Pozdrav
U dilemi sam već nekoliko dana što "guši" moj komp..
Ovako je počelo ... jedan sam samo prepun ekran zelenih artefakata - nema šta..riknula grafička XFX NVIDIA GeForce 9800 GT (512 MB). Više nisam mogao uopće ništa, ni windowse podignuti. Stavio ja staru grafičku GeForce 7... ajde sa njom sam uspio dignut windowse, ali to više nije bilo to..nekako je sve usporenije bilo... i primjetio sam da više nije bilo 4 GB memorije Kingmax DDR2-800 DDR2 SDRAM nego samo 3... i tako aj vadim jednu po jednu, i nađem jednu koja ne kao ne radi (imam 4x1 Gb).. Radi komp, ali ne može nijednu ozbiljniju grafiku pokrenuti.
Onda nađem u BUG-u članak gdje se opisuje kako pokušati popraviti grafičku pečenjem... napravim ja to točno po uputama - i stavim grafičku, i radi !!!! No opet to nije to, sve je nekako sporo. preinstaliram windowse ( sedmica 64 bitna) i probam vratiti onaj memorijski modul i prepozna ga, sad opet imam 4 Gb memorije.
No, on i dalje prilično zastajkuje, probao sam igru neku - Crysis 2 neće, Formula 2012 pokrene ali užasno trza. Prije su se ove dvije igre vrtile bez problema.
Sad više nisam pametan što ga to muči, pokrenuo sam nekoliko testova ovdje preporučenih, i ono što mi je upalo u oči je temperatura procesora od oko 70 C u mirovanju, dakle samo windowsi i ovo dok pišem. Kad pokrenem neku bezazlenu grafiku ide na 90.
Ako ima netko savjet dobrodošao je. Jel ta grafička radi, ali u stvari ne radi...i može li ona usporavati? Ili se grije?
Procesor DualCore Intel Core 2 Duo E6300, 1600 MHz (6 x 267)
Naziv matične ploče Gigabyte GA-965P-DS3 (3 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Grafička kartica NVIDIA GeForce 9800 GT (512 MB)
Tvrdi disk Hitachi HDT721064SLA360 ATA Device (640 GB, 7200 RPM, SATA-II)
DIMM1: Kingmax KLDD48F-A8KB5 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
Napajanje Chieftec 550 W