Problem kod dual monitora

poruka: 4
|
čitano: 972
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

pozz ljudi, spojio sam danas svoj stari monitor samsung sm220 1680×1050 na 60 hz , sa novim acer g257 full hd na 60 hz

e sad, malo sam kombinirao extended, eyefinity, duplicate i sve sta postoji. 

na kraju sam ostao na extended i poceli problemi.

Primary monitor mi je bio acer na full hd poceli su artefakti i flickering da bi skroz postao neupotrebljiv, a secondary monitor radi normalno.

Nakon iskapcanja seconday monitora flickering nestaje i sve 5, ponovno sam spojio i testirao . opet se flickering vratio na primary monitoru no ovaj put i nakon iskapcanja secondary monitora , flickering i dalje ostaje.

Probao sam drivere izbrisat od monitora i reinstal, generic samo ima, amd drivere reinstalirao , dvi kabele promjenio, flickering i dalje ostaje na acer monitoru a na starom samsungu ga nema.

I kad spojim posebno svaki, acer titra ko lud, samsung normalno radi.

primjetio sam kod refresh ratea , acer je imao 75 al spusti rezoluciju, no sad uopce nema te opcije, nekuzim sta da radim.

dodatak.

u bios monitor ne titra(flickering) nego normalno sve

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2016 12:01 (Djozaa).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Za početak spoji Acera na drugi kompjuter da vidiš da nije u njemu problem. Kad kažeš da titra i kad je sam spojen. Jesi probao zamijeniti kabele? Možda ti je oštećen ovaj od Acera. Vjerojatno nije, ali provjeri da se ne bi je*ao dva dana, a ono takva glupost.

edit:btw, kad imaš artefakte? U igrama, na desktopu?

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.7.2016 12:10 (Mirko935).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

novi update, 

spojio sam oba monitora opet , stavio acera primary i show only display 1 na acera . 

flickering je nestao....

artefakti su se desili kad sam igrao u full screen windowed i surfao na drugom monitoru , mislim da je neki bug sa driverima i onom downclokanju graficke kad nema pokrenutne neke igre. Znaci na jednom surfam a drugom igram i onda se zblesa... 

inace nemam artefakte kad igram samo na jednom monitoru.

uglavnom, sad je flickering nestao i idem odspojit vrazjeg starog samsunga i bacit ga kroz prozor, vrag me natjero i dual monitorima. nije zvaka za seljaka

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Problem kod dual monitora

"Nije žvaka za seljaka"

Zato te pitam gdje ti se događaju artefakti. Meni se na mojoj prastaroj 5850 znalo događati da se ne promijene frekvencije kad bih uključio TV kao drugi monitor i onda bih imao sličnih problema, pa sam mislio da bi moglo biti nešto slično. Ne sjećam se kad su prestali ti problemi, valjda s updateom drivera.

Ali dok sam imao te probleme bi radilo normalno ako bih mu odredio overclock tako da se ne spušta uopće na one niže 2D taktove.

Probaj nešto takvo ako se ponovi. Nažalost pojma nemam kako moderne grafičke mijenjaju taktove pa ti ne mogu više pomoći, vrijeme me pregazilo :D

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice