Problem vezan uz GPU ili monitor?

poruka: 8
|
čitano: 1.540
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav,

da ne duljim dugo imam sljedeci problem...Tijekom pokretanja bilo koje igre imam iritantne bijele linije  po monitoru kao nekakva el. smetnja dok te iste linije nestanu kada gledam film/surfam itd...Malo sam cackao po netu i provrtio nekoliko preporucenih testova za gpu ali je sve izaslo ok.Instalirao sam zadnje gpu drivere te provjerava temp.(oko 37-38C nakon 2-3h vrtenja igre).Radi se  o Nvidia GTX 570 Phantom modelu dok je monitor samsung 22"  ali su spojeni preko VGA jer monitor ima samo taj ulaz,pa eto to bi ukratko bilo to.

Svaka pomoc/savjet dobrodosla :)

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Re: Problem vezan uz GPU ili monitor?
Fistfull kaže...

Pozdrav,

da ne duljim dugo imam sljedeci problem...Tijekom pokretanja bilo koje igre imam iritantne bijele linije  po monitoru kao nekakva el. smetnja dok te iste linije nestanu kada gledam film/surfam itd...Malo sam cackao po netu i provrtio nekoliko preporucenih testova za gpu ali je sve izaslo ok.Instalirao sam zadnje gpu drivere te provjerava temp.(oko 37-38C nakon 2-3h vrtenja igre).Radi se  o Nvidia GTX 570 Phantom modelu dok je monitor samsung 22"  ali su spojeni preko VGA jer monitor ima samo taj ulaz,pa eto to bi ukratko bilo to.

Svaka pomoc/savjet dobrodosla :)

Probaj karticu u drugom kompjuteru.

Imao sam jednu karticu i artefakti su se pojavljivali samo u igrama, u programima i filmovima nisu.

Da li su se linije pojavljivale i na prethodnim driverima?

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
17 godina
odjavljen

Najlakše bi bilo kad bi isprobao sa drugim monitorom. Možda ne valja kabel. Dal dobivaš bilo kakve druge artefakte osim bijelih linija (druge boje, prelamanje tekstura, bilo što drugo što se nebi smjelo događati)? Ako ima bilo kakvih drugih smetnji, moguće da je otišao VRAM na grafičkoj.

BTW, memtest bi bila jako dobra ideja, za svaki slučaj (da izbacimo RAM iz popisa).

http://nighthawk-software.blogspot.com/
14 godina
neaktivan

Sta se tice probavanja u drugi komp,to cu obaviti cim stignem.Odgovor na drugo pitanje je ne,nije bilo nikakvih drugih problema(lomljenja boja,tekstura bla bla).Iskreno nisam probava starije drivere jer je sve relativno novo pa su instant isli zadnji driveri,da se razumijemo nisu to linije koje su ocite u stilu da se ne moze gledat nego jednostavno kad se malo zaustavis i pogledas tu su i imas osjecaj kao su neke gadne el.smetnje u pitanju(jos mi samo zujanje fali i puka bi).Memtest cu obaviti odma; jeli ima neki pametan tool koji preporucate?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

memtest86 meni to smrdi na monitor.

Dont Believe The Type
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

memtest86 (zip fajl sa .iso imageom, sprži na CD i bootaj).

Ako nema nikakvih drugih artefakata, mogao bi reć da sa 90% isključujemo VRAM. Kabel i sam monitor su glavni sumnjivci.

Prvo pokušaj sa drugim monitorom (lakše je nego vadit grafičku, čistit drivere i sl.). Ako sa drugim monitorom radi OK, isprobaj svoj monitor na drugom kompu. Ako tamo zaebava, otišao je ili monitor ili kabel. Ako na drugom kompu radi OK, imaš neki softverski konflikt.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
14 godina
neaktivan

evo odvrtio memtest i sve uredno proslo...0 errora.Sta se tice zamjene monitora to cu sutra ujutro obavit pa javit rezultate

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

evo novi kabel rijesio problem ^^

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice