Tražim vlasnike NOCTUA NH-D14 da se jave zbog problema sa bootanjem nakon instalacije navedenog coolera.
>>>Konfu vidi pod "moj pc"
Naime, komp mi je radio 4 mj. bezprijekorno, i prije tjedan dana u POSTu se javi "new CPu installed", te ispod opcija "press F1 to enter setup", i "press F2 to load deafult settings" (ništa drugo ne piše) ... Ako stisnem f1 , udjem u BIOS, ponovno restartiram, opet isto (new CPU, F1,F2) i tako u nedogled, dakle jedini nacin bootanja je bio F2 - tad se sistem digne, al nakon iduceg restarta opet problem (new cpu, f1,f2)) ... eh sad... Promijenio sam Cooler i stavio stock , nakon toga, opet je sve normalno radilo ... ponovno sam vratio Noctu-u , opet ista stvar (new cpu, F1,F2...) , pa sam opet vratio stock cooler, i opet sve noramlno radi .... E sad, u cemu moze bit problem?! :
noctua :
1. previše stišće cpu ,
2. premalo stišce cpu,
3. noctua previše hladi cpu :) - temp je u idle-u 28-32 , u loadu 39-41 ...
PONOVO NAPOMINJEM: da je komp radio bezprijekorno sa noctua-om mjesecima. - da nebi bilo odgovora da sam krivo instalirao cooler (da je tako-zasto bi onda radio mjesecima normalno?)
Pa me zanima ima li vlasnika Noctua-e koje je imao isti/sličan problem? Hvala unaprijed, pozz