Problem, paljenje novog kompa.

poruka: 7
|
čitano: 1.449
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Dakle kupio sam pred 2 mjeseca novi komp i od jucer se pocelo dogadajat kad ga palim da se neki cooler unutra jako zavrti (kao i inace sto je ok) i onda prestane skroz radit i i zgasi se komp, ili se komp jednostavno izgasi pa i cooler neznam, uglavnom tako to stalno radi u krug dok ga ne istekam iz struje. I onda radi ok. Ali nakon normalnog shut downa-a opet se to pocne dogadjat. Komp je sljedeci:

MB:Gigabyte X48-DQ6

RAM:2x4GB OCZ Reaper 1066

PROC:QuadCore 2.66 12MB Intel

GRAF:Gainward HD4870

PS:Cheiftec Turbo series 750W

Bio bi zahvalan ako netko zna sto se dogadja! 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da ti možda nije zapela tipka za paljenje kompa? Tipka je kao "taster" znači stisneš i ona se vrati odmah nakon što pustiš pa se čuju dva klika. To je najbanalniji problem što može bit

Može bit i da su se žice neke poremetile. Rastavi komp i sastavi ponovo. Uglavnom pročačkaj. Ako imaš garanciju najbolje u servis odnijet.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem, paljenje novog kompa.

Tipka je ok, provao sam staviti komp u sleep mode, probudio ga sa tipkovnicom i opet se ista stvar dogadja, da bi ga normalno upalio moram svaki put izgasit ga na [0\1] botun ili izvuci kabel, zbilja neznam sto se dogadja. A inace me zanima zasto se svaki put kad palim komp zavrrti jace jedan ventilator i onda krene i onda se uspori pa radi tako, ponasanje kao kod laptopa, jel to zbilja potrebno? Inace komp kad radi radi savresno sto se performansi tice, temperature, nema nikakvih restartovanja ili nesto slicno, jedino to paljenje ...

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.9.2008 14:52 (Tosha).
17 godina
moderator

Vrati ga na servis - to je stvar maticne ploce. Ovakvi su problemi u zadnje vrijeme dosta ucestali, a cini se da su poceli s maticnim plocama baziranim na P35 cipsetu i - izgleda da se nastavljaju i na novije cipsete...

17 godina
Tosha kaže...

Tipka je ok, provao sam staviti komp u sleep mode, probudio ga sa tipkovnicom i opet se ista stvar dogadja, da bi ga normalno upalio moram svaki put izgasit ga na [0\1] botun ili izvuci kabel, zbilja neznam sto se dogadja. A inace me zanima zasto se svaki put kad palim komp zavrrti jace jedan ventilator i onda krene i onda se uspori pa radi tako, ponasanje kao kod laptopa, jel to zbilja potrebno? Inace komp kad radi radi savresno sto se performansi tice, temperature, nema nikakvih restartovanja ili nesto slicno, jedino to paljenje ...

Što se tiče toga ventilatora. To ti je ventilator koji ti se nalazi u kučištu (s gornje strane ili od iza) i on se u početku zavrti do kraja, a onda nakon toga se ugasi(ili se polagano vrti) i posle se pali po potrebi (ovisno o tome kako treba). Ovisno i senzoru na matičnoj ja mislim (ako se ne varam)

A za problem paljenja. Možda si krivo prespojio konentore od gumba za paljenje na ploći. Ja sam imao jednom jedan sličan problem (kablić koji je išao od gumba za paljenje do ploće se je nedge precvikao i dvije žice su se dodirivale i komp se palio sam od sebe). Kad sam zamijenio kućište, sve je bilo OK. Neznam, odnesi na servis pa će ti oni to valjda složiti.
AMD Phenom 9500 GA 790x DS4 RAM : 4 GB ATI RADEON 4850
17 godina
neaktivan

To mi i jesu oni slozili ... nego nasiao sam na ovaj link, sto mislite o ovome??

http://forums.tweaktown.com/f69/gigabyte-x48-dq6-reboot-hang-problem-27292/

Nerazumijem se bas u konfiguraciju memorije, ali mozda ima nesto veze s time, iako ja u zivom radu nemam nikakvih problema ...

17 godina
Tosha kaže...

To mi i jesu oni slozili ... nego nasiao sam na ovaj link, sto mislite o ovome??

http://forums.tweaktown.com/f69/gigabyte-x48-dq6-reboot-hang-problem-27292/

Nerazumijem se bas u konfiguraciju memorije, ali mozda ima nesto veze s time, iako ja u zivom radu nemam nikakvih problema ...

Neznam, nebi rekao da je memorija problem. Jer njemu komp nije došao ni do POST-a, a tvoj ima probleme s paljenjem. Najvjerojatnije je matična.

Btw. ja sam nedavno kupio nove komponente, sastavio komp kod kuće, radio 2 tjedna i nakon toga kod svakog paljenja mi je davao signal da mu grafička nije ispravna. Isprobao sve i svašta i na kraju odnio u servis i rekli mi da je procesor izgorio.

Ono može biti svašta, ali najvjerojatnije ti je nešto u BIOS-u ili matičnoj, možda čak i napajanje. Odnesi ga natrag na servis i pusti njih da se zajabavaju s tim. Ti svoje platio, ti svoje i zatraži da ti oni dostave ispravno.
AMD Phenom 9500 GA 790x DS4 RAM : 4 GB ATI RADEON 4850
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.9.2008 15:29 (dado2202).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice