PC se ne želi upaliti

poruka: 27
|
čitano: 12.005
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
PC se ne želi upaliti

Evo ljudi imam problem s PC-em.

A to je da mi je se ugasio i ne želi mi se više upaliti.

Po mom mišljenju je napajanje jer baš nikako ne reagira, ne daje ni beep, niti se upali ni jedan vent, niti svijetli gumb (tj. ledica iza njega) - jednostavno kao ni da nisam pritisnuo gumb.

Da je neka druga komponenta vjerojatno bi trebao davati bar nekakve znakove života.

E sada zanima me dali to ipak može biti nešto drugo ili je napajanje, i koje da uzmem jer sam razmišljao o ovome:

http://www.protis.hr/products/details/napajanje-430w-corsair-cx-series-cmpsu430cxv2eu/45871

I kolika je vjerojatnost da bi napajanje moglo sa sobom povući i neku drugu komponentu npr. matičnu?

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
PC se ne želi upaliti

Itko?

Htjeo bi osposobit pc što prije...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: PC se ne želi upaliti
Moras ici po redu. Najprije posudi od koga napajanje pa provjeri. Tako je bezbolnije. Moze biti i banalnije,npr gumb od paljenja na kucistu.
Ako nije to dvoje onda je vrlo vjerovatno maticna.
16 godina
PC se ne želi upaliti

A ako je otišla samo matična bili se trebalo bar išta upaliti?

Nekakav ventilator il nešto?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
PC se ne želi upaliti

Nemaš kaj, posudi napajanje pa probaj, napajanje može povuć neku komponentu za sobom, ali to je rijetko ako ti nisi ništa radio oko kompa.

EDIT: Ovo napajanje koje si odabral je ok, ali svakako probaj s drugim napajanjem.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.11.2011 18:09 (Valentin17).

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
PC se ne želi upaliti

Napajanje 90%.

Al napajanje kad napusti ovaj svijet, za sobom ostavi smrad na plastiku i ponekad oblak bijelog dima. Jesi li šta od ovog zapazio?

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
ovisi sta otidje na maticnoj,nekad se i upale ventilatori,ali to je dosta rijedak slucaj.
16 godina
PC se ne želi upaliti

Nikakav dim nisam vidio.

Jednostavno sam igrao skyrim i komp se ugasio i ne želi se više upaliti, kućište sam otvorio i nikakvoga smrada nema ali ni ne daje znakove života.

btw. za ovaj crossair sam čuo neke loše stvari na netu, da je loša serija, pa ako netko ima koji bolji prijedlog neka ga dadne, cilj mi je što jeftinije proći ali ipak ne uzeti nešto no-name.

EDIT: Nažalost nemam od koga posuditi napajanje da provjerim trenutno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.11.2011 18:45 (xxxxx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
PC se ne želi upaliti

Daj provjeri kabele, kontakte, sve,

čak i da se pokvarila matična, kad pritisneš Power button barem ventilatori i lampice se moraju upalit.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Otpoji napajanje sa matične ploče, uzmi komad tanke gole žice i spoji zelenu žicu s bilo kojom crnom žicom, ako napajanje proradi znači da je problem do matične.

16 godina
yeo kaže...

Daj provjeri kabele, kontakte, sve,

čak i da se pokvarila matična, kad pritisneš Power button barem ventilatori i lampice se moraju upalit.

Znači napajanje je 100%.

Kabeli su već provjereni 50-ak puta, sve je dobro uštekano, sad me samo zanima koje napajanje kupiti, ovo mi izgleda dobro jer bi xfx trebao biti prilično poznat brand.

16 godina
Kristyans kaže...

Otpoji napajanje sa matične ploče, uzmi komad tanke gole žice i spoji zelenu žicu s bilo kojom crnom žicom, ako napajanje proradi znači da je problem do matične.

Probao sam na više crnih žica i ne radi, znači napajanje je.

15 godina
neaktivan
PC se ne želi upaliti

ak je to ovaj coolermaster pod moj pc, nije ni čudo, uzmi si nekog rabljenog fortrona 400W i nemaš brige, prodaju se po 150kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
PC se ne želi upaliti

Pa ovaj coolermaster me je služio zadnjih 4-5 godina, i više nego sam očekivao :D

Gdje si vidio tako povoljne fortone?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
PC se ne želi upaliti
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
PC se ne želi upaliti

Evo sad sam poslao upit ovome liku - http://www.njuskalo.hr/kucista/napajanje-fortron-blue-storm-ii-500w-oglas-3939959

dodatnih 100w nije na odmet u slučaju nadogradnje.

Hvala svima što ste pomogli.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
PC se ne želi upaliti

Da ne otvaram temu ovde cu postavit pitanje. Ugasia san komp na sat vrimena, malo ga procistia iznutra, i isa ga upalit. Upalin ga, bude oni bip na pocetku i sve stane bijelom ekranu di pise gigabyte i logo od maticne. Maticna je inace MA770-UD3

Spirit...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
PC se ne želi upaliti

i ja sam imao slican problem ali se meni monitor nije palio,oslo mi ono de ide grafa,pa sam morao maticnu menjat

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
izvadi ram,upali komp,sacekaj bip,ugasi komp,vrati ram,upali komp. Ovo obicno upali.
14 godina
neaktivan
PC se ne želi upaliti

Evo ja imam isti problem kao i autor ove teme. Igrao sam Grid:autosport i računalo se odjednom ugasilo i ne želi se upaliti (računalo je staro 3 tjedna i radilo je normalno). Napajanje sam testirao na drugom računalu i tamo normalno radi.
Znaci kad stisnem Power button ventilatori se ne okreču,nema nikakve lampice,nema beep-a.

Mislim da je do matične ploče. Ako netko ima bilo kakav savjet unaprijed se zahvaljujem!  

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

...eto meni to izgleda kao da si kod vraćanja napajanja u comp zaboravio priključiti 20-pinski konektor na matičnu...inače bi bar trznilo ventilatore kod pokušaja paljenja. Neznam da prilikom skidanja kablova napajanja nisi otkačio slučajno kabel prekidača za paljenje na matičnoj ploči ?

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.7.2014 21:01 (AF139).
14 godina
neaktivan
PC se ne želi upaliti

I prije nego što sam premjestio napajanje nije htjelo upaliti. Ponovno sam pogledao kablove i sve je normalno priključeno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

najprije izvadi bateriju pa vrati nakon 5 min. i probaj upaliti...

ako to nije pomoglo probaj otkačiti te dvi žice koje idu na matičnu sa dugmeta za paljenje "pwr" ( među ostalim su žicama sa prednjeg panela , ledice i tasteri) i probaj nakratko ( 1s) spojiti te pinove izvijačem.... da utvrdimo da li je taster za paljenje ispravan.

Ako neće ,  isključi sve HDiskove DVD itd. i izvadi kartice, grafičku, zvučnu ... pa probaj startati...

Da bi se čuo "bip" na matičnoj bi trebao biti biper (crni okrugli sa rupicom u sredini) ...ili spojen mali zvučnik.

Ako se comp uključi trebao bi vraćati na matičnu kartice, pa DVD i na kraju HD i zasebno svaki put paliti comp ..da utvrdiš koji dio nije ispravan pa se comp nije palio.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.7.2014 11:32 (AF139).
14 godina
niko10 kaže...

(računalo je staro 3 tjedna i radilo je normalno).

Nosi to na garanciju, neka se oni gdje si to kupio bave s time.

Zašto imaš garanciju inače?

EDIT: A sad vidim, ti si još jedan od ekipe koji ne cijene kvalitetan dućan, nego si išao kupovati u Centro.hr,

slagao to sam (sje... nešto), sad kad ne radi ovdje ispituješ, jer nemaš pravo na besplatnu dijagnostku.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.7.2014 22:28 (Valentin17).
14 godina
neaktivan
PC se ne želi upaliti

Komponente su iz ADM-a, pitam ovdje jer je problem možda lagan za otkloniti i nije potrebno reklamirati određenu komponentu. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Ljudi pomagajte...nisam racunalo palio 2d bio je istakan iz struje i malo prije ga spojim i idem upalit on nista...

0 0 hvala 0
14 godina
nemansrece kaže...
i idem upalit on nista...

Probaj s drugim napajanjem.

Ako ga nemaš ili to ne znaš spojiti, nosi na servis.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.6.2017 17:35 (Valentin17).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice