PC se "zamrzava" pomoc ?

poruka: 7
|
čitano: 970
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
PC se "zamrzava" pomoc ?

Imam problem zamrzne mi se pc na nekih 20-30 sec sam od sebe..

Ugl danas sam stavio novi windows 7 jer je bilo dosta virusa nisam ih se mogao riješit..

To se dešavalo i prije pa sam mislio da je do virusa ali nije...

Imam 1 ssd i 1hdd ... da nije možda do hard diska neznam jel ima netko iskustva sa time..??

I da nemam nikakav ad block cist je sistem samo su driveri na njemu i na starom hdd muzika igrice i slično..

Amd Fx 6300 (stock)

Gigabyte 970A-DS3P

8 Gb RAM

Gigabyte Radeon R9 270X oc

SSD 120 gb i 1TB HDD

0 0 hvala 0
14 godina
Re: PC se "zamrzava" pomoc ?
Squnte kaže...

FX 6300 je "vruć" procesor i njega ne možeš hladiti stock hladnjakom čak i ako radi na stock frekvenciji, uloži si novce u LC CC 95 te kvalitetniju termalnu pastu kao AC MX-4.

Detaljno očisti prašinu iz kućišta te stavi (ako već nemaš) barem jedan ventilator na zadnju stranu kućišta da ti izvlači vrući zrak van.

Možeš za test staviti starije drivere za grafičku karticu, pa probati s njima, ako grafička kartica više nema garanciju, nju bi isto bilo dobro rastaviti, detaljno očistiti i promjeniti

termalnu pastu, isto ide kao i na procesor AC MX-4.

Napravi dijagnostiku RAM memorije sa Memtest86+ prema tutorijalu, napravi dijagnostiku HDDa i SSDa prema tutorijalu, probaj zamjeniti SATA data kabele i na HDDu i na SSDu.

Proskeniraj računalo kompletno sa Malwarebytes antimalware free, Adwcleaner, Hitman pro.

ps. nisi naveo točan model napajanja koje imaš, ako je neko jeftino, mijenjaj to barem za FSP Hyper 500W.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.4.2017 17:50 (Valentin17).
15 godina
neaktivan

Mislio sam na "stock" da nije OC..  imam CC95 na njemu i pastu od coolermastera 

Bas sam ga danas kad sam dizao windowse detaljno ocistio od prasine temperature su uredne i od proca i grafe..

Igram ja igrice cak na high ovisi koje.. bubam gta 5 itd.. radi sve normalno bez laga grafa bude na 65c to je odlicno..

Nedesava se nikad to kad igram igrice nego otvaram foldere po windowsu ili surfam netom..

Ugl bas cu probat od sate kablove promjenit mislim da imam neke u rezervi ako to neuspije onda cemo ovo dalje sto si napiso

Hvala na trudu :)

Javim ako uspijem sta !

15 godina
neaktivan

http://s86.photobucket.com/user/squntezvonko/media/Untitled_zps1h6x12uk.png.html

SSD je u savrsenom stanju nema losih sekotra sve 5..

HDD ima eror , vidim da je jedan za SATA kabel drugi za drugi neznam

Nemogu naci sata kablove a imam ih doma negdje al mislim da tom hddu nema spasa..

I prije sam imo bad sectore na njemu bas sam sad stavio skenirat

Napravit cu backup i kupit novi hdd

Imam pitanje windows radi preko ssd-a mislim instaliran je ssd jer moguce da se to "zamrzavanje" dešava radi hdd-a ?

Pokusat cu i sikljucit hdd bas da vidim..

I da napajanje je od LC Powera Silent Series 550W

14 godina
Squnte kaže...

Pokusat cu i sikljucit hdd bas da vidim..

Svakako probaj i moguće je svakako.

Probaj skenirati RAM memoriju, a ja osobno bih probao i s drugim napajanjem, posudi ga negdje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.4.2017 19:02 (Valentin17).
15 godina
neaktivan

Nasao sam problem  /watch?v=hrFGbEgKD88&feature=youtu.be pogledaj na YT

.. sad je mi je problem neznam dali je vent otiso ili napajanje nema dovoljno sange da ga pokrene..

pokusao sam prstom pokrenuti vent kad stane onda se vrti normalno neko vrijeme bez ikakvog zvuka..

I pokusao sam Manual fan contor od ATI-a upalit kad se vrti na 100% cuje se jako lose ...

I kad vent stane desi se to "zaleđivanje" i onda se opet pokrene...

14 godina
Squnte kaže...

Kako god, uzmi si kvalitetnije napajanje kao FSP Hyper 500W ili 600W.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice