PC neće da upali i stoji na boot logo-u

poruka: 3
|
čitano: 1.194
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
PC neće da upali i stoji na boot logo-u

Pozdrav svima , imam malo čudan  problem .

Donedavno sam imao problem sa paljenjem kompa , tj . nije htio da upali , centralna upali ali nije bacao sliku na monitor .

Imam 8 GB RAM-a ( 4x 2GB , Kingston DDR2 800) , samo je razlika što su dva što sam ih prije kupio malo fizički drugačiji , tj viši su , ali tip memorije je isti , brzina , latencije itd   ) i skužio sam nakon što sam povadio memoriju da treći slot stvara problem , i kad njega ne koristim sve je  ok ( mada je malo čudno kad stavim u njega ove novije memorije  komp upali , ali ga ne očita , a kad stavim ove starije komp pravi problem , pali se i gasi i ne baca sliku na monitor ) , i to samo u trećem slotu , u svim drugim sve četiri memorije   uredno rade što  znači da je problem u slotu .

Izvadio sam je iz kompa , i sve je uredno radilo na tri slota na  6 GB mjesec i više dana  bez ikakvih problema , da bi od neki dan skoro  svaki put na paljenju komp zaglavi na boot logou od ploče i tako stoji , i nakon puno pokušavanja svega i svačega , skužio da pomaže samo vađenje baterije i reseta BIOS-a , komp upali i uredno radi sve dok se ne ugasi , i onda opet isto , i tako skoro svaki dan  ????

BIOS je nadograđen na najnoviju verziju jučer (F10) , nije pomoglo jer sam maloprije opet imao problem, a odrađen je memtest , i nije prijavio nikakve probleme   . Jel ima neko kakvu ideju što bi mogao biti problem ili neki savjet  kako riješiti ovo ? Hvala svima

EDIT: I da , na ploči već neko vrijeme ne radi onaj zvučnik za beep-ove , tako da ne znam da li signalizira neki problem

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.9.2015 18:09 (error_666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: PC neće da upali i stoji na boot logo-u

Kad cpu nije overclockan, ista stvar?

Kao sto vjerojatno znas i sam kod OC, ako su problemi poceli tek kada si stavio vise od 2 memorijska modula, mozda je do dodavanja te nove memorije tj. sva 4 slota popunjena (idealno istih modula, ostalo ako proradi - sretan) na toj ploci (uz OC) mozda uz vise voltaze kontroleru proradi (uz ono klasicno ponovno, postavljen min. takt, latencije).

○Lijepog li djeteta! Koliko je star?○ -Trideset i pet godina!
13 godina
Re: PC neće da upali i stoji na boot logo-u
kunof00 kaže...

Kad cpu nije overclockan, ista stvar?

Kao sto vjerojatno znas i sam kod OC, ako su problemi poceli tek kada si stavio vise od 2 memorijska modula, mozda je do dodavanja te nove memorije tj. sva 4 slota popunjena (idealno istih modula, ostalo ako proradi - sretan) na toj ploci (uz OC) mozda uz vise voltaze kontroleru proradi (uz ono klasicno ponovno, postavljen min. takt, latencije).

Ne , nisu , počeli su nedavno ,a  ta 4 GB su dodana prije više od tri godine i radio ja sa 4 modula i pod OC-om bez ikakvih problema , dok  sad neće da upali i po defaultnim postavkama sve dok ne izvadim bateriju van i ne klknem " load optimized defaults" , mada je riječ o identičnim postavkama. To i jest ono što mi je čudno , dok ne izvadim bateriju neće da mrdne sa boot logo-a   . Nije OC-ano ništa i memorija je ista na svim modulima Kingston DDR2800 CL6

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.9.2015 19:41 (error_666).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice