Pc se gasi sam od sebe

poruka: 66
|
čitano: 7.434
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Pc se gasi sam od sebe
Jura iz druge galaksije kaže...

Ako se gasi i sa drugom, onda napravi još samo jedan test. Od nekog kolege posudi PSU (napajanje) za koje znaš da je ispravno i dovoljne snage. I testiraj s obje pločice u slotovima. Ako se i nakon toga računalo gasi onda je najvjerojatnije problem s matičnom i nosi na reklamaciju. A što se tiče zadnjeg pitanja kako si tako siguran da će kupljena memorija biti 100% ispravna? Nemoj pretpostavljati jer je pretpostavka majka svih zajeba.

Imam ispravno, dovoljno jako napajanje, to nije problem.

S obje pločice u slotovima se gasi, od toga je sve i krenulo, a razlog iz kojeg sumnjam na memoriju je taj što sam par puta dobio ntoskrnl BSOD, koji je vezan za probleme s memorijom.

A najgori dio ovog problema je što nema konkretne situacije u kojoj se gasi nego moram čekati po par sati da se ugasi 

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
15 godina
chutac kaže...

Ako se gasi i sa drugom, onda napravi još samo jedan test. Od nekog kolege posudi PSU (napajanje) za koje znaš da je ispravno i dovoljne snage. I testiraj s obje pločice u slotovima. Ako se i nakon toga računalo gasi onda je najvjerojatnije problem s matičnom i nosi na reklamaciju. A što se tiče zadnjeg pitanja kako si tako siguran da će kupljena memorija biti 100% ispravna? Nemoj pretpostavljati jer je pretpostavka majka svih zajeba.

S obje pločice u slotovima se gasi, od toga je sve i krenulo, a razlog iz kojeg sumnjam na memoriju je taj što sam par puta dobio ntoskrnl BSOD, koji je vezan za probleme s memorijom.

A najgori dio ovog problema je što nema konkretne situacije u kojoj se gasi nego moram čekati po par sati da se ugasi 

A mozda sami slotovi od memorije na MBO nisu uredu pa  da na njima gubis  kontakt i zato se pc gasi.Moje misljenje je da imas problem sa maticnom plocom imao sam slican problem davno samo sto je meni pc radio restrat.

17 godina
neaktivan
chutac kaže...

Nemoj biti 100% siguran ni za jednu komponentu. Ovo odgovorno tvrdim iz vlastitog iskustva. Pogledaj koje ja imam napajanje, staro 4 mjeseca. I odjednom se počne dešavati da ne mogu upaliti računalo. Iskapčaj kablove, ukapčaj, drži stisnut gumb za paljenje itd. I tako nekoliko dana. Dok nisam prije neki dan pop****, izvadio napajanje i stavio starije, iz prethodne konfiguracije. I što misliš da se desilo? Računalo pali iz prve, a već je bilo spremno za reklamaciju. Nesvatljivo, ali istinito.

Zora puca, biće dana ...
15 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...

A mozda sami slotovi od memorije na MBO nisu uredu pa  da na njima gubis  kontakt i zato se pc gasi.Moje misljenje je da imas problem sa maticnom plocom imao sam slican problem davno samo sto je meni pc radio restrat.

Evo za sada radi sat vremena duže nego kad je pločica bila u drugom slotu.

Nemoj biti 100% siguran ni za jednu komponentu. Ovo odgovorno tvrdim iz vlastitog iskustva. Pogledaj koje ja imam napajanje, staro 4 mjeseca. I odjednom se počne dešavati da ne mogu upaliti računalo. Iskapčaj kablove, ukapčaj, drži stisnut gumb za paljenje itd. I tako nekoliko dana. Dok nisam prije neki dan pop****, izvadio napajanje i stavio starije, iz prethodne konfiguracije. I što misliš da se desilo? Računalo pali iz prve, a već je bilo spremno za reklamaciju. Nesvatljivo, ali istinito.

Ovo napajanje mi je bila dobra rezerva dosta puta, imam povjerenja :)

15 godina
neaktivan
Pc se gasi sam od sebe

Evo kliknuo je opet.

Sad sam stavio drugu pločicu u utor u kojemu je sada bila prva.

U mojoj glavi, ako se ne ugasi, memorija ne valja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Podesi latencije.

15 godina
neaktivan
Pc se gasi sam od sebe

Ili radi kako je radilo zadnjih godinu dana ili ide na reklamaciju.

Neću dat 500 kuna za memoriju i onda prilagođavati da radi.

Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
chutac kaže...

Ili radi kako je radilo zadnjih godinu dana ili ide na reklamaciju.

Neću dat 500 kuna za memoriju i onda prilagođavati da radi.

Ma to je do utora od memorije 90% sam siguran ocito gube kontakt nista vise i zato ti se to dogodi u velikim razmacima da se sam ugasi.Isto tako mislim da moze biti problem i do slota graficke kartice.

15 godina
neaktivan
Pc se gasi sam od sebe

Radi đubre na drugoj pločici.

Stavio ju u 6 popodne i do 2 ujutro je radio, a onda sam ga ugasio i išao spavat.

Sad ako bude sve u redu radi od 1 popodne do 1 ujutro.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
Pc se gasi sam od sebe

I, je li u memoriji bio problem? Nisam još čuo da se komp gasi zbog memorije, znam za BSOD, restart kompa, neće bootati... Svaki dan neš novo. 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pc se gasi sam od sebe

Cijeli jučerašnji dan je radio, sutra il preksutra nosim memoriju na reklamaciju 

Hvala svima na pomoći!! 

Moj PC  
1 0 hvala 2
15 godina
Pc se gasi sam od sebe

Jesi siguran da je 1 dan dosta ? Možda da testiraš još par dana pa onda vidiš da li češ imat kakvih problema ?

Unlock the Power Within
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
El Munjoko kaže...

I, je li u memoriji bio problem? Nisam još čuo da se komp gasi zbog memorije, znam za BSOD, restart kompa, neće bootati... Svaki dan neš novo. 

I meni je to malo cudno za ram  moze raditi ili ne raditi ovo sto on navodi sve me upucuje na gresku sa mbo.

15 godina
neaktivan
Pc se gasi sam od sebe

Dva dana radi po 12 sati, a prije je jedva 3 sata u komadu gurao, meni dosta 

Jebaji ga, sad moram tri puta pljunut da ga ne ureknem 

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.12.2015 14:52 (chutac).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Pc se gasi sam od sebe

Sranje sranje sranje sranje sranje.

Opet je počeo. Danas čak dva puta.

Znači da nije bilo do memorije. Svašta, kako onda objasniti to da je zadnja dva tjedna radio bez problema?

Sranje, počeli su završni, a meni kompjuter trokira. Sranje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Pc se gasi sam od sebe

Nema se tu sta objasnjavati ljepo odnesi racunalo na servis i neka oni traze uzrok kvara ili ako imas nekoga od prijatelja probaj zamjeniti maticnu plocu ili napajanje a mozda i sama graficka kartica radi problem.Sto se tice rama on moze raditi ili ne raditi isto tako i procesor.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Pc se gasi sam od sebe

Znam da ste već tamo negdje na početku eliminirali softverski problem, ali ja bih ipak probao i neku Live distribuciju Linuxa pokrenuti sa USB-a (makar znam da ti to nije prikladno rješenje jer ti treba AutoCAD...) pa bih ga onda ostavio da radi jedno vrijeme. Ako se ne bi gasio, onda bi se dalo pretpostaviti da nešto s Windowsima ne valja... :)

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...

Nema se tu sta objasnjavati ljepo odnesi racunalo na servis i neka oni traze uzrok kvara ili ako imas nekoga od prijatelja probaj zamjeniti maticnu plocu ili napajanje a mozda i sama graficka kartica radi problem.Sto se tice rama on moze raditi ili ne raditi isto tako i procesor.

Grafička nije jer na integriranoj imam isti problem. Pustio sam Intel test i nije bilo grešaka, tako da, ili je ploča, ili napajanje.
Napajanje rezervno imam i probat ću sa njim, a na servis neću nositi jer za ZG ne idem naredna dva tjedna, a bez kompjutera ne mogu ni dana(doslovno).

oobo kaže...

Znam da ste već tamo negdje na početku eliminirali softverski problem, ali ja bih ipak probao i neku Live distribuciju Linuxa pokrenuti sa USB-a (makar znam da ti to nije prikladno rješenje jer ti treba AutoCAD...) pa bih ga onda ostavio da radi jedno vrijeme. Ako se ne bi gasio, onda bi se dalo pretpostaviti da nešto s Windowsima ne valja... :)

To je dobra ideja, ali nemam vremena. Dok sam pred kompom većinu vremena radim za faks i sad se uz AutoCAD priključio i MathCAD kao svakodnevni program.

No ono što mi nije jasno jest zašto nije bilo problema dva tjedna poslije zamjene memorije?
Stavio novu memoriju i sve je super radilo i onda opet..

15 godina
Pc se gasi sam od sebe

a jesi li pokusavao ispuhati prasinu iz slotova memorije, mozda bas ima slab kontakt pa to radi gresku ili probaj sa gumicom za brisanje pa provuci par puta kroz slotove da ocisti kontakte.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.1.2016 20:20 (dreadmoore).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Pc se gasi sam od sebe

Nisam, kad nemam čime. Mogu puhati, ali ne želim da ne popljujem sve .

Prošao sam malo kistom za krečenje, prije ugradnje nove(kad je problem "prestao"), možda da opet probam, ali nečim krućim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
chutac kaže...

Nisam, kad nemam čime. Mogu puhati, ali ne želim da ne popljujem sve .

Prošao sam malo kistom za krečenje, prije ugradnje nove(kad je problem "prestao"), možda da opet probam, ali nečim krućim.

probaj opet kistom i nebi bilo lose sa gumicom pa javi rezultate

15 godina
neaktivan
Pc se gasi sam od sebe

Kako da nabijem gumicu unutra? Može nešto drugo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
chutac kaže...

nisam ti reko da natiskas gumicu unutra onoliko koliko moze da dohvati

17 godina
neaktivan
chutac kaže...

Da li možeš napraviti system restore ili nešto slično. Uglavnom da vratiš sistem na par dana prije. I da onda probaš kako se ponaša računalo. Ovime bi moguće potvrdio da je trenutni uzrok problema u software-u.

Zora puca, biće dana ...
16 godina
protjeran
Pc se gasi sam od sebe

A da probas sa drugim driverima? Ako se ne rusi u memtestu onda su driveri slijedeci  na redu.

Digni linux preko stika, odigraj neku igru tamo 3d. Ako se i tamo srusi onda je valjda hardver.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.1.2016 0:33 (bnaci).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...
chutac kaže...

nisam ti reko da natiskas gumicu unutra onoliko koliko moze da dohvati

Počistio sam kistom i propuhao.

chutac kaže...

Da li možeš napraviti system restore ili nešto slično. Uglavnom da vratiš sistem na par dana prije. I da onda probaš kako se ponaša računalo. Ovime bi moguće potvrdio da je trenutni uzrok problema u software-u.

Na žalost ne :/

bnaci kaže...

A da probas sa drugim driverima? Ako se ne rusi u memtestu onda su driveri slijedeci  na redu.

Digni linux preko stika, odigraj neku igru tamo 3d. Ako se i tamo srusi onda je valjda hardver.

Nema veze jel opterećen ili ne, gasi se kad mu dođe.

Kopao sam po BIOS-u i stavio fiksni napon memorije na 1.5V i isključio C3 i C6/C7 state support pa ću vidjet sada.

15 godina
Pc se gasi sam od sebe

Ali gle ovo evo ovaj  problem imas vec duze vremena i neznas u cemu je problem ali ti se uopce nezelis da sluzis eliminacijom i citavo crijeme se vrtis u krug ali nista ne pomaze.

Prvo ja da sam na tvom mjestu uradio bih fresh instalaciju OS-a, pa ako nije to idemo dalje driveri, napajanje slab spoj izmedju napajanja i maticne ploce , maticna ploca, graficka kartica mozda cak i sami ram "mozda i baterija na maticnoj ploci"Nije nitko ovdje vidovit pa da zna tocno sto uzrokuje problem.

Znaci moze biti x stvari sto moze praviti problem

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.1.2016 16:20 (dreadmoore).
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Pc se gasi sam od sebe

Evo radi jučer cijeli dan, danas od podne, dakle 12 sati, bez problema.

Teško mi je služiti se eliminacijom kad ne funkcionira najbolje. Pred tri tjedna se svako malo gasio sa dvije pločice memorije, a sa jednom radio danima. Onda je sa novom pločicom radio dva i pol tjedna i poludio.

Sad sam čeprkao kistom po slotovima, ištekao i uštekao nazad sve kabele i ugasio dvije opcije u biosu i radi dva dana.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
chutac kaže...

Evo radi jučer cijeli dan, danas od podne, dakle 12 sati, bez problema.

Eto ljepo a šta je sa ostalih 12 sati tad neradi tad ga ti rastavljaš i pokušavaš napraviti.Radit će ti tako 7 dana i opet ćeš doći na forum i pitati šta je što se gasi sam od sebe itd tako je bilo i prošli put i sam kažeš, "Teško mi je služiti se eliminacijom kad ne funkcionira najbolje."Pa zato i trebaš uzeti u obzir eliminaciju ako ti je pc pod garanacijom jer s vremenom će ti i ostale komponente pretrpiti neki šok e onda ćeš imati još veće probleme.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.1.2016 12:16 (dreadmoore).
15 godina
neaktivan
Pc se gasi sam od sebe

Eliminacija je "uspjela" jer je jedva radio par sati u komadu, a sa jednom pločicom memorije je radio dan za danom cijeli dan. Onda je sa novom memorijom radio dva tjedna bez problema(što bi se moglo protumačiti kao uspješna eliminacija memorije) i onda opet počeo srati.

Dok radi, sljedeći mi je korak nova baterija za matičnu jer me svaki put pita za namještanje postavki(a prije nije). 

Na sljedećem gašenju ide staro napajanje, a ako se opet bude gasila, preostaje samo ploča.

A budući da se problem random događa, ne mogu jednostavno eliminirati nego čekati, a dok čekam, raspitujem se na forumu.

Makar mi se ploča čini najizgledijom zbog onog pištanja koje sugerira problem sa memorijom.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.1.2016 15:53 (chutac).
Moj PC  
0 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice