i sa novim sistemom bootovao sam sa Linux om posto je malo stariji komp...  ali o5 ista stvar... samo se pojavi ona lista sa Safe Mode om i ostalim i bilo sta da izaberem on se samo restartuje....nije do napojne  jer se restartuje samo posle odabira neke od ovoh opcija....

15 godina
dzigi kaže...

problem je u tome sto  sam ja pokusao i sa novim sistemom bootovao sam sa Linux om posto je malo stariji komp...  ali o5 ista stvar... samo se pojavi ona lista sa Safe Mode om i ostalim i bilo sta da izaberem on se samo restartuje....nije do napojne  jer se restartuje samo posle odabira neke od ovoh opcija....

Kako si bootao sa Linuxom? Ako si dizao sa LiveCd-a onda nisi, jer u tom slučaju nebi izbacio one opcije.

Namjesti si prvo u Biosu da ti boota sa cd-a pa onda probaj LIVEcd

14 godina
neaktivan

nije meni problem sa HDD om  on mi je u redu  probao sam ga u dva kompa  i radi normalno , nego samo ovde  na ovom jednom nece..... znaci nista drugo ne može biti  osim maticne....!!!!

14 godina
neaktivan

i imam jos jedan problem hahahhhaha......... na drugom nekom kompu mi se pojavljuje neko obavjestenje... znači kad upalim komp on  udje u BIOS i  pojavi se to obavjestenje gdje kaže citiram

,, The system intruded, chassis opened or tempered before.Please sheck the system."

i naravno nece da pokrene sistem....

15 godina
dzigi kaže...

nije meni problem sa HDD om  on mi je u redu  probao sam ga u dva kompa  i radi normalno , nego samo ovde  na ovom jednom nece..... znaci nista drugo ne može biti  osim maticne....!!!!

Može biti i proc, i ram, i matična, ali i napajanje...

Kad kažeš da si stavio HDD u drugi komp i da radi normalno, šta to znači točno? Jesi samo ubacio disk u drugi komp i vidio da možeš čitat podatke s njega, ili si stavio taj disk u drugi kpomp i baš sa tog diska bootao winse na tom drugom kompu?

14 godina
neaktivan

nije ram ..ram je ispravan  ....Ma samo jednostavno izvadio HDD iz tog kompa i ubacio ga u drugi.... i sve radi normalno otvori se Desktop mogu da udjem bilo gdje na tom HDD , gledam slike, filmove i tako to ... ali kad vratim u onaj stari samo se ona lista izbaci i sta god da izaberem on se samo restartuje...

a o imam jos jedan komp na njemu se pojavljuje ona poruka  u BIOS u... pa sta bi to moglo biti....  a kako mislis do procesora ???!!! sta može biti sa procesorom...

15 godina
dzigi kaže...

nije ram ..ram je ispravan  ....Ma samo jednostavno izvadio HDD iz tog kompa i ubacio ga u drugi.... i sve radi normalno otvori se Desktop mogu da udjem bilo gdje na tom HDD , gledam slike, filmove i tako to ... ali kad vratim u onaj stari samo se ona lista izbaci i sta god da izaberem on se samo restartuje...

a o imam jos jedan komp na njemu se pojavljuje ona poruka  u BIOS u... pa sta bi to moglo biti....  a kako mislis do procesora ???!!! sta može biti sa procesorom...

I dalje nisi objasnio da li si pokrenuo windowse sa tog diska kojeg si ubacio ili su se windowsi pokrenuli sa onog diska koji je bio već u tom kompu, a ti po ovom hardu kojeg si ubacio samo čitaš podatke? Da li me razumiješ što te pitam?

Na tom kompu U koji si ubaci otaj hdd, da li si pokrenuo njegove winse kao i inače ili si pokrenuo winse sa ovog harda koij si ubacio?

Sa procesorom može biti da je neisparavan, isto kao i bilo koji elektronički dio. Ali ne vjerujem u tvom slučaju.

Isto me zanima kako si točno testirao ram kad kažeš da je on sigurno ispravan?

S obzirom na tvoje postove mislim da bi ti najbrže riješenje bilo da probaš nanovo instalirat winse pa da vidiš šta će se dogodit.

Jer ovo što opisuješ može biti i problem do same instalacije, ili nametnika raznih.

Tako da ako nisi upoznat sa npt Hirensom, ili UBCD-om, ili bilo kojim boot čistačem, onda ti prvo preporučim da napraviš clean instal

17 godina
neaktivan
dzigi kaže...

nije ram ..ram je ispravan   ....Ma samo jednostavno izvadio HDD iz tog kompa i ubacio ga u drugi.... i sve radi normalno otvori se Desktop mogu da udjem bilo gdje na tom HDD , gledam slike, filmove i tako to ... ali kad vratim u onaj stari samo se ona lista izbaci i sta god da izaberem on se samo restartuje...

a o imam jos jedan komp na njemu se pojavljuje ona poruka   u BIOS u... pa sta bi to moglo biti....   a kako mislis do procesora ???!!! sta može biti sa procesorom...

To u BIOSu se iskljucuje. Potrazi "Chasis Intrusion" i postavi na Disabled ili Off. Nije nista strasno to je samo preudupredenje da je netko (neovlasteno) otvarao kuciste i da preuzmes mjere opreza

Sto se tice bootanja sa tvog HDD mogu ti reci da je to problem vezan konkretno uz tvoj hardware i windows. Moguce je da Windows trazi neki driver i ne nalazi ga (za disk na pr.) i odbija daljne botanje

To sto se boota na drugom PC-u je cista sreca. Moguce je da se Windows dobro "snasao" na tom PC-u pa stavio drivere

Reinstaliraj ga. Kao i do sad, odnesi HDD na drugi PC i iskopiraj vazne podatke sa C:\ particije pa zatim reformatiras i instaliras nanovo. Nije velika filozofija

Geek For Hire!! --Will Work For Bandwith!!--
16 godina
dzigi kaže...

i imam jos jedan problem hahahhhaha......... na drugom nekom kompu mi se pojavljuje neko obavjestenje... znači kad upalim komp on  udje u BIOS i  pojavi se to obavjestenje gdje kaže citiram

,, The system intruded, chassis opened or tempered before.Please sheck the system."

i naravno nece da pokrene sistem....

Ova poruka se javlja kada je na maticnu plocu spojen jedan senzor ili mikroprekidac (ovisi o kucistu) koji javlja biosu dali je kuciste otvoreno. Taj mikroprekidac se nalazi negdje na spoju kucista i lijevih bocnih vrata, kad ga pronades samo iskljuci njegov kabel iz maticne i ta poruka ti se vise nece pojavljivati.

extreme life
14 godina
neaktivan

Na taj komp gdje sam  ubacio HDD pokrenuo sam sistem sa tog HDD a sto sam ubacio  ne sa onog  koji je bio vec na tom kompu.....xDDDD.....  a ram sam provjerio na jednom kompu koji mi sluzi samo za  dizanje sistema i tako to ... i kad sam ubacio ram u taj komp radio je sasvim normalno i taj komp na koga sam stavio taj ram  ga je ocitavao ... da li bi mogao biti problem sa nekim jumperom na maticnoj napr mozda ako neki ne dostaje a ja ne znam za to .......ili pak sa  baterijom...???

17 godina
protjeran
Vjerojatno te neki driver zeza, si probo u safe modu bootat?
I don't need sex, T-com fucks me every day
14 godina
neaktivan

jbg sve sam ja pretrazio po biosu  ali nema Chasis intrusion ....samo ima da podesim brzinu ventilatora na kucistu nista vise sto se tice Chassis opcija.... ali hvala u svakom slucaju

14 godina
neaktivan

a kakv bi mogao biti driver kad nema ni jednog ne mogu ni da ih instaliram uopste... posto sam na XP SP3 digao sistem.... a prethodno sam formatirao C: particiju... nema ni jedan driver uopste na njemu ..xDDD!!!

17 godina
protjeran

Probaj onda stavit druge windowse, ako imaš ili ove probaj reinstalirat. I winXP sadrže u sebi drivere.

I don't need sex, T-com fucks me every day
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
pinkskin kaže...

Probaj onda stavit druge windowse, ako imaš ili ove probaj reinstalirat. I winXP sadrže u sebi drivere.

Isprobaj napajanje, ali najvjerojatnije su winsi u banani, napravi repair winsa.

XP sadrže drivere, da, ali samo neke.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice