Podizanje novog kompjutora

poruka: 25
|
čitano: 2.424
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Vecer,

kolegin mali je kupio i složio novi komp-z87 sa intel i5 proc.

sada kada pali komp nema zvuka bip iako sve sijetli i vrti a monitor traži signal,probao je i na dvi i na vga spojiti.monitor je samsung koji radi na starom kompu normalno.

Molim pomoć od upućenih....Zahvaljujem

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Podizanje novog kompjutora

Na osnovu ove količine informacije ne može se ništa reći. Bez podataka o svim komponentama (barem modelu matične ploče), ništa od pomoći...

www.damagehigh.com // Don`t fix what ain`t broken!
18 godina
neaktivan

samo je zamjenil proc i matičnu ili i grafičku?provjeri grafičku ako je spojena dobro

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
tomCAd kaže...

Vecer,

kolegin mali je kupio i složio novi komp-z87 sa intel i5 proc.

sada kada pali komp nema zvuka bip iako sve sijetli i vrti a monitor traži signal,probao je i na dvi i na vga spojiti.monitor je samsung koji radi na starom kompu normalno.

Molim pomoć od upućenih....Zahvaljujem

Što se tiče "bip-a" možda nije spojio zvučnik na matičnoj, provjeri napajanje grafičke (koja je uopće?), možda ti je preslabo napajanje za grafičku... malo više infa..

13 godina

ok,moj bed....mbo z87 asrock formula gtx 750 gigabit,napajanje 450 gold seasonic,ram kingston....

sve je ok spojeno osim sto ne svjetli lampica kičišta fractal r4,isprobali smo otpojiti pa opet spojiti ali ništa....

pratili smo upute od matične kamo spajati i tako jesmo...

i da nismo nasli zvučnik na kučištu tj.kabl

sve je novo...

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.12.2014 20:36 (tomCAd).

0 0 hvala 1
15 godina
tomCAd kaže...
i da nismo nasli zvučnik na kučištu tj.kabl

Nabavi zvučnik ili ga skini sa staroga PCa, možda nešto javlja.

Možda je nešto neispravno, uzmeš drugo i kompatibilno, pa isprobaš,

brzo se nađe krivac tako.

ps. slagati PC je lako, ali kad dođe do problema, onda se treba pokazati,

ako ne znaš gdje je problem, nosi na servis.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.12.2014 20:43 (Valentin17).
13 godina

zar se s novim komponentama to dogada...mislim da njegov stari komp nije kompatibilan da isprobava....

ništa onda na servis u pon.

ak ima još šta da pomogne nije na odmet

zvučnik smo skinuli ali se ne cuje na novom

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.12.2014 20:49 (tomCAd).
15 godina
tomCAd kaže...

zar se s novim komponentama to dogada...mislim da njegov stari komp nije kompatibilan da isprobava....

Novo isto može biti neispravno, garancija nije bezveze.

Samo ti to daj na servis, nemaš što napraviti, to mogu isčitati iz druge rečenice,

vidim da ti baš nije jasno što sam mislio reći, a bome mi se ne da roman ovdje pisati.

Sretno.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
16 godina

Što kaže dijagnostika na ploči?

Jeste probali sa spajanjem monitora na integriranu grafiku?

13 godina

probali smo i nista

11 godina
protjeran
tomCAd kaže...

probali smo i nista

Izvadi onaj RAM i ponovno ga utisni u utor, slobodno malo jače, da se čuje "klik", pa javi.

A1200, 2 MB RAM, 15 MHz CPU, full screen video, mp3 u pozadini i 3D pucačina! Vaš PC to ne može!
16 godina
tomCAd kaže...

probali smo i nista

Na ploči postoji dijagnostika koja baca kodove. Koji kod piše kod paljenja?

13 godina

sad mislim da cemo naci nesto....ne izbacuje nikakav kod,samo temperature i volte zato mislim da smo mozda nesto krivo spojili,ram je isproban,a na mbo sve svijetli...

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.12.2014 21:38 (tomCAd).
17 godina
neaktivan
tomCAd kaže...

sad mislim da cemo naci nesto....ne izbacuje nikakav kod,samo temperature i volte zato mislim da smo mozda nesto krivo spojili,ram je isproban,a na mbo sve svijetli...

Jedino što je moguće krivo spojiti to su oni mali konektorčići za lampice, power, reset i naravno interni zvučnik. U novije vrijeme taj interni zvučnik dođe kao mali komadić kabela na čijem kraju je to malo zvučno čudo.

Ostali kabeli su idiot-proof.

Jedino ako niste dobro ukopčali nešto od ostalog: RAM, Grafička .. (pri tom mislim da nije dovoljno čvrsto ukopčano)

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
13 godina

evo ovako...sve sam iskopčao i krenuo paliti komponentu po komponentu..sve je u redu i radi osim sto sada mi svjetli glavna lampica na kučištu ( tu smo se ponadali da će raditi ) ali komp ne mogu upaliti na njegov glavni prekidač već na power na matičnoj ploči.

Probali smo monitor i na grafičku i na matičnu i na dvi i na hdmi i ništa-crni ekran.

Obzirom da je ploča dobijena na poklon od nekoga tko isprobava ploče da li je moguće da je možda clokana pa se time nešto dogodilo?

Na ploči ima i prekidač clear cmos-da li se time šta dobiva kao i ( čitam na forumu) vađenje baterije matične?Ne bih želio nešto uništiti.

Da i bitna stvar je da se ne čuju bipovi ni kada spojim zvučnik sa drugog kompa.

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.12.2014 15:25 (tomCAd).
16 godina

Definitivno napravi Clear CMOS ako je ploča već korištena...tu informaciju isto nismo dobili...to će vjerojatno i riješiti problem, osim ako je ploča neispravna.

13 godina

nisam ni ja znao za tu informaciju...zvali smo dečka koji je poklonio i kune se da je ploča nova i da ju je samo isprobao bez clokiranja ili već nečega.

On misli da ploča ima automatski gašenje pci-slotova koji se ne koriste i da su mozda svi ugašeni....

Uglavnom ništa-piše check signal cable...

Zahvaljujem na pomoći i nosim u pon na servis pa javim sta je...lijep pozdrav

17 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

Definitivno napravi Clear CMOS ako je ploča već korištena...tu informaciju isto nismo dobili...to će vjerojatno i riješiti problem, osim ako je ploča neispravna.

Da je do postavki BIOS-a, krenuo bi POST pa bi sve stalo. Koliko vidim gore, ništa ne radi.

Ako je sve dobro pospojeno i pojedine komponente rade na drugoj ploči, rekao bi da je ovo zadnje u pitanju i daljnje petljanje povećava šanse da se skuri neka od zdravih komponenti.

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
16 godina
Zura kaže...

Da je do postavki BIOS-a, krenuo bi POST pa bi sve stalo. 

Ne mora biti. Recimo ukoliko je premal napon na CPU-u neće niti krenut POST (primjera radi)...

13 godina

sve 5 hvala na pokušajima ali neću dirati do servisa..lp

14 godina
neaktivan

Probaj resetirat bios s tipkom na maticnoj...i upalit preko tipke na maticnoj...kod frenda je tako bilo...nije htio preko tipke na kucistu vec tako...blinkale 2 lampice na graf i nije htio nakon reseta biosa i paljenja par puta stisnuo tipku preko maticne i otad radi normalno i pali preko tipke na kucistu...e sad sto..kako...neam pojma...pozz

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

graficku provjerite jer ste je pravilo upiknuli

rame ispremjesaj plocice pa ih opet utakni u slotove

sve kabele vidi kak  su spojeni,napajanje itd...

ak je monitor slucajno HDTV vidi da nije tv mode upaljen

vidi kak monitor  spajate,DVi HDMI,VGA mHDMI

itd...

~^iGoR~
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.12.2014 13:46 (igor1311).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

-obavezno podesiti BIOS, zbog UEFI/Quickbota kod promjene (i sklapanje je promjena) treba resetirati i snimiti nove postavke.

-beep (jedan kratki za OK) je također opcija povezana s quickbootom (preskače se) ili treba spojiti pc-speaker (ali nije potreban).

-ovisi koja VGA može bit potrebno direktno napajanje 6-8 pin..

-sve komponente moraju biti čvrsto umetnute, kontakti.

-kad postoji bilo koji problem, odspojit sve i ići jendu po jendu komponentu, front konektori (usb+audio+power+reset..), za paljenje MBO je potrebno samo MBO+CPU(cooler)+Napajanje, bez RAMa mora beepati, ubacivanjem RAMa mora promijeniti beep, prvo s onboard VGA, itd.. dio po dio i tad se otkrije mogući problem (kvar) ili sve proradi..

-prvo slaganje PCa je takvo.. lako je kao lego kocke, ali i problemi..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

1 0 hvala 0
13 godina

Pozz,

evo vratio se sa servisa...bio je neki čip savinut a( to su izravnali ) i sada je sve ok.

Restart biosa je napravljen isto.

Uglavnom ni sada više ( iako radi bez greške) ne daje bip signale kada se pali...vjerojatno kučište nema zvučnik ili je isključen.

Hvala svima na pomoći.

0 0 hvala 0
12 godina

Ma garant nisu ni spojili zvucnik na maticnu

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.1.2015 11:17 (nicky.sl).
Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice