Pitanje u vezi temperature

poruka: 4
|
čitano: 1.000
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Pitanje u vezi temperatura CPU i GPU

Kada mi je kompjuter pod punim opterećenjem, temp. procesora mi je oko 71-75C, a grafička zna doseći i 90C. E sad, znam da takve temperature (pogotovo 90C za GPU) mogu biti dosta štetne za stolne komponente, ali sam ujedno i negdje pročitao da su komponente za laptop izrađene puno izdržljivije s očekivanim višim temperaturama zbog slabijeg protoka zraka. 

Mogu li gore navedene temperature uzrokovati neku veću štetu kod komponenata u laptopu? Hvala.

LOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Pa mogu da, ako recimo stavis nesto dinstati na laptop i slucajno zalijes laptop nekom corbom, moglo bi doci do ostecenja.

Salu na stranu, laptop ti treba ciscenje, pod hitno, rastavit ga, ispuhat prasinu, promjenit termalnu pastu. 

Sestra mi ima asus F5 sa amd dual core procesorom, drzi ga na krevetu konstantno i temperature pod opterecenjem nisu ni priblizno toliko visoke.

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Tnx. Jutros sam ga detaljno očistio od prašine. Prije čišćenja bi GPU išao na 100 redovito. Sada je čist i više-manje tih, ali očito treba mjenjati pastu prvi put u 4 i pol godine. 

Što sve može poći po zlu kad se mijenja pasta? Ja teoretski znam to napraviti (kapljica veličine zrna riže, pustiti da hladnjak sam rasporedi kako treba), ali se jednastavno bojim da nešto ne s**bem...

LOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Re: Pitanje u vezi temperature
Suddenly Psychotic kaže...

Tnx. Jutros sam ga detaljno očistio od prašine. Prije čišćenja bi GPU išao na 100 redovito. Sada je čist i više-manje tih, ali očito treba mjenjati pastu prvi put u 4 i pol godine. 

Što sve može poći po zlu kad se mijenja pasta? Ja teoretski znam to napraviti (kapljica veličine zrna riže, pustiti da hladnjak sam rasporedi kako treba), ali se jednastavno bojim da nešto ne s**bem...

Nemas sta  zeznuti, kad ga otvoris vidis odmah gdje su ventilatori, gdje su ventovi tu je vjerovatno i hladnjak, vidljiv je nemres fulat.

Polako odsarafis ventilator i hladnjak, lagano ga skines s procesora, dosad se vec vjerovatno zapeklo pa nemoj naglo cupati nego probaj lagano vrtiti lijevo desno da se odvoje.

opet ne prejako da ne strgas nesto.

I mene je bilo frka kad sam to prvi puta radio ali ako radis polako nemas brige.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice