- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
-loš installer, pokreni ga u compatibility modu za XP.
Nerade svi programi pod sedmicom (npr 16bit), to se rješava XP modom (VM).
-loš installer, pokreni ga u compatibility modu za XP.
Nerade svi programi pod sedmicom (npr 16bit), to se rješava XP modom (VM).
Znam za to postavio sam za xp i opet nece :S
-što neće?
- koji program i preciznije koja greška? .. Ako baš neće, mora u XP modu (virtualizacija).
-što neće?
- koji program i preciznije koja greška? .. Ako baš neće, mora u XP modu (virtualizacija).
Program je Circuit wizard inace program za crtanje elektronskih shema.
Kada ga pokrenem krene instalacija i samo izbaci shield script runtime eror 6017
i nista vise.
-nekoliko mogućih scenarija.
Sedmica 32 ili 64bitna? Ovakve su stvari problematičnije na 64. Potrebno je razne kontrole, .dll-ove, .ocx. ručno registrirati. Možda pomogne c++ 2005 redist.. ili VisualStudio, ovisno što nedostaje.
To je dio koji se može rješiti ali ne ovako napamet... Pošto sam installer može biti problem jer su česti bili mixani kodovi s 16bita ili dodatnih zaštita-prljav kod (instaliran program bi možda radio bez probelma).
Ako je aplikacija 16 bitna nema podrške pod sedmicom, mozda radi kopija sa starog sistema. (samo za preskočiti instalaciju, uvjek ostane prolem registracije ili zaštite).
Virtualizacija je logično rješenje, ali tad je problem može biti periferija (priključci kao: com port, LPT..) ako ih program koristi.
Idealno rješenje je pronaći noviju verziju programa...
Ovisno o verziji sedmice (nema za Home) možeš pokušati s XP-mode (praktično ako radi) ili pravom virtualizacijom.
.. ili držanje starijeg OSa, možda multiboot.
Sedmica 32 ili 64bitna? Ovakve su stvari problematičnije na 64. Potrebno je razne kontrole, .dll-ove, .ocx. ručno registrirati. Možda pomogne c++ 2005 redist.. ili VisualStudio, ovisno što nedostaje.
To je dio koji se može rješiti ali ne ovako napamet... Pošto sam installer može biti problem jer su česti bili mixani kodovi s 16bita ili dodatnih zaštita-prljav kod (instaliran program bi možda radio bez probelma).
Ako je aplikacija 16 bitna nema podrške pod sedmicom, mozda radi kopija sa starog sistema. (samo za preskočiti instalaciju, uvjek ostane prolem registracije ili zaštite).
Virtualizacija je logično rješenje, ali tad je problem može biti periferija (priključci kao: com port, LPT..) ako ih program koristi.
Ovisno o verziji sedmice (nema za Home) možeš pokušati s XP-mode (praktično ako radi) ili pravom virtualizacijom.
hvala na trudu, morat cu nesto potrazit mislio sam preko safe moda inst ??
-nema safe mode ništa s tim (instalacijom). -nemože pomoći.
..(ako mješaš nazive, XP-mode je virtualizacija).
hvala na trudu, morat cu nesto potrazit mislio sam preko safe moda inst ??
Ej evo upravo da reko jos jednom probam kad ono hoce ja sav sretan.
Prije toga sam rr racunar i krenulo a i mislim da sam postavio kompatibilnost sa win 95.
Hvala svima koji barem citali temu.
moze lock