Problem s grafičkom karticom - ati radeon hd 3850

poruka: 11
|
čitano: 2.459
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav svim forumašima,

ovo je moj prvi post na forumu. Imam problem s navedenom grafičkom, PC ju ne registrira. Konfiguracija pod mojPC. Kad uštekam monitor u integriranu grafičku na matičnoj radi normalno. Instaliro sam zadnji driver. Prije no što je došlo do problema sam otvorio kućište i usiso prašinu, možda sam slučajno nešto trknuo pa nije spojeno kako spada. E sad, pošto sam laik kad su u pitanju iznutrice kućišta da utvrdimo - grafička treba biti spojena na matičnu, napajanje i na monitor? Ako je tako, sve bi trebalo biti u redu. Sumnjam da je riknula taman nakon što sam počistio kućište.

Unaprijed hvala na postovima!

♬ ♬ ♬ ♬ ♬ ♬ ♬ ♬ ♬ ♬
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Trebao  biš  ući  u  bios  i  namjestiti  da  ti  primarna  grafička  bude  pci  express,  a  ne  on  board!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Izvadi grafu iz kompa, izvadi bateriju sa matične ploče na minutu, vrati bateriju i grafu nazad (prikopčaj joj napajanje ako treba i dobro ju gurni u slot) i probaj upaliti komp.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.2.2013 18:54 (Mile 74).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Na biosu je već namješteno na PCI express. Probao sam ovo s baterijom no nije pomoglo, probao sam staviti i drugu, novu bateriju ali i dalje ju ne prepoznaje.

♬ ♬ ♬ ♬ ♬ ♬ ♬ ♬ ♬ ♬
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Jesi grafu vadio van pa ju ponovo vratio nazad? Probaj svoju grafu kod frenda.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Problem s grafičkom karticom - ati radeon hd 3
Mile 74 kaže...

Jesam, budem probo kod frenda pa javim.

♬ ♬ ♬ ♬ ♬ ♬ ♬ ♬ ♬ ♬
13 godina
neaktivan
DancingBear kaže...
Mile 74 kaže...

Jesam, budem probo kod frenda pa javim.

Probao, radi normalno grafička. 

♬ ♬ ♬ ♬ ♬ ♬ ♬ ♬ ♬ ♬
13 godina
neaktivan

Update: do sad sam imao miš s usb portom, sad sam spojio stari PS/2 miš i ne reagira, a u isto vrijeme kad sam ga spojio slika na monitoru mi je postala izobličena, boje su nekako blijede (kontrast, boje itd. na monitoru pokazuju iste vrijednosti). Podsjećam da sam sad na integriranoj grafičkoj (Intel G41 Express chipset).

♬ ♬ ♬ ♬ ♬ ♬ ♬ ♬ ♬ ♬
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
DancingBear kaže...

Update: do sad sam imao miš s usb portom, sad sam spojio stari PS/2 miš i ne reagira, a u isto vrijeme kad sam ga spojio slika na monitoru mi je postala izobličena, boje su nekako blijede (kontrast, boje itd. na monitoru pokazuju iste vrijednosti). Podsjećam da sam sad na integriranoj grafičkoj (Intel G41 Express chipset).

-spajaš PS/2 na živo? to se ne radi, naravno da ne radi. Ugasi, spoji, upali, jer BIOS kontrolira priključak, jer to nije USB.

-problemi koje opisuješ nemaju veze s prikapčanjem miša, osim ako je neki kvar MBO, kontakl i sl. Ako je neispravan miš ili priključak može bit pad napona.. brzo eliminiraj uzrok.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan
ihush kaže...
DancingBear kaže...

-spajaš PS/2 na živo? to se ne radi, naravno da ne radi. Ugasi, spoji, upali, jer BIOS kontrolira priključak, jer to nije USB.

-problemi koje opisuješ nemaju veze s prikapčanjem miša, osim ako je neki kvar MBO, kontakl i sl. Ako je neispravan miš ili priključak može bit pad napona.. brzo eliminiraj uzrok.

Hvala za ovu napomenu u vezi PS/2, nisam to znao. Ugasio sam, spojio i upalio no opet ne radi a boje na ekranu su i dalje blijede. BSOD koji sam lijen riješiti već par mjeseci nije bio plav nego crn.

Znam da ovi problemi gore navedeni nemaju veze s mišem, samo sam napomenuo, vjerojatno će imati utjecaja na iznalaženje pravog uzroka kvara. Ja osobno sumnjam da nešto nije u redu s napajanjem, grafička radi normalno kod prijatelja, monitor je ok, a i MBO sam kupio prije nekoliko mjeseci tako da sumnjam da je problem u njoj. Međutim, kvar se dogodio taman nakon što sam posisao kućište tako da ne vjerujem da se nešto pokvarilo, nego da nešto s napajanjem nije namješteno kako spada.

♬ ♬ ♬ ♬ ♬ ♬ ♬ ♬ ♬ ♬
14 godina

možda je napajanje u pitanju... Kad bi ti neko posudio pa da testiraš? A možda je nešto prdnulo i u pci slot..??!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice