Pomoc: Kako preseliti win xp instalaciju?

poruka: 8
|
čitano: 2.241
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Pomoc: Kako preseliti win xp instalaciju?

Dakle ovako:

Nedugo nakon svjeze instalacije windowsa xp i svih programa koje koristim, te štimanja svega toga, nabavio sam  matičnu koja bi mi više pasala, ali nije isti čipset. Grafička ostaje ista, i proc.

Mogu li nekako preselit tu staru instalaciju windowsa na novi hardvare odnosno matičnu? Negdje san pročitao nešt o tome da treba deinstalirat sve komponent koje ce doc nove, kao USB portove, IDE kontrolere i slično, te tada ugasiti računalo, montirati novi hardware i startati računalo.

Ima li ko iskustav sa nečim takvim?

Ovo mi je jako interesantno jer mislim da bi to mogao opet ponovit uskoro, ako kapne kinta za novi hardware ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Pomoc: Kako preseliti win xp instalaciju?
gigi3 kaže...

Dakle ovako:

Nedugo nakon svjeze instalacije windowsa xp i svih programa koje koristim, te štimanja svega toga, nabavio sam  matičnu koja bi mi više pasala, ali nije isti čipset. Grafička ostaje ista, i proc.

Mogu li nekako preselit tu staru instalaciju windowsa na novi hardvare odnosno matičnu? Negdje san pročitao nešt o tome da treba deinstalirat sve komponent koje ce doc nove, kao USB portove, IDE kontrolere i slično, te tada ugasiti računalo, montirati novi hardware i startati računalo.

Ima li ko iskustav sa nečim takvim?

Ovo mi je jako interesantno jer mislim da bi to mogao opet ponovit uskoro, ako kapne kinta za novi hardware ;)

Nemora ništa brisat s hdd ali kada budeš stavljao sve u nove matične ploče i staviš hard disk kojem su instalirani windowsi i programe jedino treba samo ubaciti Cd za instalaciju ali ovaj put samo repair i poslije reapira radit če sve i programi. kao da se nije dogodilo.OsmijehNevinašce Tako da sam jedan prijatelj donio meni na popravak i crko mu matičnu i naravno da sam mu zamjenio drugi i napravio sa mu repair windowsi i radi sve programe. Cool

Nenad
15 godina
neaktivan

Šta podrazumjevaš pod repair? reinstalaciju? fixbooot? nesto trece.

Dali svaki win instalacijski cd ima opciju repair? mislim da mi moj nedaje tu opciju.

16 godina
neaktivan
gigi3 kaže...

Šta podrazumjevaš pod repair? reinstalaciju? fixbooot? nesto trece.

Dali svaki win instalacijski cd ima opciju repair? mislim da mi moj nedaje tu opciju.

Svaki Win XP instalacijski CD ima tu opciju repair, kada staviš na Cd za instalaciju windowsi i imaš dvije mogučnost repair ili možeš na čisto instalirati.

EDIT: Pretpostavljam da ti nije jasno. Recinmo da si složio tj da si novu matičnu umetnuo u konfu, processor, memorije, cd/dvd čitač ili pržilici i te na kraju ugradiš stari hard disk u kojem je instaliran windows i programe u tom slučaju kad upališ komp i moraš da se bota sa Cd, i kad ubaciš Cd i sačekaj da se učita i kada vidiš opciju Repair izabereš Repair i ono će automatski briše stari sistemsku datoteku od koji je radila s stare matične ploče i instalira ga novim sistemsku datoteku kod nove matične ploče, a ostale programi nediraju i nebriše se nego će bit sačuvan. I na kraju treba instalirati drivere da bi radio zvučnu, lan itd.  Jesi sad razumio? Nevinašce

Nenad
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.7.2010 19:03 (Nello).
15 godina
neaktivan

Jasno mi je . Samo imam 2 instalac. cd-a, jedan daje mogučnost repair drugi ne.

Uglavnom stvar je rješena.

Evo kako sam ja to izveo:

Deinstalirao što se god dalo, išao na shut down, Hdd u novu kantu, power on, i stvar boota isprve, bez problema.

Malo mi je bila panika jer sam jednom kod ovakvog pokušaja imao BSOD nakon što bi se win digo i radio neko vrijeme, par minuta. Vidičemo kao če sad funkcionirat. Hvala na pomoći.

16 godina
gigi3 kaže...

Jasno mi je . Samo imam 2 instalac. cd-a, jedan daje mogučnost repair drugi ne.

Uglavnom stvar je rješena.

Evo kako sam ja to izveo:

Deinstalirao što se god dalo, išao na shut down, Hdd u novu kantu, power on, i stvar boota isprve, bez problema.

Malo mi je bila panika jer sam jednom kod ovakvog pokušaja imao BSOD nakon što bi se win digo i radio neko vrijeme, par minuta. Vidičemo kao če sad funkcionirat. Hvala na pomoći.

- samo 'čisti' CD nudi reinstall. Slipstreamane verzije u pravilu ne, jer obično se previše opcija podesi i time je onemogućena reinstalacija...

- dobro si odradio prelazak na novu ploču, trebao bi sve raditi. Inače postoji i sysprep, kojem je takva-slična namjena. Ali ovo je brži način, počistiti sve drivere i ako zapne reinstall.

- ali u prvom postu, kad kažeš da si nabavio novu ploču ali drugi chipset. Ako je zamijena između Intel-VIA-AMD-nForce (i SiS) to su 'prave razlike' dok unutar 'vrste' tj. branda nema većih razlika, pa je postojala mogućnost i zamjene bez ikakvih deinstalacija.

Ipak, ovo je dobar-preporučljiv postupak.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

E je , ovo je stvarno super prošlo.

Međutim stvar treba ponovo odradit jer san uspia složit novu konfu prije nego san mislia.

Sad je prelazak sa P4 / SIS 651 na C2D / P43 platformu. Još i Sata disk.

Pokušaj prvi: brutalno prekopirana sistemska  particija aktualnih windowsa, bez ikakve dinstalacije. Rezultat: BSOD i reboot. Sutra iden sa istom shemon ko i prije; deinstalacije svga vezano uz chipset pa opet kopiranje particije. bumo videli, izvještavaču vas.

Zna li ko unaprid za neki problem s obzirom na to da iden sa IDE na SATA disk?

16 godina

-deinstaliraj SVE drivere, prvo deinstaliraj zvuk, VGA i sl. (jer ih po redosljedu detektiranja svejedno moraš reinstalirati kasnije) nakraju sve drivere od MBO i shut down.

edit: btw, kod značajnije izmjene u sistemu, ipak je preporučljivo napraviti normalan clean install.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 31.7.2010 1:03 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice