PC boot freeze

poruka: 6
|
čitano: 1.272
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
PC boot freeze

Imam ovaj problem s PC-om, da se svaki put smrzne pri bootu, ako nekad uđe u Windows ide odmah restart.

Probao sam clean install Windows XP, opet isto smrzavanje pri bootu, ako intalacija nakon nekoliko restartova prođe boot, onda se smrzne na finishing instalation.

Neki savjet, koji diagnostic tool, jer je očito problem do nekog uređaja, jednom mi je i izbacilo blue screen s porukom o nepodržanom hardware, problem je što ništa ugrađivano na PC već više od 4 godine kako je kupljen.

Pomažite, šta prvo da probam?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: PC boot freeze
zrimo kaže...

Imam ovaj problem s PC-om, da se svaki put smrzne pri bootu, ako nekad uđe u Windows ide odmah restart.

Probao sam clean install Windows XP, opet isto smrzavanje pri bootu, ako intalacija nakon nekoliko restartova prođe boot, onda se smrzne na finishing instalation.

Neki savjet, koji diagnostic tool, jer je očito problem do nekog uređaja, jednom mi je i izbacilo blue screen s porukom o nepodržanom hardware, problem je što ništa ugrađivano na PC već više od 4 godine kako je kupljen.

Pomažite, šta prvo da probam?

Prvo testiraj memoriju sa MEMTESTOM, ako nema errore a moraš testirat sa jednim keks memoriju.

Drugo, skini hirens boot da skeniraš hard disk dal ima bad sectore, ako ima, nabavi drugi hard disk.

Treče, proc ako se jaće zagrijava isto može uzročit smrzavanjem. Pogledaj hladnjak proca ako su čiste i da dobro leži na mjestu.

Četvrto, grafa isto može uzrokova smrzavanje ako se previše zagrije. Pogledaj dali ima prašine i potrebno očistit.

Nenad
14 godina
neaktivan

PROBLEM JE U HARD DICKU ILI RAMIMA PA PROBAJ PROMIJENI HDD KABEL ILI AKO IMAS OD NEKOG POSUDI RAME I PROBAJ JEL TI VJEROJATNO NEKA PLOCICA NERADI PA AKO IMAS DVIJE PROBAJ JEDNU IZVADIT PA ONDA INSTALL...ILI DRUGU PA OVU VRATI...

15 godina
neaktivan

Imao sam isti problem nedavno i RAM pločica ga je uzrokovala,imao sam dvije pločice i isprobavao,kada sam izvadio jednu pločicu komp radi bezprijekorno! :D

XPERIA X8 - MiniCM9-3.0.4 ICS 4.0.4/CM9 * nAa-ics-04 kernel *
15 godina
neaktivan
PC boot freeze

ok, probat ću samo je jedna ram pločica.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
GAMERANGER kaže...

PROBLEM JE U HARD DICKU ILI RAMIMA PA PROBAJ PROMIJENI HDD KABEL ILI AKO IMAS OD NEKOG POSUDI RAME I PROBAJ JEL TI VJEROJATNO NEKA PLOCICA NERADI PA AKO IMAS DVIJE PROBAJ JEDNU IZVADIT PA ONDA INSTALL...ILI DRUGU PA OVU VRATI...

Ovdje nije dozvoljeno pisat velikim slovima prema tome kao da vičeš! Piši normalno kako i mi pišemo.

Nenad
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice