Pozdrav svima , imam malo čudan problem .
Donedavno sam imao problem sa paljenjem kompa , tj . nije htio da upali , centralna upali ali nije bacao sliku na monitor .
Imam 8 GB RAM-a ( 4x 2GB , Kingston DDR2 800) , samo je razlika što su dva što sam ih prije kupio malo fizički drugačiji , tj viši su , ali tip memorije je isti , brzina , latencije itd ) i skužio sam nakon što sam povadio memoriju da treći slot stvara problem , i kad njega ne koristim sve je ok ( mada je malo čudno kad stavim u njega ove novije memorije komp upali , ali ga ne očita , a kad stavim ove starije komp pravi problem , pali se i gasi i ne baca sliku na monitor ) , i to samo u trećem slotu , u svim drugim sve četiri memorije uredno rade što znači da je problem u slotu .
Izvadio sam je iz kompa , i sve je uredno radilo na tri slota na 6 GB mjesec i više dana bez ikakvih problema , da bi od neki dan skoro svaki put na paljenju komp zaglavi na boot logou od ploče i tako stoji , i nakon puno pokušavanja svega i svačega , skužio da pomaže samo vađenje baterije i reseta BIOS-a , komp upali i uredno radi sve dok se ne ugasi , i onda opet isto , i tako skoro svaki dan ????
BIOS je nadograđen na najnoviju verziju jučer (F10) , nije pomoglo jer sam maloprije opet imao problem, a odrađen je memtest , i nije prijavio nikakve probleme . Jel ima neko kakvu ideju što bi mogao biti problem ili neki savjet kako riješiti ovo ? Hvala svima
EDIT: I da , na ploči već neko vrijeme ne radi onaj zvučnik za beep-ove , tako da ne znam da li signalizira neki problem