Problem s switchem

poruka: 8
|
čitano: 2.045
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Problem s switchem
pitanje

Poštovanje, novi sam ovdje pa bi htio da mi netko pomogne oko problema. Naime, želio bi prikopčati dva pPC na net preko switcha no kada to uradim jedan PC šljaka normalno . a kod drugoga mi javlja nešto limited or not connectivity. Na netu sam preko B-neta. Imam samo modem i taj switch. Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Problem s switchem
Jel ti to WiFi switch, daj malo vise informacija, koji switch, koje postavke na Network karticama imas i IP adrese.
Zlo i Naopako
17 godina
neaktivan

Vjerojatno ćeš trebati ručno postaviti IP adrese.

Probaj kod tog sa (limited or no connectivity) postaviti IP adresu 192.168.0.2

Subnet mask 255.255.255.0

16 godina

-Bnet ima uređaj (router-cablemodem) koji se praljenja pokupi MAC adresu mrežne kartice s kompijutera i dozvoljava na taj način samo jednog korisnika, da bi to zaobišao moraš imati router/switch koji ima opciju kloniranja MAC adrese (WAN port), tako da on dobije vezu s modemom, a preko njega ostali kompijuteri. Drugi način, je ugradnja još jedne kartice pa glavni komp. može biti gateway, ali nije tako praktično.

Ako trebaš samo povremeno ili dok ne riješiš drugačije, uključiš željeni komp. i ugasi/upali modem, automatski će priključeni komp dobiti pristup.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
Problem s switchem

Prvo trebas provjeriti i postaviti racunare u istu Workgrupu, podesavanje IP adresa u vecini slucajeva (switch konekcije) i nije potrebno, na kraju cu objasniti kakvu mrezu posjedujem i uredjujem, pa ce ti biti mozda jasnije... Modem treba ici u Router koji ce primati signal Interneta i u Router trebas switch spojiti tako da 2 racunara primaju taj signal...

Moja mreza ovako funkcionise ;

Internet Linija (ADSL)

|

Router (Internet signal) - s tim da je Router prakticki modem

|

|

Switch 1 (spojeno 5 racunara podesenih IP adresa)

|

|

Switch 2 ( spojena 4 racunara bez podesenih IP adresa, automatske IP adrese)

Nadam se da sam pomogao ovim objasnjenjem, potrudio sam se oko grafikona :O

Šta se bijeli u gori zelenoj...
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.6.2009 9:32 (Irfan).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Zamjenio sam switch s routerom.

Sve je u redu do trenutka kada ga trebam konfigurirati. Tu mi ništa nije jasno. . Router je NETGEAR RP614.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.6.2009 21:25 (Ivanov).
16 godina

provjeri dali ima opciju MAC-clone kao ovaj model...

Ako ima, priključi samo router (bez cablemodema) na kompijutor, isključi routerske funkcije (DNS..., jer to radi modem) i kloniraj MAC adresu, odspoji PC, spoji modem na router, i sad upali modem... -upali PC/1-2, trebalo bi raditi.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Nema tu funkciju

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.6.2009 8:25 (Ivanov).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice