Performanse u igrama loše ako PC dugo radi

poruka: 20
|
čitano: 2.504
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

gledam temu Koliko vam dnevno radi računalo? i vidim da neki po danima ili mjesecima ne gase svoj komp. možda bi i ja tako, ali ja ako ga ne ugasim ili makar resetiram nakon 15-ak sati rada, performanse u igrama su loše. ili zapinje ili je sve ubrzano, kako god bilo, neigrivo je. to mi prije nije smetalo i mislio sam da je to valjda normalno, ali sad vidim da nije. zašto je tako? konfu vidite u Moj PC

Bubamara s minigunom. | http://tinyurl.com/erepNA

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Performanse u igrama loše ako PC dugo radi
jurluk kaže...

gledam temu Koliko vam dnevno radi računalo? i vidim da neki po danima ili mjesecima ne gase svoj komp. možda bi i ja tako, ali ja ako ga ne ugasim ili makar resetiram nakon 15-ak sati rada, performanse u igrama su loše. ili zapinje ili je sve ubrzano, kako god bilo, neigrivo je. to mi prije nije smetalo i mislio sam da je to valjda normalno, ali sad vidim da nije. zašto je tako? konfu vidite u Moj PC

Mislim da ti je to zbog zagrijavanja HDD-a... meni je tako bilo sve dok nisam stavio vent da pirka između 2 harda, i sad je bajno...

Pušenje skraćuje cigaretu. Ja pijem da te duplo vidim. | http://www.erepublik.com/en/referrer/Cro+Warrior
17 godina
odjavljen
jurluk kaže...

Vidim da imaš WinXP... On ima problema sa upravljanjem sa memorijom. Ako često otvaraš i zatvaraš više različiti aplikacija, nakon par sati RAM se napuni nekorištenim DLLovima koji usporavaju komp.

VRATITE INTERNET ARPA-i!! // Never underestimate the power of stupid people in large groups.
17 godina
neaktivan

Meni je to bilo i pod Vistom, tako da nisam siguran... a sad opet može bit...

Pušenje skraćuje cigaretu. Ja pijem da te duplo vidim. | http://www.erepublik.com/en/referrer/Cro+Warrior
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
jurluk kaže...

Vidim da imaš WinXP... On ima problema sa upravljanjem sa memorijom. Ako često otvaraš i zatvaraš više različiti aplikacija, nakon par sati RAM se napuni nekorištenim DLLovima koji usporavaju komp.

Jel to tak i kod win7? Sta napravit da se isprazni?
Allah U Akbar, everybody just be calm That's the word passed down from the Emonh It came from the Qu'ran, it can't be wrong It's only measure, the time, the God's eons So I suggest you follow Allah wa
17 godina
odjavljen
RoyalBlood kaže...

Meni je to bilo i pod Vistom, tako da nisam siguran... a sad opet može bit...

Može bit problem sa DLLovima ili sa HDDom... Trebalo bi vidjet tem pod opterećenjem (kopiranje nečeg na disk, kakav file od 5-6GB).

Fake_Alert kaže...

To je na Visti i Win7 puno pametnije rješeno.. Oni nemaju takvih problema. Ne brini Namigiva

VRATITE INTERNET ARPA-i!! // Never underestimate the power of stupid people in large groups.
17 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...
Sum_of_all_fears kaže...
jurluk kaže...

Restart kompa

17 godina

Ma meni je u Xp, bolje performanse su na Visti 3 put, bezobzira sto trosi dosta ram, na Xpu mi uvjek kad imam vele toga, ili kad vele radim, uspori se, samo kad tek instaliram Xp (tako je i kod VIste) onda radi najbolje, a poslje na xpu padaju performanse sto vise snimas i to, tj. slabo koristi moj komp s obzirom na vistu, pa cak je i blokirava evo meni je ovdje sve u redu, je da su mi se smanjile performanse jer imam toliko programa i toga da mi je ostalo svega 20ak gb slobodno od 640(Filmovi i to su mi na prijenosnom)

Btw ovo za zagrijavanje vrijedi za svaki os, tj. normalno je da ce on slabije vrtit da mu se smanji temperatura, regulacija!

I don't care...
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.10.2009 15:59 (markoal).
Moj PC  
0 0 hvala 1
18 godina

Čiste osnove računalstva, RAM gubi sve što je zapamtio gubitkom struje, dakle čim resetiraš računalo ili ga ugasiš RAM se javlja kao čisti medij za ponovno zapisivanje podataka u sebe, performanse će biti slabije pogotovo ako se radi s nečim što srče RAM ko ludo, npr. fotke, ali ne mora bit do RAM-a, može bit i do zagrijavanja CPU-a, GPU-a ili samo HDD-a kao što je već netko u ovoj temi rekao.

Been there done that
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
RoyalBlood kaže...

Mislim da ti je to zbog zagrijavanja HDD-a... meni je tako bilo sve dok nisam stavio vent da pirka između 2 harda, i sad je bajno...

temperatura harda bude obično od 28-33 °C. jel to ok?

Sum_of_all_fears kaže...

napravio sam onaj tweak u registru da se dll-ovi miču iz memorije ako više nisu potrebni. kolko je to efikasno, hmm...

Potražimo u registry-u HKEY_LOCAL_MACHINE - Software - Microsoft - Windows-CurrentVersion - Explorer. U ovom ključu kreirajte novi Dword unos imena AlwaysUnloadDLL i postavite mu vrijednost na 1.

[izvor]

Sum_of_all_fears kaže...
Može bit problem sa DLLovima ili sa HDDom... Trebalo bi vidjet tem pod opterećenjem (kopiranje nečeg na disk, kakav file od 5-6GB).

to ću napravit, pa ću stavit rezultate

zero cool kaže...

Čiste osnove računalstva, RAM gubi sve što je zapamtio gubitkom struje, dakle čim resetiraš računalo ili ga ugasiš RAM se javlja kao čisti medij za ponovno zapisivanje podataka u sebe, performanse će biti slabije pogotovo ako se radi s nečim što srče RAM ko ludo, npr. fotke, ali ne mora bit do RAM-a, može bit i do zagrijavanja CPU-a, GPU-a ili samo HDD-a kao što je već netko u ovoj temi rekao.

temperature u idle-u su ovakve

vidjet ću kakve su u loadu...

16 godina
neaktivan
Sta ti imas kod tog harda? VODENO? meni moj seagate cim se upali je na 27 i za kojih pol sata dode do 37 i tam je uvijek,zna past do 34 nekad al NEKAD. :( da je moj barem ko tvoj ja bi bio sretan ko mala beba kada dobi cicu da pije mlijeko
Allah U Akbar, everybody just be calm That's the word passed down from the Emonh It came from the Qu'ran, it can't be wrong It's only measure, the time, the God's eons So I suggest you follow Allah wa
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Temperatura hdd-a je normalna.
Za ovo u registru nezna,nisam nikada napravio,ali ti probaj,možda pomogne

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...
Sta ti imas kod tog harda? VODENO? meni moj seagate cim se upali je na 27 i za kojih pol sata dode do 37 i tam je uvijek,zna past do 34 nekad al NEKAD. :( da je moj barem ko tvoj ja bi bio sretan ko mala beba kada dobi cicu da pije mlijeko

nikako posebno hlađenje za hard. jedino jedan vent sprijeda vuče koliko-tolko hladan zrak u kućište, a drugi piše po pasivnom hladnjaku na grafi

Tomislav95 kaže...
Temperatura hdd-a je normalna.
Za ovo u registru nezna,nisam nikada napravio,ali ti probaj,možda pomogne

pa to sam već i napravio. to napravim odmah nakon instalacije windowsa

17 godina
neaktivan

meni nfs: shift radi samo ako je komp friško upaljen, ako radi sat vremena, onda odma pri pokretanju zašteka, ili nakon jedne utrke.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
odjavljen

Tempereture u idleu su ok (moji diskovi, isto Barracude - 34c sistemski disk, 28c drugi disk). Do 50c je sve ok za diskove. Provjeri što se događa u loadu. A ovaj tweak... Očito ne radi. Malo pogledajte - zar jedan unos u registryju more riješit problem koji se vuče još od Windows 2000? I don't think so....

17 godina
odjavljen

Takodjer mi je prijatelj imo iste takve probleme, al je isto rjeseno stavljanjem na hdd :)
al kod tebe su temperature dobre
pa jel ti bude memorija sta opterecenija nakon sto je komp upalit toliko dugo?

When life gives you lemons throw them at the mean people and hope it gets them in the eyes.

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Sad sam se sjetio,ako imaš TuneUp pokreni TuneUp optimizer za pražnjenje memorije

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Tempereture u idleu su ok (moji diskovi, isto Barracude - 34c sistemski disk, 28c drugi disk). Do 50c je sve ok za diskove. Provjeri što se događa u loadu. A ovaj tweak... Očito ne radi. Malo pogledajte - zar jedan unos u registryju more riješit problem koji se vuče još od Windows 2000? I don't think so....

provjerit ću za temperature diska u loadu, ali sad idem u svatove, pa ne mogu odma...

i meni se čini da to ne radi....

Amrapheus kaže...

Takodjer mi je prijatelj imo iste takve probleme, al je isto rjeseno stavljanjem na hdd :)

stavljanjem čega na hard? venta?

pa bude, normalno

Tomislav95 kaže...
Sad sam se sjetio,ako imaš TuneUp pokreni TuneUp optimizer za pražnjenje memorije

ne želim to smeće instalirat. on mi više napravi štete, nego pomoći...

17 godina
odjavljen
jurluk kaže...
Amrapheus kaže...

stavljanjem čega na hard? venta?

pa bude, normalno

Da, da, vent-a, vam jos nesto radim, pa nisam gledo bas sta pisem :D

When life gives you lemons throw them at the mean people and hope it gets them in the eyes.
17 godina
neaktivan

Bubam bezveze,da ga probaš malo očistit iznutra ako ima prašine....Izlanuo se

Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice