Problem sa paljenjem računala

poruka: 39
|
čitano: 36.075
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

da se i ja ubacim.

komp je star tri mjeseca i već je drugi put na "popravku", kupljena gotova konfiguracija u Linksu -AMD Athlon II X4 641 (2,8Ghz), 4 GB, 500 GB, DVDRW, Radeon HD 6770. Na njemu su Windows 7 (mislim Ultimate).

I prvi i drugi put javlja se isti problem prilikom paljenja - naime, komp se uopće ne upali. Zavrti ventilator, bude normalan zvuk, a onda kao da se ugasi. Ne mogu uopće doći ni do BIOS-a, do ničega, otvorim CD, on ga ubrzo nakon toga uvuče (kao kad se gasi, najvjerovatnije se i gasi). Tako ventilator i zvuči - viiijjuuuu, viiiiiijuuuuu - ne znam kako drugačije objasniti. U biti, imam osjećaj da se stalno pali i gasi. Kad namjestim komp tako da mogu vidjeti ventilator, on normalno starta a potom uspori i vrti ga tako u krug non-stop.

Kad je došao prvi put sa servisa, serviser je rekao da ga je on normalno tridesetak puta upalio i ugasio i to je to. Znači, nije napravio ništa. Pitam ga šta bi moglo biti - nema pojma. Ja još manje {#} Ja ga pokušavam upalit 101 put pa ne mogu - eh, sad. Šta vi mislite - oće bit napajanje, ehm?... 

0 0 hvala 0
15 godina

Moguce da je napajanje ! Daj probaj komp ukopcat u nekoj drugoj sobi u drugu uticnicu , mozda imas kakve probleme s strujom !?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Problem sa paljenjem računala

već isprobano! i na drugoj utičnici i u drugom stanu. ništa, sve isto...

15 godina

Pošto je to gotova konfa kupljena kod njih , lijepi odfuras na servis i nek ga pale pred tobom i ako postoji , nek oni nađu i uklone uzrok nepaljenja kompa !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

i to smo već napravili, i oni nemaju pojma. mislim da ovo već ulazi u sferu "Potrošač" ili "Potrošački kod" GRRRR!

12 godina
Haf932 kaže...

Pošto je to gotova konfa kupljena kod njih , lijepi odfuras na servis i nek ga pale pred tobom i ako postoji , nek oni nađu i uklone uzrok nepaljenja kompa !

Isti problem imao kolega s posla prije 10-15 dana. Isto tako nije htio da se upali, i kad ga je odnio nazad u ducan gdje ga je kupio, rekli mu da tvornicka greska sa cipsetom. Dobio je novu maticnu i sad sve normalno radi.

15 godina
gabriela__ kaže...

i to smo već napravili, i oni nemaju pojma. mislim da ovo već ulazi u sferu "Potrošač" ili "Potrošački kod" GRRRR!

Oni bi trebali rijesit taj problem ako je cijelokupna slozena konfa kupljena kod njih ,a ne da nemaju pojma !

Music As A Weapon !!
11 godina
neaktivan
mario1990 kaže...
lalalu kaže...
paljenje laptopa odvija se vrlo sporo te kad se upali treba mu najmanje minuta i po da se sve učita(npr. otvorim ikonicu "računalo" ili "google" treba mu 15 sekundi...a poslje kao da se se "zagrije " i sve funcionira normalno i brzo???

Skini CCleaner očisti smeće na računalu s njim.

isključi nepotrebne startup programe. - uradi disk defrag odi na start - search upiši: disk defragmenter.

imam isti komp i isti problem kao "lalalu".imam ccleaner ali zanima me koji su to nepotrebni startup programi, evo moj popis:

Ne HKCU:Run Google Update Google Inc. "C:\Users\Nikola\AppData\Local\Google\Update\GoogleUpdate.exe" /c

Da HKLM:Run AvastUI.exe AVAST Software "C:\Program Files\AVAST Software\Avast\AvastUI.exe" /nogui

Ne HKLM:Run HotKeysCmds Intel Corporation C:\Windows\system32\hkcmd.exe

Ne HKLM:Run IgfxTray Intel Corporation C:\Windows\system32\igfxtray.exe

Ne HKLM:Run Persistence Intel Corporation C:\Windows\system32\igfxpers.exe

Ne HKLM:Run SSDMonitor C:\Program Files\Common Files\PC Tools\sMonitor\SSDMonitor.exe

...i može li defragmentacija disk štetiti ili bilo što neželjeno učiniti računalu, i što je točno ta defragmentacija diska?.-molim odgovor što prije-laptop mi je od prijatelja neželim da misli da sam mu nešto sjebo.

Hvala unaprijed!

13 godina
neaktivan
cdinamo kaže...
mario1990 kaže...
lalalu kaže...
paljenje laptopa odvija se vrlo sporo te kad se upali treba mu najmanje minuta i po da se sve učita(npr. otvorim ikonicu "računalo" ili "google" treba mu 15 sekundi...a poslje kao da se se "zagrije " i sve funcionira normalno i brzo???

Skini CCleaner očisti smeće na računalu s njim.

isključi nepotrebne startup programe. - uradi disk defrag odi na start - search upiši: disk defragmenter.

imam isti komp i isti problem kao "lalalu".imam ccleaner ali zanima me koji su to nepotrebni startup programi, evo moj popis:

Ne HKCU:Run Google Update Google Inc. "C:\Users\Nikola\AppData\Local\Google\Update\GoogleUpdate.exe" /c

Da HKLM:Run AvastUI.exe AVAST Software "C:\Program Files\AVAST Software\Avast\AvastUI.exe" /nogui

Ne HKLM:Run HotKeysCmds Intel Corporation C:\Windows\system32\hkcmd.exe

Ne HKLM:Run IgfxTray Intel Corporation C:\Windows\system32\igfxtray.exe

Ne HKLM:Run Persistence Intel Corporation C:\Windows\system32\igfxpers.exe

Ne HKLM:Run SSDMonitor C:\Program Files\Common Files\PC Tools\sMonitor\SSDMonitor.exe

...i može li defragmentacija disk štetiti ili bilo što neželjeno učiniti računalu, i što je točno ta defragmentacija diska?.-molim odgovor što prije-laptop mi je od prijatelja neželim da misli da sam mu nešto sjebo.

Hvala unaprijed!

Ne moze stetiti disku samo,niti šta uciniti , samo se ne preporucuje cesto defragmentiranje jer se logicno vise koristi hdd,pa recemo moze se skratiti vijek trajanja ali to je zanemarivo , za defragmentaciju si mogao i googlat sta je http://windows.microsoft.com/hr-hr/windows-vista/what-is-disk-defragmentation

Semper Fidelis
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice